Postzegels in centen

Er zijn van die dingen die iedereen weet behalve ik. Dat lijkt soms tenminste zo. Neem nou postzegels. Ouwe postzegels die nog in centen en guldens zijn. In de spullen van mijn moeder vond ik er een hele zooi. Netjes in zakjes en soort bij soort. Nee, ik vertel niet hoe zij eraan kwam. Dat geheim heeft zij meegenomen in haar graf. Aangezien zowel mijn moeder als ik een beetje de genen van haar vader en dus mijn Opa hebben kan ik wel raden waar al die postzegels vandaan komen. Het is allemaal Opa zijn schuld. Dat was een beste hoor !
De zegels in eurocentjes gebruik ik natuurlijk gewoon maar wat moest ik met al die zegels in centen? Geen idee. Tot ik in de rij stond bij het postkantoor en de mevrouw voor mij vroeg of ze haar postzegels in centen nog gewoon kon blijven gebruiken. Mijn mond krulde al in een dom lachje maar voor ik zachtjes nee kon schudden zei de mevrouw achter de balie: “Gebruiken mevrouw. Alle zegels van na 1977 zijn nog gewoon geldig. Wel de waarde goed omrekenen.”
Mijn dag kon niet meer stuk.
Bedankt Ma voor al die postzegels en Opa bedankt voor die ondeugende genen.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

11 Responses to Postzegels in centen

 1. nel says:

  Leuk voor je groetjes Nel

 2. Fleur says:

  Lollig! Ik zou zo’n brief vol met centen wel eens willen zien.

 3. marian says:

  Haha dat is nog eens verrassend!

 4. Renesmurf says:

  Het meeste gaat toch machinaal.
  Wel leuk, die oude zegels.

 5. Corrie says:

  Doe mij zo’n Opa ! 😉

 6. Indigo says:

  Leuk verhaal! Bewaar je er nog een paar als aandenken?

 7. JeeBee says:

  Wie wat bewaard….. 😉

 8. Ik zou ook nee gedacht hebben. Een beetje weemoed overvalt me wel wanneer ik dat geliefde guldenteken weer zie. Ik blijf hem missen, onze Nederlandse florijn.

 9. Hannah says:

  Leuk. Soms kom ik nog bij van die hele oude mensen thuis die dan nog een envelop op de schoorsteen hebben staan met een postzegel van 12 ct erop.

  Zo oud ben ik niet, dat ik dat nog weet. Op mijn eerste brieven gingen volgens mij postzegels van 20 ct.

 10. Richtsje says:

  Wat leuk geschreven. En tja, ik zie ze zo nu en dan nog op post zitten, zonder dat ik me realiseer dat er iets niet klopt…
  Fijn dat jouw moeder zo’n superspaarder is geweest.

 11. yvonnep says:

  haha, en weet je dat dit ook het geval is met ouwe kerstzegels? Je moest eens zien wat voor kermispakjes ik soms verstuur!