Poezenlog

Esmeralda en Tootsie

Weer eens even een logje over poezen anders is het geen echte weblog nietwaar? Alleen echte webloggers vertellen regelmatig over hun huisdieren, kinderen, tuin, recepten en andere belangrijke zaken.
Onechte webloggers doen net alsof ze journalisten zijn en schrijven interessante stukjes over interessante dingen en vinden dat zelf ook heel interessant.
Maar bovenal ergeren ze zich mateloos aan die onbenullige weblogs over poezen, recepten, plantjes etc. Heerlijk ! Erger je raak zou ik zo zeggen. Het gevoel is niet wederzijds want ik lees alles met plezier omdat het door mensen en voor mensen is en dat maakt iets interessant.
Op deze foto twee poezen die er allang niet meer zijn en die een ontzettende hekel aan elkaar hadden. De oudste van de twee vond het geweldig om gestofzuigd te worden. Vergis je niet ! De stofzuiger stond aan toen deze foto gemaakt werd.
Het eerste geluid van het ding was voldoende om haar helemaal blij te maken maar je moest altijd voorzichtig zijn want voor je het wist zat haar vel helemaal in de stofzuiger vast.
Het mooiste van deze foto is de totale verschrikking in de ogen van de jongste. Die begreep hier nu werkelijk niks van.
Zo zie je maar dat poezen en webloggers niet zoveel van elkaar verschillen. Wat voor de één het toppunt van pret is, is voor de ander niet te snappen.
Goh, ik word nog filosofisch op mijn ouwe dag.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

14 Responses to Poezenlog

 1. Indigo says:

  Geweldig log, Cornette.
  Ik sluit me volledig bij jouw mening aan.
  Iedereen die begint aan een log doet dat vooral voor zichzelf.Tenminste, dat dacht ik tot voor kort.
  Als het resultaat door anderen wordt gewaardeerd is dat plezierig, maar smaken verschillen en dat is maar goed ook!

 2. Marjanne says:

  Ik vind je aanname nogal stellig. Alleen omdat ik niet over mijn kinderen, katten, tuin (heb ik allemaal niet) log, ben ik geen echte weblogger? En omdat ik toevallig afgestudeerd journalist ben, ben ik geen echte weblogger, want dan log ik te interessant? Ik vind webloggen alleen maar leuk en iedereen moet lekker zelf weten waarover ie logt. Alleen als iemand logt als zijnde het zijn/haar kat die het stukje schrijft (‘hallo ik ben Minoes’ ;-)) dan haak ik af. Zo zou ik mijn konijn ook nooit opvoeren. Of mijn ongeboren kinderen. Ik vind u wel erg kort door de spreekwoordelijke bocht dus.

  Trouwens, mijn konijn vind t wel lekker om gestofzuigd te worden. Hij wil er alleen niet echt voor stilzitten 🙂

 3. Cornette says:

  @ Marjanne
  Ik schreef “het gevoel is niet wederzijds want ik lees alles met plezier”.
  Me dunkt dus dat je iets te snel een conclusie trekt zonder het echt goed gelezen of begrepen te hebben.
  Maar misschien typeert dat nou juist de journalistieke inslag?
  Iedereen mag afhaken wanneer hij/zij wil.
  Het oordelen. Daar gaat het om. Mensen die oordelen zijn onechte webloggers. Niet de mensen die afhaken.
  Neem je tijd om iets te lezen Marjanne !

 4. Marjanne says:

  Ik oordeel omdat jij een oordeel trok. Misschien las mijn griephoofd het niet helemaal goed, maar jij geeft een oordeel over wat ‘onechte’ loggers zijn. Dat is ook een oordeel. Nou ja, ik zal het later, zonder griep, nog eens lezen. Wellicht was het het snot voor mn ogen 😉

 5. Marjanne says:

  Mag ik daarbij nog de opmerking maken dat ik als journalist in de krant altijd zeer zorgvuldig mijn bronnen afweeg? Ik weet heus wel dat ‘de media’ tegenwoordig een grote rol hebben, maar ik vind het erg ver gaan om alles op ‘de journalistiek’ te schuiven… (trouwens, leave it… ga ik weer… ijlkoorts)

 6. Renesmurf says:

  Ik denk dat een ieder gewoon logt wat ie wil.
  Mijn hond is gek op de stofzuigers, dat vindt ie lekker.

 7. Het kan me niet schelen waar men over logt zo lang het maar boeiend is geschreven. Het liefst ook met een tikkie humor en zichzelf niet te serieus nemend, dan zijn de meeste weblogs een interessant kijkje in andermans denk- en leefwereld.

 8. nel says:

  Ik vind je logjes leuk.
  Waar ik geen verstand van heb geef ik kommentaar op.
  Maar lees het wel kan ik nog wat van leren.
  Leuk die fotos, van je katten.
  Heb ze vroeger ook gehad.
  Maar moest ze jammer genoeg weg doen.
  Kreeg opeens allergie en werd ziek.
  Overgangs allergie zei de dokter.
  Maar als ze ouder zijn heb ik er geen last van.
  Maar nu beginnen we er niet meer aan.
  Groetjes Nel.

 9. manja says:

  Het is een kwestie van smaak denk ik. Er zijn een paar mensen die leuk kunnen loggen over alles, dus ook over hun huisdieren. Er zijn ook mensen die loggen over het feit dat ze niks te loggen hebben of dat ze de ramen gaan zemen. Als ik me dan ook nog een weg moet banen door felroze gekleurde letters, comic sans bij voorkeur, en knipperende plaatjes en een hausse aan baby-, honden- en katten plaatjes, dan haak ik af. Gewoon omdat het mijn smaak niet is. Het is voor mij hetzelfde als tv-programma’s en boeken. Ook daarin kijk of lees ik niet wat me niet interesseert of zelfs irriteert. Die mensen mogen rustig verder loggen hoor, maakt mij niet uit. Maar lezen doe ik het niet ;-). Fijn weekend!

 10. Cornette says:

  @ Marjanne
  Zo zie je maar dat zowel goed schrijven als goed lezen een kunst is die zeer onderschat wordt.
  Ik heb het niet over “echte” journalisten maar over webloggers die zichzelf erg journalistiek bezig vinden en dus denigrerend schrijven over mensen die heerlijke gezellige huiselijke niet ter zake doende webloggen schrijven.
  En van die mensen vraag ik mij af: “Waar halen ze het lef vandaan.”
  En nu weer lekker onder de wol en goed uitzieken want griep is niet niks. Beterschap ! 😉

 11. marian says:

  Ik weet wat je bedoelt! (enof!!)
  Mijn katten zijn niet gek van de stofzuiger, het konijn wat we hadden wel, die vond het heerlijk 🙂

 12. JeeBee says:

  Je zou het geweldig doen in Kopspijkers meis! ‘k Ben het weer helemaal met je eens, maar ik kan me ook heel goed in Manja’s woorden vinden.

 13. Corrie says:

  Als web-logger verkeer je in je eigen kring. Je bezoekt en selecteerd. Zoals altijd loopt mijn smaak nogal uiteen. Allereerst moet ik de logger sympatiek vinden. Ik kan heel erg genieten van een tekstlog maar nog meer van een kunst(ig)- of fotolog want ik ben nou eenmaal erg visueel ingesteld. De zg. ‘ootsie-foo’ logjes met knipperende plaatjes en elfjes sla ik over. Zo ook de platte, puberale en vunzige logjes. Maar ieder moet vooral lekker publiceren wat zij/hij wil.

 14. Meisje says:

  Ik ga me niet mengen in bovenstaande -af en toe kattige- weblogleesikhetwelofniet-discussie… dus: U2 heeft ongeveer dezelfde zwart-wit tekening, (misschien iets meer zwart), als jouw kat.
  Nou mensen.. dat is toch h e l e nuttige info????