Poezenfilmpje

Het verhaal van het gruwelijke kattenfilmpje gaat inmiddels als een vuurbal door cyberspace. Ik kijk niet echt meer op van dergelijke zieke geesten. Ze zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Wat deze mensen in zich hebben om tot zoiets in staat te zijn is te griezelig om lang over na te denken. Dat de straffen in geen enkele verhouding staan tot de daad zal niemand verbazen. Het zijn tenslotte maar dieren. De daders staan op het punt gepakt te worden, of dat is inmiddels al gebeurd en dat is te danken aan een aantal webloggers. Mooi vind ik dat. Tranen krijg ik daarvan in mijn ogen. Samen staan we sterk en samen kunnen we dus dit soort jongens en meisjes in de hoogste boom hangen. Het liefst zou ik me persoonlijk mengen in een dergelijke zaak. Niet om met de daders te spreken want daar kun je me beter niet bij in de buurt laten. Maar ik zou de vader en moeder van zulke typen eens wat vragen willen stellen. Hoe komt het dat uw kind zo geworden is? Wat is uw aandeel daarin? Hebt u nog andere kinderen en hoe zitten die in elkaar? Weet de rest van de familie hiervan en wat zeggen die van deze zaak? Ik vraag me af of dit soort mensen gewoon gek is (waarschijnlijk wel) of dat er een oorzaak is waardoor ze zo geworden zijn. Op de één of andere manier moet ik zoiets ergens kunnen verklaren of begrijpen anders is het net of de wereld als los zand door mijn handen glipt.
Het wordt een piekermaandag.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

16 Responses to Poezenfilmpje

 1. nanos says:

  Ik heb geen idee waar het over gaat. Althans, ik heb nu een vermoeden.
  Zieke geesten zijn er altijd geweest, maar nu, met alle middelen om dat te etaleren aan veel meer mensen, valt dat veel meer op. Honderd jaar geleden hoorde men zoiets niet verder dan 5 kilometer verderop.

 2. Indigo says:

  Ik weet gelukkig ook niets van een kattenfilmpje en ik wil mijn geest ook niet besmeuren met de ellende die ik vermoed.
  Bij daders van dierenmishandeling moet je mij ook niet in de buurt laten, want dan komt er een stukje van mijn karakter boven wat ik zelden etaleer.
  Had ik eerder van de acties van de webloggers geweten, dan zou ik de beloning voor het vinden van de daders hebben verhoogd.
  Mijn vader zegt vaak; kind, de wereld is dwalende. Hij heeft gelijk. Maar wanneer we als loggers kunnen samenwerken tegen uitwassen als deze geeft me dat een geweldig gevoel!!!

 3. Radar says:

  Mensen als jij, Cornette, bieden nog wat compensatie t.o.v. alle “nutcases” die er rondlopen.
  Ik ken het filmpje ook niet, maar uit jouw bewoordingen is wel op te maken, dat het weinig fraais is.
  En beter niet piekeren….maak er maar een mooie maandag van.

 4. Lucide says:

  Gelukkig ken ik dit filmpje niet en dat hoop ik zo te houden.
  Jouw log lezend realiseerde ik me dat ik dit soort vragen zo graag zou willen stellen aan de ouders van geronselde terroristen (die vaak nog kinderen zijn).

 5. marian says:

  Ik ben nu nog ziek van de katten nog bij hem thuis. Hij schreef dat er nog 4 over zijn en hij vraagt zich af of hij de verleiding kan weerstaan…

 6. Cornette says:

  @ marian en allen.
  De dader is inmiddels aangehouden door de Belgische politie. Nu maar hopen dat ze hem voorlopig niet meer loslaten.

 7. marian says:

  Dat was dezelfde avond al Cornette, ik zag de beelden op VTM (heb de online uitzending bekeken)
  Het knulleke van 15 was vrijwel direct weer thuis, gezien zijn posts op verschillende fora. De moordenaar… dat weet ik niet, die zit misschien wel ondergedoken. Kan me niet voorstellen dat hij nog vast zit.

 8. Hans says:

  Ik heb het niet gezien en probeer me ook een beetje af te sluiten voor al die zieke gekken die je af en toe tegenkomt op het net. Dat is niet goed, ik weet het. Daarom juich ik het ook toe dat er daadwerkelijk wordt opgetreden voordat onze normen totaal zijn verworden.

 9. ton says:

  Hetzelfde vraag ik mij af als ik hoor over groepsverkrachting van kinderen door kinderen. Wat is er mis gegaan in de opvoeding?

 10. yvonnep says:

  Ik wil gewoon niet weten waar het over gaat.

 11. JeeBee says:

  Ik weet gelukkig niet waar je het over hebt, en dat wil ik ook maar zo houden. Ik heb n.l. wel een vermoeden…en zieke geesten zullen er altijd blijven…

 12. Pixie says:

  Ik steek mijn kop in ’t zand Cornette. De enige manier (voor mij) om het nog ’n beetje leuk te houden.
  Ik denk wel dat dit altijd al voorgekomen is, dat het van alle tijden is, net als ‘beschadigde’ mensen. We krijgen het alleen nu allemaal aangereikt, ingezoomd en in geuren en kleuren. Daar ben ik niet op gebouwd.

 13. Anoniem says:

  snap er niets van ????

 14. nina says:

  dfdfa

 15. nina says:

  weten jullie hoe je dat kattenfilmpje moet bekijken

 16. Cornette says:

  @Nina.
  Gelukkig niet.