Poenzoekmachine

Misschien ligt er wel geld op je te wachten bij het Ministerie van Financiën. Want er ligt veel geld te wachten op mensen die er nooit om komen vragen. Op dit moment zo’n 22,5 miljoen euro. Mocht daar poen van jou bij zijn dan moet je aktie ondernemen. Doe je dat niet dan vervalt het geld, na 20 jaar, aan de staat.
Afijn, het wordt allemaal uitgelegd op deze pagina van de Rijksoverheid. Via het zoekformulier kun je kijken of je naam in de database voorkomt. Iedere drie maanden is er een update dus wel even in de agenda noteren.
Puur uit nieuwsgierigheid type ik bekende namen in. Namen waarvan je zeker weet dat ze op zullen duiken. De Vries of Jansen enzo. Veelal gaat het om kleine bedragen maar soms popt er ineens een behoorlijk bedrag aan eurootjes op. En dan ben ik toch zo nieuwsgierig waarom mensen onvindbaar blijken als er een dikke erfenis ligt te wachten.
En waarom zijn er eigenlijk zoveel mensen onvindbaar? Lijkt me onwaarschijnlijk. Kwestie van goed zoeken toch? Of geven notarissen en advocaten het misschien wel erg snel op? De telefoon wordt niet opgenomen dus pletteren we het bedrag in de consignatiekas van MinFin.
Waar blijft de TV producent die hier een leuk programma uitsleept? Mijn fantasie slaat op hol bij het zien van al die zaken en bedragen.
Nee, mijn naam komt er helaas niet in voor. Maar over drie maanden weer een kans!

This entry was posted in Het leven, Thuis and tagged , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Poenzoekmachine

 1. ton says:

  Mijn poen is blijkbaar nog steeds zoek ;)!

 2. Marloes says:

  Nada, noppes niets. Niet eens onder mijn meisjesnaam heb ik ook maar een euro te goed. Weer een tegenvaller

 3. klaproos says:

  mmm jammer:-))
  mijn naam ook niet, dat zou toch wel leuk geweest zijn eigenlijk hé,
  oké ik probeer later weer..
  kan ik ook een bedrag adoptern misschien wat later dan kwijtgescholden wordt:-)

  xxx
  klaproos

 4. Hanneke says:

  Uiteraard ben ik ook direct aan het zoeken geslagen, maar helaas, wat ik vreesde klopt: ik heb niets van ze te goed, maar mijn gevoel zegt toch anders. Ik heb toch altijd wel de indruk gehad, dat ik ze veel te veel betaalde en dus wel degelijk nog iets van ze te goed heb…

 5. GdeB says:

  NOg 8 miljoen (!) van de 22 voor de aandeelhouders van Endemol? Wie ?

  Nummer consignatie 20115
  Omschrijving
  Nummer consignatie 20115
  Omschrijving consignatie UITKOOP ENDEMOL GROUP B.V.
  Oorzaak consignatie ARTIKEL 201A BURGERLIJK WETBOEK BOEK 2 LID 8
  Datum consignatie 17-03-2008
  Totaalbedrag consignatie € 8443957,59
  Naam aanmelder CLIFFORD CHANGE LLP ADVOCATEN
  Adres aanmelder 1000 AG AMSTERDAM
  Volgnummer 1
  Naam belanghebbende ONBEKENDE AANDEELHOUDERS IN HET GEPLAATSTE KAPITAAL VAN ENDEMOL GROUP BV
  Bedrag belanghebbende € 8443957,59

 6. Cornette says:

  Oh GdeB. Dit is waanzinnig! Ik heb er helemaal niet aan gedacht om op die naam te zoeken.
  Hier zit toch een leuk TV programma in?

 7. Xiwel says:

  Op mijn familenamen (ook de fout getikte) kwam geen enkele treffer. Dat terwijl ik nog wat van de belastingdienst tegoed ben. Maar als het goed is weten die me wel te vinden. 🙂

 8. Ary says:

  Nee, hier ook geen prijs. Toch grappig dat je dan toch je naam even intoetst.

 9. yvonnep says:

  Jahoor, ik deed het natuurlijk ook… en waar ik dan bij mezelf het meest om moet lachen is dat er toch een klein gevoel van spanning is, van heel, heel misschien. Want diep in ons hart weten we toch dat we eigenlijk allemaal zijn weggelegd voor rijkdom!

 10. Nou, dit vind ik wel erg gaaf, heb natuurlijk direct gekeken. Helaas niets op mijn naam. Bij manlief wel wat naamgenoten. En mijn zwagers naam leverde ook wat bedragen op. Mag ik op mijn weblog verwijzen naar jullie poenzoekmachine?

 11. CiNNeR says:

  Helaas, armoe troef 🙂 Overigens is er al eens een tv-programma over geweest. daar werd ook gekeken naar verloren gegane pensioenen enzo.

 12. Harry says:

  Ik heb nog even gekeken onder de naam Janssen. Komt toch nog een aantal keren voor, maar helaas ik krijg niets. Terwijl ik toch goed mijn best doe bij de Belastingdienst.

 13. dju ik val ook al uit de boot!

 14. Veerle says:

  Heb op namen van beide ouders en schoonouders gezocht, maar helaas: niks noppes nada..

  ik heb wel 1000 euro teveel huurtoeslag gegeven en dat verwatert over 20 jaar ook. Sst!!! (we hebben het al braaf gemeld hoor, maar het is al een jaar geleden en ze hebben er nog niks mee gedaan…)

 15. Cornette says:

  @Veerle. Zeg gewoon dat je Herfkens heet. Dan hoef je het helemaal niet terug te betalen.

 16. Plaus says:

  Zo, ben weer eens terug op je log. En wat een formidabele vondst zeg deze site waar je over schrijft. Het zou toch te mooi voor woorden zijn om zo aan wat centjes extra te komen…maar helaas…Groeten Plaus

 17. renkraal says:

  Helaas….de link werkt niet meer….