Piep !

Duimen jongens en meisjes. Allemaal duimen. Duimen dat ze BiBi de Vries zullen kiezen als nieuwe fractievoorzitter. Natuurlijk gaat dat niet gebeuren maar duimen kan altijd. Wat een lollige dag hadden wij gisteren toch. Genoten amices ! Genoten ! En nu niet tevreden achterover gaan zitten want de vijand zal het hier niet bij laten zitten. In het komende jaar krijgen wij voordeeltje na voordeeltje. Met wij bedoel ik dan de middenklasse en hoger. De lagere inkomens spoelen uit frustratie en kwaadheid hun stembiljet veelal door de plee dus die behoeven geen aandacht. Maar de eerste klap is een euro waard en die eerste klap is uitgedeeld. Nu hard werken aan het vervolg. Woutertje moet nog ballen krijgen in het komende jaar en toegroeien naar een links kabinet. Nu durft hij de bek daar nog niet over open te trekken want hij heeft geen benul hoeveel PvdA kiezers hij daarmee voor de kop zal stoten. En eerlijk gezegd heb ik Jan Marijnissen ook niet erg scherp in beeld als Minister op een belangrijk Ministerie. Het zwakke punt van Jan is dat hij graag baasje wil zijn en niemand op de armleuning van zijn troon kan velen. Het kan maar even gezegd zijn. In veel gemeentes was SP geen optie en dus weken die kiezers veelal uit naar een andere linkse partij. Bij de landelijke verkiezingen kunnen wij dus nog best voor heel andere cijfertjes komen te staan. Uiteraard konden wij na de uitslag van gisteren niets anders doen dan liederlijk dronken worden en door de straat hossen. Maar nu is de kater verdwenen en moeten wij de messen slijpen en de hersens verfrissen. Van Aartsen staat even aan de kant (maar vast niet voor lang) en Wiegel komt niet terug in de politiek (zegt hij nu). Een spannend en druk jaar hebben wij voor de boeg. Maar aangezien de brandmelder in huize Cornette om de 40 seconden piept (ook zonder batterij) en wij vooralsnog geen idee hebben hoe dat uit te schakelen hebben wij even iets anders aan de kop. De tweede brandmelder hangt op een hoogte van 3,5 meter (wij hebben geen ladder in huis) en het zou mij niets verbazen als die komende nacht kuren gaat krijgen. Geeft allemaal niks. Als de nood aan de piep komt dan worden we gewoon weer dronken.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

17 Responses to Piep !

 1. GdeB says:

  En zo is het maar net!

 2. Renesmurf says:

  De gemeentes zijn wat linkser geworden, nu het kabinet nog.
  Zo heel links vind ik de PVDA overigens niet, dat is toch meer een middenpartij.

 3. nanos says:

  Hier was het CDA de grootste en dat is niet veranderd. Aan mij heeft het niet gelegen, toen niet en nu ook niet. Hier in deze gaten (we zijn gefuseerd) verandert zelden iets volgens mij.
  D66 verloor een zetel, die naar de PvdA is gegaan. Die kreeg er nog twee bij, want de gemeenteraad wordt groter.
  Linkser dan de PvdA zou ik het ook niet willen hebben.
  Volgens mij ligt de waarheid, zoals meestal het geval is, ergens in de buurt van het midden.

 4. sebbo says:

  De linksheid van de P.v.d.A is uitstekend. Ze moeten streven naar een brede coalitie en zich niet vastbinden aan de SP of GL. Als ik dat gewild had was mijn stem daar wel heen gegaan. (en velen met mij) Een brede coalitie is uitstekend voor de minima.!!

 5. Radar says:

  Cornette, Cornette wat zitten we toch vaak op 1 lijn……rofl.
  Wat die brandmelder betreft, je hebt toch wel gecheckt of er niet ergens iets ligt te fikken?
  Mocht dat niet zo zijn [wat ik overigens van harte hoop] dan veel lol bij het [weer] dronken worden.

 6. Harry says:

  De nu nog zittende regerings-partijen zijn in ieder geval gewaarschuwd, dat de huidige koers dramatisch voor hun zal verlopen. Dus zullen we het komende jaar wel weer getracteerd worden op lastenverlichting en andere leuke meevallers. De enige die zich er niets van aantrekt is Rita Verdonk. Haar reisbureau heeft weer vele aanbiedingen voor enkele reisjes Iran.

 7. Indigo says:

  Heb je al gesolliciteerd naar de functie van Ferry Mengele?
  Jouw humor zou de politiek in ieder geval draaglijk maken!

 8. Mm.. says:

  Heerlijk! Ik heb met veel genoegen vanochtend wel 2 kranten gekocht om het goede nieuws te lezen.. Heerlijk echt! Het gemopper van rechtsgetinte collega’s klonk me overigens ook als muziek in de oren.. :-)))

 9. Pasula says:

  Ik ben blij met de uitslag en dronk er dan ook prompt een wijntje op. Rode welteverstaan.

 10. rob says:

  Zelfs Bibi hoefde niet. Ene van Beek en een mevrouw Schippers gaan voorlopig de VVD – kar trekken. Wat willen we nog meer aan nietszeggendheid?

 11. Pixie says:

  Cornette, uiteraard hebben we al wat ‘achteraf-geconcludeerd’ aan moeten horen maar met dit van jou sluit ik het af. Dit is te mooi om te laten wegdrukken door weer ’n andere ‘achteraf-conclusie’.
  “Het zwakke punt van Jan is dat hij graag baasje wil zijn en niemand op de armleuning van zijn troon kan velen….” wat ’n briljante ‘conclusie’, ik wil er verder niets meer over horen.

  Het hele log moet rond blijven zingen, tot en met de enthousiaste brandmelder…….

  * grijnzend *

 12. pascha says:

  dat is vast het piepen van van Aartsen….

 13. blue says:

  🙂 groetjes van Blue met politieke kater van jewelste

 14. Rian says:

  Echt links zou ik de PvdA niet willen noemen maar altijd nog beter dan CDA, VVD en wat zich nog meer ter rechterzijde bevindt. Maar voorlopig lonkt Wouter meer naar rechts dan naar links.

 15. klaproos says:

  cornette

  vervang de batterijen maar is het probleem over wedden 🙂

  liefs
  klapper

 16. genevieve says:

  haha… wat kan jij dat toch superleuk beschrijven… ik zit er altijd bij te gniffelen en te genieten…
  wens jou een fijn weekend toe
  liefs
  Geneviève

 17. Lucide says:

  :))

  Heerlijke veranderingen!