Peepshow op de Veluwe

Jullie geloven toch niet echt dat die Winnie de Poema rondloopt op de Veluwe? Ik niet. Misschien krijg ik ongelijk maar vooralsnog valt dit in de categorie komkommernieuws. Zomer, warm, geen zin en waar zullen we het nu weer eens over hebben. Dat soort nieuws. Iedere zomer is er wel wat en eigenlijk zou er ergens een archief moeten zijn van dit soort
1 juli-grappen. Het nieuws is nu al spannender geworden want er blijken meerdere Winnies in de bossen rond te lopen. En dan zijn er vage fotootjes waarop je eigenlijk niets anders ziet dan een uit de kluiten gegroeide en niet gecastreerde verwilderde huiskat. Je maakt mij niet wijs dat in deze tijd, waarin iedere opgroeiende peuter een digitale camera met 1000x zoem en 80 miljoen pixels voor zijn derde verjaardag krijgt er alleen van die vage prutfotootjes genomen kunnen worden.
Kijk, dat gaat er dus bij mij niet in. Het wachten is nu op de eerste hele vage videootjes. En toevallig zijn die eerste vage fotootjes gemaakt door iemand van de Stichting Pantera terwijl de bossen thans totaal platgelopen worden door Poemaristen die ook allemaal behangen zijn met digi’s in alle vormen. En daar heeft er niet één van een foto gemaakt? Wereldberoemd kun je worden met die eerste overduidelijke foto van een bizarre katachtige die zich in de Nederlandse bossen in zijn poepertje laat kijken. Hou toch op. Neem nog een kouwe klets en zak weer rustig terug in je tuinstoel. Kunnen we vast verzinnen wat we volgend jaar zomer voor grap gaan uithalen.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

13 Responses to Peepshow op de Veluwe

 1. Radar says:

  Met nuchterheid wordt hier weer iets tot zijn juiste proporties teruggebracht. Begrijp, dat een bezoek aan poemaland niet tot je korte tripjes zal behoren.
  En ik neem je afsluitende advies maar al te graag over.
  Veel plezier nog!

 2. Wat ben je toch een ongelovige! Wij gaan deze zomer op vakantie naar Schotland en bezoeken dan o.a. Loch Ness. Straks ga je me nog vertellen dat Nessie óók niet bestaat! 😉

 3. Corrie says:

  Als het monster van Loch Ness echt zou bestaan waarom zijn er dan nog nooit overblijfselen gevonden ? Ook monsters hebben niet het eeuwige leven. Nee het is gewoon een touristische trekker.

 4. Cornette says:

  Maar ook van Nessie zijn voldoende foto’s en video’s in omloop nietwaar? 😉

 5. Pixie says:

  Ik weet weer wat ik gemist heb: de logjes van Cornette!
  Het poema-verhaal (de komkommer-poema (Campert)) is aan mij ook niet besteed. Weet je nog, verleden jaar, die ‘ontsnapte’ levensgevaarlijke slang? Ook nooit meer wat van gehoord. Zo zal het de ‘poema’ ook vergaan. Denk ik.

 6. Indigo says:

  …en Sinterklaas dan?…

 7. Renesmurf says:

  Het is zo doorzichtig allemaal.
  Bewijzen lekker vaag, het lijkt wel een film.

 8. JeeBee says:

  Amen! 🙂

 9. Lucide says:

  Leuk he !? Goeie PR stunt van de plaatselijke horeca ofzo! Ze boeren er goed bij!

 10. marian says:

  Mijn dochter is nog steeds verontwaardigd, een levensgevaarlijke TBSer is ontsnapt en dan… handjes af. En Poema, die nog geen menselijk slachtoffer heeft gemaakt, mag sterven, geschoten, vermoord.

 11. Sylvia says:

  volgend jaar wil ik bigfoot in de bossen rond nijverdal zien…. op zijn minst.. of ’t monster van lochness in ’t ijsselmeer… wat een gedoe he!! ik weet ook niet zeker of er een poema rondloopt.. we wachten het af. goed weekend 😉 hugs, Syl

 12. Pixie says:

  [url=http://wilcootje.web-log.nl/]Deze foto van de poema is wel echt.[/url]

 13. yvonnep says:

  Meid, kijk eens hier: http://www.nu.nl op je wenken bediend.