Op huwelijksreis met …

Er stormt mij weer eens iets door de kop. Een aantal weken geleden las ik het in de Elsevier. Voorwaar geen roddelblad. Het laat me maar niet los en ik droom er zelfs van. Want wat vertelde ons dat artikel? André Rouvoet en echtgenote zijn indertijd meegeweest op de huwelijksreis van Jan Peter Balkenende en zijn bruid. Nu zijn wij regelmatig op vakantie geweest met vrienden en ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Maar op huwelijksreis? De vriendschap hield geen stand wat overigens niets te maken heeft met het feit dat de Balkenendjes de hotelkamer niet afkwamen (zoals dat hoort op een huwelijksreis). Neeeeee, onze Jan Peter kon in de jaren daarna privé niet van politiek scheiden. Als hij van Rouvoet politiek gezien de kous op de kop kreeg dan hing hij zondag maandag huilend aan de telefoon om hem eraan te herinneren dat ze toch vriendjes waren en dat vriendjes zo niet met elkaar omgingen. Dat liep dus fout. Het begin van de nieuwe kabinetsformatie heeft zich derhalve voornamelijk toegespitst op het gladstrijken van persoonlijke zaken want ook met Wouter had Balkje nog hier en daar een appeltje te schillen. Maar dat allemaal terzijde. Die huwelijksreis stormt me door de kop. Ik mag toch aannemen dat een degelijk en ouderwets Gristelijk stel die normen en waarden hoog in het vaandel dragen elkander pas in natura aanschouwen op de huwelijksnacht. Mijn fantasie draait overuren als ik bedenk hoe hij gereageerd zal hebben op het feit dat jongetjes en meisjes er heel anders uitzien. Me dunkt dat je in zo’n geval een hele huwelijksreis nodig hebt voor het spelletje “zoek de zeven verschillen.” Maar nee, JPB nam toenmalige vrienden mee. Zouden ze leuke grapjes gemaakt hebben aan de ontbijttafel? André die vraagt: “Lekker geslapen?” en JPB die zegt: “Nou ja, geslapen HA HA HA” en dat terwijl de dames zedig en blozend naar de jus d’orange grijpen.
Ik lees net dat Rita Verdonk in het volgende kabinet premier wil worden. Ik ga maar eens ophouden met het lezen van kranten en tijdschriften. Die zijn helemaal niet goed voor een mens.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

17 Responses to Op huwelijksreis met …

 1. GdeB says:

  Het wordt helemaal niets met die 3. Waar Balkie komt, gaat het fout.

 2. Rose says:

  Ondanks het serieuze einde moest ik hardop lachen om je stukje 🙂

 3. plutone says:

  Je denkt toch zeker niet dat ze het licht aan hebben gelaten?

 4. Ina says:

  Er zijn inderdaad van die dingen die je helemaal niet wilt weten. Vertel me waarom ik je blog zou lezen 😀

 5. Marijke says:

  Acute stress krijg ik hier van.

 6. Ary says:

  Alsof je wordt geconfronteerd met het feit dat je ouders ooit sex hebben gehad.

 7. Roelof says:

  En bedankt! Mijn brein is nogal visueel ingesteld. Dit wilde ik helemaal niet weten.

 8. Renesmurf says:

  Christelijke mensen en Betrouwbaarheid is als vuur en water.
  En Rita is gek.

 9. Harry says:

  Ik kan mij niet voorstellen dat ze het ooit hebben gedaan. Dat druist helemaal in tegen de natuur van deze Gristenen.
  Ik denk dan ook dat hun kinderen echt door de ooievaar zijn gebracht.
  En sex met Rita: dat is een perversiteit waarmee niemand iets te maken wil hebben.

 10. Erik says:

  Balkenende met een hard plassertje, ik heb een bijna grenzeloze fantasie maar dat kan ik me toch moeilijk voor de geest halen.

 11. jonneke says:

  zou het wel waar zijn, dat verhaal over die gezamenlijke huwelijksreis?
  zou het geen broodje aap zijn, de leugen die weer eens regeert?
  ik bedoel, van balkenende geloof ik direct alle mogelijke dommigheid, maar niet van rouveen. en trouwens, hun echtgenotes zullen in dezen
  toch minimaal inspraak hebben gehad?

 12. Pasula says:

  Pfff wat jij schrijft, daar wil ik niet ens aan denken, de horror!

  (Okee ik moest wel lachen om hoe je het schreef) 😉

 13. ton says:

  Maar stel je voor dat Rita V. op je huwelijksreis ’s morgens aan je tafel aanschuift!!!

 14. rob says:

  Maar Cornette, neem jij Elsevier nog serieus met zo’n type als Joustra aan het hoofd. Laat dat nou treffen: zo heette vroeger onze kruidenier….

 15. Marloes says:

  Oh…hemel. Balkenende en sex in een zin. Hij heeft het overigens vast maar een keer gedaan want ze hebben maar een dochter volgens mij. Geboortebeperking is toch niet toegestaan in die kringen

 16. Radar says:

  Rita premier in een volgend kabinet? Whahahaha…pure humor. En humor is voor mij best een legitieme reden om kranten e.d. wel te blijven lezen.
  Trouwens, zeker een kunststukje van je: over een sexloos iemand een logje schrijven waardoor allerlei respondenten over zijn sex[loze] leven gaan mijmeren.

 17. yvonnep says:

  Ik bewonder je moed! Na het nieuws ’s ochtends op radio 1 en BNR heb ik het helemaal gehad. ’s Avonds nog met moeite het Parool en het journaal. Achtergrondartikelen? Spaar me!