Nog heel even over die AOW leeftijd ….

AOW

Zal ik het nog een keertje heel kort en in simpele taal uitleggen?

Volgens een behoorlijk aantal jokkebrokken in politiek Den Haag is er weinig verschil tussen het in februari goedgekeurde pensioenakkoord (zie hierboven) en het “Kunduzakkoord” van slechts een paar maandjes later.
Men knalt met het grootste gemak van de wereld een akkoord de prullenbak in waar jaren aan is gewerkt en waar iedereen tevreden over is.

Maar nu! Nu is er weer een nieuw plan en HET ENIGE VERSCHIL, zeggen de jokkebrokken, is het feit dat we een jaar eerder naar 66 gaan met de AOW.

Gemakshalve gaat men voorbij aan de verhoging van het AOW bedrag per 1 januari 2013.

Gemakshalve gaat men voorbij aan de flexibele ingangsdatum van de AOW per 1 januari 2013.

En het gaat ze niet lukken om het nieuwe plan voor 1 januari 2013 klaar en goedgekeurd te hebben. Op voorhand heeft Ex-Minister Kamp de Eerste kamer toch gevraagd om het goede akkoord vooral niet te behandelen en fijn in de ijskast te zetten.
Ja vanzelfsprekend. Want als we dan vervolgens nog tijden bezig zijn met weer een nieuw akkoord dan krijgen de ouwetjes er in ieder geval niks bij per 1 januari.

Een stapsgewijs verhogen van de AOW leeftijd maakt het berekenen van een flexibel pensioen wel heel erg moeilijk. Zo niet onmogelijk.

Ja, nee, zo zit het niet, zeggen de jokkebrokken in politiek Den Haag. We moeten het nog helemaal uitwerken. We moeten nog details invullen.
Nou, klets dan niet dat het maar een jaartje verschil is en verder niks.

En laat dat prachtige akkoord waar we jaren aan gewerkt hebben voorlopig maar fijn ingaan.

This entry was posted in De rest, Het leven. Bookmark the permalink.

One Response to Nog heel even over die AOW leeftijd ….

  1. Jerry says:

    En ik ben de dupe!