Mobiel

Excuses. Even erg druk. Heel erg druk. Terwijl iedereen de koffers aan het pakken is om alsnog de zon op te zoeken heb ik het even heel erg druk. Co-schrijver PdeB is ook met vakantie maar stuurt zo af en toe wel een bericht vanuit zijn tweede huis aan het water. En ook in het water zo onderhand denk ik.
Toch slipte er een opmerkelijk nieuwsberichtje voorbij afgelopen week. Ik moet er nog om lachen. Alhoewel ik zoiets doms van de SP niet verwacht had. Wat een domme zet van de SP. Een hele domme zet. Je weet toch op voorhand dat iedereen gek wordt van het idee alleen al? En als je dan een idee hebt waarvan je weet dat het totaal geen kans heeft en helemaal weggelachen wordt dan kun je misschien beter iets anders bedenken. Want wat wil de SP? Die willen dat mobieltjes verboden worden op scholen. Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha en nog eens Ha. De PvdA en het CDA lieten onmiddelijk weten er niet van te willen horen. Geen betutteling wat hun betreft. We gaan een beetje bij de les zitten zijn op school. Kom nou. Dat zou toch te zot voor woorden zijn. Zonder mobiel kun je geen leuke filmpjes maken van leerkrachten en klasgenoten om die later op internet te zetten. Je kunt niet even SMS-sen tijdens een rekenles. Nee, het is te voorzien dat dit geen schijn van kans gaat maken. De schoolgangers zelf protesteren niet want die doen toch wat ze zelf willen en trekken zich van zo’n verbod niks aan. De ouders hebben zich nog niet laten horen maar dat komt wel als het serieuze vormen gaat aannemen. Je moet je kind toch kunnen bereiken? Je moet toch weten waar die uithangt? Op school zou ik zeggen maar blijkbaar hoeft dat niet zo te zijn. Misschien is het een beter idee om de mobieltjes op te nemen in de ziektekostenverzekering. Want vrijwel ieder kind wordt tegenwoordig met zo’n ding in de hand geboren en laat het niet meer los. Hooguit wordt het eens in de zes weken omgeruild voor een nieuwer exemplaar met meer mogelijkheden maar loslaten is er niet meer bij.
Moeten mobieltjes ook 35 euro duurder worden? Tenslotte kun je daar ook filmpjes mee maken net als met digitale fototoestellen. Kijk! Daar heeft de EU nog niet aan gedacht. Dat briljante idee is ze nog niet in de hersenpan geschoten. Komt misschien omdat ze ook iets teveel met hun mobiel aan het spelen zijn tijdens het werk.
Hoogste tijd om een mobielloze dag in te voeren. Gewoon om weer even dat gevoel van vroeger op te roepen. Dat gevoel van rust. Niet bereikbaar en niemand weet waar je bent.
Een heerlijk gevoel. Ik zal het nog lang koesteren.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

12 Responses to Mobiel

 1. ton says:

  Een dag om de mobiel te lozen.

 2. Marijke says:

  Autovrije zondag, mobielloze maandag, daar opteer ik voor!

 3. fialas says:

  ach, vroeger was he tniet zo rustig hoor, vroeger moesten we iedere week matten kloppen en ramen zemen, en de was blauwen en stijven….

 4. marcella says:

  ik vind eigenlijk dat er een wettelijk verbod moet komen op het gebruik van mobieltjes in de horeca. En ook zou ik willen dat er een verplichting komt voor ouders om de rapportavonden te bezoeken. Daar kan vriend Rouvoet vast wel een wetje op maken. En een avondklok voor kinderen onder de achttien. Ik stel voor dat we de opmerkingen van Fialas maar niet in een wetje proppen want dat raakt aan mijn vrijheid šŸ™‚

 5. Harry says:

  Betutteling vind ik iets vreselijks, of het nou door rechts of door links gebeurt. Regelgeving is prima, maar als de politiek meent overal regeltjes voor te moeten bedenken verandert ons politieke bestel zo langzamerhand in een dictatuur.
  Adolf H. en zijn companen waren ook meesters in het bedenken van regeltjes en zie waar het toe heeft geleid.

 6. klaproos says:

  ach…
  elke partij heeft recht op een blundertje cornette:-)

 7. ik roep altijd maar dat je pas echt belangrijk bent als je niet bereikbaar hoeft te zijn!! Uit dus die dingen!!

 8. blue says:

  goed idee, mailen naar de SP!!!!!!

 9. Marius says:

  Natuurlijk was het idee een missertje, maar de achtergrond ervan is niet geheel onbegrijpelijk als je ziet welke betekenis mobieltjes en games hebben. En natuurlijk wordt dat de jonngelui niet afgepakt, dat zou te dwaas zijn, maar dat het even de tongen losmaakt over het gebruik …

 10. Pasula says:

  Ook al heb je het heel erg druk, er schoot weer een fantastisch stukje van jouw hand de lucht in.
  Ik kreeg ook het gevoel van een autoloze zondag heel sterk.

 11. yvonnep says:

  Leuk stukje! Ik wind me er niet over op. Als docent ben ik tegenwoordig ‘ervaringsdeskundige’. Heel eerlijk gezegd zijn mobieltjes in de klas geen issue als je goede afspraken maakt. Ik heb er geen problemen mee. Het hoort nu eenmaal bij deze tijd en veel van mijn studenten hebben niet eens een wereld gekend zonder mobieltjes (computers, ipods, etc.).

 12. Renesmurf says:

  Ik heb een colega die de hele dag belt en sms-t, zelfs als je met hem praat.
  Dat zal vast niet goed gaan.

  Bellen op school is ook nergens voor nodig, mooi thuislaten dat ding, of sluiten in de jaszak.