Miljoenenjacht

Ja wat denken jullie nou. Dat ik de hele dag uit verveling een vel plastic bubbeltjesfolie kapot zit te knappen op de bank? Neen, driewerf neen. Excuses voor het feit dat ik even niet op bezoek geweest ben. Ik kom snel weer langs. Neen, Cornette en De Man zitten te wachten op een uiterst belangrijk telefoontje of mailtje. Spanning suist als bolbliksem door het huis hier. In de komende week zullen wij horen of we op maandag 17 december aanwezig mogen zijn bij Miljoenenjacht! Vanaf het moment dat de uitnodiging in de bus viel en wij onze persoonlijke code geactiveerd hebben is de spanning te snijden. Onze pas voor de garage was al bijgesloten. Die hebben wij niet nodig maar dat kan Linda niet weten.
Natuurlijk zijn we direct druk aan het oefenen geslagen. Alle koffers staan in de woonkamer. We hadden er maar twee dus voor de andere vierentwintig heb ik lege dozen gehaald bij de supermarkt en stickers gemaakt met “koffer 1, koffer 2, etc.etc.” De woonkamer is nu een beetje vol maar het is voor een goed doel. Aangezien wij dit spel normaal gesproken uitsluitend volgen onder invloed van alcohol en zoveel luiddruchtig advies leveren aan de kandidaten dat we eigenlijk niet weten wie wat wint en waarom, moeten wij dus oefenen.
“Ik ga daar niet staan!” roept De Man “Jij doet die koffertjes. Mij niet gezien!” Dus zodoende verstopt hij nu een aantal keren per dag briefjes met bedragen in de koffers en kofferdozen en ik kies er eentje uit.
Mijn fout is dat ik dan steeds die uitgekozen koffer openmaak en denk dat ik het bedrag gewonnen heb dat daarin zit. Maar zo werkt het blijkbaar niet. “Fout!” roept De Man dan “Wij gaan spelen om die koffer.” Ik zie daar het nut niet van in want ik heb die koffer al. Hij is van mij en ik maak hem open. Maar nee, ik moet de andere koffers gaan openmaken en wat daarin zit win ik NIET. Tot zover snap ik het inmiddels. Alleen als De Man De Bank gaat spelen raak ik weer in de war. Iedere keer als hij zegt dat ik 59.487 euro van hem krijg roep ik blij JAAAA! en denk dan dat het spel afgelopen is en dat wij een drieliterpak huiswijn (hangend aan het kraantje) gaan leegdrinken om mijn winst te vieren. Maar nee, ondanks het prachtige aanbod moet ik toch nog meer koffertjes gaan openmaken. “Dan hadden we in eerste instantie die briefjes er ook niet in hoeven stoppen” probeer ik nog “want we halen ze er nu weer uit.”
“Weet je wat” zegt De Man “Linda mag het je uitleggen. Dat wordt vast een geweldige uitzending waar ze nog lang aan terug zal denken.” Terwijl hij dat zegt zie ik een ondeugende blik in zijn ogen. Hier zit iets achter. Dit is niet goed. We gaan dus gewoon door met oefenen.
We hebben nog bijna twee weken. Dat moet lukken!

This entry was posted in Het leven, Thuis and tagged . Bookmark the permalink.

26 Responses to Miljoenenjacht

 1. Marijke says:

  😉 succes!

 2. De Man says:

  Sinds wanneer is je haar blondgeverfd 🙂

 3. klaproos says:

  joooooooooooooooooooooow we komen elkaar daar tegen cornette:-)
  ik heb ook zo’n uitnodiging:-) ( wie niet)
  dat lijkt me leuk:-) komen we misschien wel uit tegen elkaar …
  may de best logger win:-)
  toi toi toi

  xxx
  klaproos

 4. nanos says:

  Ik voel me weer een heel dom. Ik snap niet eens waar dit over gaat. Koffertjes??? Maar goed dat wij niet hoeven te oefenen, want een uitnodiging heb ik niet gezien. Hebben we die dan?
  Ik ga natuurlijk wel kijken. Dat moet heel leerzaam zijn en als Linda het uitlegt, snap ik het allemaal vast wel.
  Succes, Cornette en De Man!

 5. Cornette says:

  @ De Man. Zoals je weet is het met geen giljoen liter bleekwater blond te krijgen.
  @ Klaproos. Heb je wel je code geactiveerd???? Meid, als we elkaar daar tegenkomen is de dag pas echt een feest.
  Ik verheug me er nu al op !

 6. marcella says:

  Ten eerste Cornette, ik verdenk je er eerlijk gezegd weldegelijk van dat je bubbeltjesfolie kapot zit te knappen op de bank. Wij doen dat zelf dus nooit, wij ruziën niet wie er aan de beurt is en wij beschuldigen de ander er niet van meer bubbeltjes dan afgesproken kapot te knappen 😉
  Ten tweede kan ik me niet voorstellen dat jij daar koffers gaat openen. Vorige week zapte ik langs toen ene BO een mevrouw een bod deed van € 114000. Natuurlijk sloeg ze het af, er was immers nog een kans van 1 op 22 dat het volgende bod hoger uit zou pakken. Ach, en ze was met niks gekomen redeneerde ze …..
  Mocht je hier echt naar toe willen Cornette, dan kun je beter iets over kansberekening gaan leren 😉

  ps hoe zie je eruit ?

 7. Cornette says:

  @Marcella. Ik koop het bubbeltjesplastic tegenwoordig in grote rollen. Kunnen we ieder aan een kant beginnen en dan doen we wie het eerst in het midden is. Tot nu toe win ik altijd. 😉
  Wat kansberekening betreft lees ik een aantal malen deze (zeer interessante) pdf door:
  http://people.few.eur.nl/vandenassem/files/miljoenenjacht.pdf
  En hoe ik eruit zie? Geen idee hoe ik er over anderhalve week uitzie. Dat verschilt per dag. Blond, rood, grijs. Kan van alles zijn. Maar ik zorg wel dat ik herkenbaar ben. Reken daar maar op.

 8. Johan says:

  Haha, hoewel ik nooit naar dat programma kijk, moet de voorpret zo bijzonder groot zijn. Veel succes gewenst, mocht het je inderdaad lukken om in de uitzending te komen!

 9. sillyme says:

  oh, leuk! ik heb helaas geen uitnodiging gekregen. Weet eigenlijk niet zo goed wat het is….. het klinkt een beetje als een tv programma wat ik in Amerika wel ken. Maar goed, ik heb een nieuwe koffer van de Sint gekregen, die mag je natuurlijk lenen hoor!! Zeg je t ff als je er op komt? Dan ga ik kijken! En aanmoedigen!

 10. CiNNeR says:

  Heb het eens gekeken en begreep er geen snars van. Maar mocht je uitgenodigd worden, ga ik zeker weer kijken 😀

 11. Ina says:

  Rollen bubbeltjespapier en dan elk aan een kant en draaien maar. Zoals een theedoek die droog moet op de camping. Da’s genieten.

 12. Marloes says:

  Ik activeer geen enkele code meer en post van die firma sodemieter ik meteen de oudpapier bak in. Voor je het weet heb je 6 loten om je nek hangen die je in geen 10 jaar kwijt raken kunt. Dan maar geen koffetjes openen

 13. marcella says:

  Cornette, onsportieveling 😉 nou vooruit, wij doen het ook maar dan uitsluitend met via de post gekregen bubbeltjes.
  Heb wel alle afspraken afgezegd voor 17/12 en zit B-knappend op de bank. Kijk uit naar C-kenmerken, * tip: stuk Bubbel-P achteloos uit de broekzak laten piepen?*

 14. Pasula says:

  Je geeft wel een seintje als je op tv komt he, dat wil ik niet missen!

 15. Xiwel says:

  Dit is toch veel leuker dan koffers ploppen. 🙂

 16. Rose says:

  Oh, heerlijk zeg. Blijven oefenen! Spannend 🙂

 17. Cornette says:

  @ Marcella. Kijk eens wat we van Xiwel hebben gekregen! Nu kunnen we ook achter de computer knappen.
  Dank Xiwel!

 18. Harry says:

  Plopperdeplop, het lijkt hier wel het land van kabouter Plop. Wat een ellende, al die ploppende nopjes. En dan zit je ook nog met een scheepslading koffertjes opgescheept. Ik ben bang dat je een zware kerst tegemoet gaat.

 19. meizoen says:

  jullie ook al een uitnodiging?? we zéiden nog; heb jij zin?
  ‘g ‘m meteen opdiepen uit de papierbak, hoop dat ie er nog inzit ;-0 nou: zien we elkaar daar!

 20. hanneke says:

  waar heb je het over? Dat bubbeltjesplastic begeep ik nog wel, maar miljoenenjacht, koffertjes etc? Mis ik iets, is er iets dat ik niet zie, maar echt wel moet gaan bekijken?

 21. marcella says:

  ik was zo lekker bezig dat ik Xiwel vergeet te bedanken.
  Dankjewel Xiwel 🙂

 22. st@@rtje says:

  hahaha vlgs mij is heel Nederland uitgenodigd!

 23. Harry says:

  Ik heb je gisteravond niet gezien, of was je verkleed als man van 63? Slechts 175.000 euro’s, geen vetpot dus…. 😉

 24. Plaus says:

  En, nu ben ik toch wel ernstig nieuwsgierig hoe het afgelopen is! Ben je aan het geld tellen of weer verder met bubbeltjes drukken?…Wil je hele genoeglijke feestdagen wensen en een bijzonder goed 2008!

 25. Ary says:

  Die loterijen huis aan huis reclame wordt steeds agressiever. Laatst had ik al een witte envelop, waar een soort nep TNT sticker was opgeplakt. Alsof iets met grote spoed bij mij bezorgd moest worden. Ben benieuwd hoeveel weerloze oude mannetjes en vrouwtjes daar in trappen. Misschien moet dit links christelijke kabinet dáár wat aan doen.

 26. st@@rtje says:

  Mijn goede voornemen is loten van de postcodeloterij opzeggen Ik heb er vlgs mij nui een stuk of drie en dat was noooooooooooooooit de bedoeling. Het was effe zoeken, want zo’n nummer vind je niet snel, maar ik geloof dat het nu gaat lukken