Met tut tootootje

Wij, bewust autolozen, huurden een auto en gingen een dagje op pad. Familieperikelen dus dat moest van hot naar her en weer terug en dan nog een keer en dan retour. Dan is een auto makkelijk en huren is heel simpel. Voor het eerst sinds anderhalf jaar stapten wij in de God der Goden en daar gingen we. Wat viel ons op na zo lange tijd bussen, treinen en trammen? Het is druk op de weg maar dat wisten we al. Het aantal compleet gestoorden is nog altijd even hoog. Lekker met 140 op de linkerbaan en dan rechts inhalen en d’r voorbij !!! Wij tuften geheel volgens de regels aan de rechterkant en doen niks wat niet hoeft of mag. De gehoorzaamste van de klas en dat mag ook weleens. De rij-ervaring was er nog altijd maar na vele, vele jaren en vele, vele kilometers versleten te hebben achter het stuur gaat dat waarschijnlijk ook nooit meer weg. Onze eerste, een ietsjepietsje minder gelukkige ervaring gisteren was een spookrijdertje. Piepklein spookrijdertje maar hoor. Hij kwam gewoon recht op ons af daar waar het niet hoorde. Geeft niks, we zijn er nog en hij kwam bijtijds tot bezinning. Verder hier en daar een totaal geflipte idioot maar ook die wisten wij te ontwijken. Het was wel weer eens lekker om zo te tuffen. Een Ford Kaatje hadden we en gelukkig was onze medepassagier klein van lijf en leden dus die hebben we keurig opgevouwen op de achterbank gelegd en later weer uitgeschut. We doen het nog weleens vaker want tenslotte stappen we ook gniffelend en gnuivend in een waanzinnige achtbaan als we de kans krijgen. Verder ontgaat het ons totaal wat de leut is aan auto’s en autorijden. Volgende week tuffen we weer met de bus naar Ikea, eten een hapje met een lekker glaasje wijn en laten alle gekochte goederen vrolijk naar boven sjouwen door gespierde jongelingen die wij met een brede grijns wijzen waar alles moet staan. “Breng je het even voor me naar boven? Fijn, bedankt hoor jongens.” Het heeft wel wat, zo’n stapel strippenkaarten.

17 gedachten over “Met tut tootootje

 1. nanos

  Tja..
  Ik vind het leuk, ik vind het nog steeds hééeééél leuk. Ik zou voor mijn lol heen en weer rijden van hot naar haar, als…
  als er niet de reden was die jullie hebben om het helemaal zonder te doen.
  Ik beperk me dus tot doelgericht rijden.
  Ieder zijn meug. Het ontgaat mij totaal wat de leut is van fietsen. Wat heb ik een gruwelijke pesthekel aan fietsen. Ik wou wel dat het anders was, maar dat is het niet.

 2. ton

  IK moet er niet aan denken met strippenkaarten naar mijn werk op 120 km afstand te gaan (mmar ik heb wel een roetfilter, dat scheelt).

 3. Indigo

  Als gezins-pendeldienst ben ik heel blij met mijn bolide.
  Een duitse kennis noemde de automobilist ooit gehirnamputierder.
  Volgens mij dekt dat de lading (of het gebrek er aan) heel aardig.

 4. blue

  Ik heb sinds een paar jaar mijn rijbewisj, wel makkelijk als je in het noorden woont! maar ben het helemaal met je eens , een hoop gekken aan de weg en veel stress in de auto. Ik vind het OV veel relaxter!

 5. Renesmurf

  Mijn auto brengt me van mijn huis naar waar ik wezen wil, en ook wanneer ik wil. En ik kan radio 3 luisteren zo lang ik wil, en als de reclames beginnen kan ik hem uit zetten. En ik kan onderweg besluiten ergens anders langs te rijden. Enzovoort….

 6. Lucide

  Afgezaagd waarschijnlijk, maar ik ben ook echt zó blij met mijn autootje! Het geeft me een gevoel van vrijheid dat ik erin kan stappen en kan wegrijden waar naar toe ik wil op het moment dat ik het wil. Altijd heb ik dat al heerlijk gevonden, maar zeker nu er even wat beperkte energie is, is het helemaal heerlijk!

  Gekken op de weg zijn er inderdaad, altijd al geweest en zal vast altijd zo blijven. Dat heb je zo met mensen.

 7. Meisje

  Mmm, nee voor mij geen OV (meer) gelukkig. Ben een controlefreak, dus laat mij maar lekker zelf rijden. (Daarbij was ik -in de OV-tijd- altijd diegene die ruzie kreeg met de meest asociale buschauffeurs, medereizigers e.d., oh en mijn wagenziekte hielp ook al niet mee aan een prettige OV-reis…)

 8. nel

  Auto rijden word met de dag minder leuk.
  Maar zal heb toch niet willen missen.
  Groetjes Nel

 9. Mm..

  Geen rijbewijs hier en ook totaal geen behoefte om het te halen. Als ik af en toe die verhalen ook lees, moet ik er niet aan beginnen ook. Heb hier ook een hele doos vol strippenkaarten. Leuk hè? 😉

 10. Jip

  Autorijden…..een van de leukste dingen om te doen.
  En na bijna een miljoen kilometers kan ik het beamen.
  Het aantal compleet gestoorden op de weg is dramatisch toegenomen. Soms denk ik zelfs dat ook ik er een geworden ben.

 11. Radar

  Merkwaardig dat er blijkbaar nog zoveel mensen zijn die autorijden leuk vinden. Ondanks de schets die jij geeft en ondanks de wetenschap, dat de auto in de grote steden nog altijd luchtvervuiler en dus sluipmoordenaar no. 1 is.

 12. hanneke

  ik zit in ieder geval nooit voor mijn lol in de auto, eerlijk gezegd voel ik me daar meestal toch wat onveilig. Zelf heb ik geen rijbewijs, dus ben ik ook nog eens afhankelijk van de rijkunsten en -stijl van anderen, niet altijd even plezierig.
  Maar ik heb wel gemerkt, dat er altijd wel iets gebeurt als je je op de snelwegen begeeft en ben altijd weer blij veilig uit te kunnen stappen.

 13. klaproos

  hmmmmm ik zou mijn karretje denk ik niet meer kunnen missen
  al was het maar om gezellig met de honden uit te gaan 🙂

  strippiediedooda strippedidee cornette
  ieder z’n meug en allebei tevree
  wat wil je nog meer :-)))))

  liefs
  XXXklapper

 14. Annabee

  Ik wil niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, wil zelf mijn tijdstippen van vertrek bepalen en de route waarlangs ik rijd. Sinds een paar jaar hebben we om financiële redenen nog maar 1 auto en dat bevalt me helemaal niet; 1 dag in de week laat manlief de auto thuis, maar dan is het weer zo’n verplichting om hem precies op die dag te gebruiken. Zodra het enigszins kan is een van onze eerste aankopen een tweede auto (mag best een jaar of 10 oud zijn, als ie maar rijdt): voor mij staat die voor ‘vrijheid’.

 15. Tanya

  Auto- en motorrijden……ik zou niet zonder kunnen.
  Jammer van al die gekken op de weg, die met van alles en nogwat bezig zijn, maar niet met het verkeer.
  Lippenstiften, telefoneren, krantlezen, neuspeuteren, kaartlezen, flirten, drinken, orders uitwerken enz.

Reacties zijn gesloten.