Maxime. I love you

Als het zo doorgaat met die verkiezingspraatjes dan worden het zware maanden. Slechts enkele uren per dag brengen wij nog in nuchtere toestand door en in die uren rennen we naar de slijter/supermarkt om de voorraden aan te vullen. Wat een feest ! Wat een vreugde ! Met z’n twee hossen we in polonaise door de kamer. Aan het einde van de avond storten we liederlijk dronken ons bed in. Nu wil ik die Maxime niet meer op de buis zien want zo halen we november niet. Want wat zei hij nu weer?
“Voor Wouter kiezen wil dat zeggen dat de onderwijzer en leraar de rekening betalen.”
Zo hadden wij het nog niet begrepen. Had de rekening alleen naar de onderwijzer gegaan dan twijfel je nog. Alleen de leraar laten betalen is ook misschien te behappen.
Maar de onderwijzer en de leraar !!!!
Dat kan natuurlijk niet. Dat pikken wij niet en godinnendank is daar Maxime om ons te verlichten want alleen hadden wij daar nooit opgekomen. Wij hadden de snode plannen van Wouter niet doorzien en ons voor het lapje laten houden. Oh Maxime, Maxime ! Blijf je wel met je vingers van dat belastingvoordeel voor niet-werkenden af? Anders kan ik de slijter niet meer betalen.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

13 Responses to Maxime. I love you

 1. Rose says:

  Want dat is wat we nodig hebben de komende maanden: sterke borrels, om de dubbele tongen van de politici een beetje te kunnen begrijpen.

 2. Tja zo kan je het ook bekijken natuurlijk

 3. Radar says:

  Belastingvoordeel? Daar krijgt Maxime stante pede uitslag van. Als het aan hem ligt, Cornette, zit je voortaan op een droogje en zul je je verlichting moeten vinden in de kerkbanken.

 4. klaproos says:

  :-))))
  cornette…
  ik kan met jou wel aan de gang blijven :-))
  ik lijk wel een kapotte plaat…
  “zoek de politiek op ”

  ga naast maxime in derij, en grijp jij de teugels :-))

  liefs
  klaproos

 5. Berthi says:

  Ik drink er nog maar een borrel op!:))

 6. genevieve says:

  Haha;.. neen maar… de onderwijzer en de leraar… die gebruikt wel héél krasse taal… en teveel woorden om één begrip onder de hamer te krijgen… me dunkt… maar ja… wie ben ik… ik snap niets van politiek taalgebruik…gnah gnah.

 7. Lucide says:

  Politiek is nu een beetje een steek- en aandachtrtekkerijspelletje. Veel kreten die hopelijk kiezers trekken. Ik houd het maar gewoon bij de SP en laat het geleuter het geleuter, dat scheelt me veel energie. Heb belangrijker dingen aan mijn hoofd ;))

 8. GdeB says:

  Ik wordt al dronken als al die beloften door de huiskamer schallen.
  De komende 4 jaar op de pof, bij de slijter!

 9. Renesmurf says:

  je kan dansen wat je wilt, er dient eerst gestemd te worden, en dan zien we wel verder.

 10. fialas says:

  ik heb Maxiem als jongen gekend, zijn vader was Pierre Verhagen, een bijzonder knappe kerel die in alle pappen dikke vingers had, en die de baas was van een grote projektontwikkelaar in Sittard èn tegelijkertijd was hij KVP-wethouder in Maastricht. Ik bood hem eens een petitie aan die gericht was tegen de bouw van een raffinaderij tegenover Eijsden. :Mètske”, zei Pierre, “al zette ze twee van die dinger hier op de Vriethoof, daar gaat de schoorsteen goed van roken, die Belsje höbbe mien sège”.
  Die idiote parkeergarage onder het Vrijthof, is door hem doorgedrukt en gebouwd..
  Maxime werd geboren met de politieke gouden lepel in de mond, wel veel beschaafder dan pa, maar toch grootgeworden in een soort KVP/CDA quarantaine. En hij heeft een mooie sonore stem.

 11. marcella says:

  Cornette, laat ik nou gedacht hebben dat Wouter “de mensen in het land” bedoelde. Ik heb er gewoon heerlijk van geslapen vannacht, ik hoor niet bij dié mensen. Eigenlijk snap ik nu ook beter waarom ik iedere zoveel jaar door OCW wordt aangeschreven of ik niet eens wil her- dan wel zijintreden in het onderwijs. Ze zijn gewoon op mijn centjes uit. Dank voor de nuance, Maxime en de uitleg, Cornette en ja, Fialas, het oog wil ook wat en M’s haar zit toevallig goed 😉

 12. Charles Destrée says:

  Beste ‘fialas’,

  Kunt u mij helpen aan een foto van Pierre Verhagen?
  Of van zijn broer(s), als hij die had?
  Het frappeert me namelijk, dat Maxime Verhagen lijkt op Emile of John Verhagen, die tijdens de Duitse bezetting een mysterieuze rol heeft gespeeld.

  Waarom verschuilt ook hier weer iedereen zich achter een pseudoniem?
  Uit gebrek aan durf?

  Charles Destrée,
  (1926) historicus,
  e-mail: kaak@wanadoo.fr

 13. Isaac says:

  Big lover with this site, a bunch of your blog posts have seriously helped me out. Awaiting improvements!