Lieve Maxime

Lieve Maxime,

Mag ik het al verklappen? Ja toch zeker. Van harte gefeliciteerd ! Minister van Buitenlandse Zaken. Het is niet niks. Mogen we je nu al M. noemen? Het was te verwachten en je wilde het zelf ook al heel lang. Een betere keus hadden ze niet kunnen maken. Wat ben ik blij voor je. Je gaat een zware maar mooie tijd tegemoet. Veel reizen en veel belangrijke mensen ontmoeten. En dan natuurlijk het werk op het Ministerie zelf. Het is een veilig gevoel om te weten dat er een krachtig en wijs man op die belangrijke plek zit. In het verleden heb ik weleens negatief over je geschreven. Die tijd is voorbij. Ik weet nu beter en zal het niet meer doen. Als je wilt haal ik die logjes weg hoor. Je staat voor een zware taak want er moeten 15.000 ambtenaren uit. Natuurlijk niet allemaal op jouw Ministerie maar een deel wel. Er is daarvoor een bedrag van 500 miljoen beschikbaar. Daar wilde ik het even met je over hebben. Want De Man werkt namelijk ook op jouw Ministerie. En nu ga ik je een klein geheimpje verklappen. Als je De Man 0,1 procent van dat bedrag aanbiedt dan komt hij nooit meer De Apenrots (bijnaam van jouw gebouw) in. Je bent dan voorgoed van hem af. En zeg nou zelf Maxime, wat is nou 0,1 procent? Dat is toch niks. Wat moet je met zo’n ouder wordende Nerd die om te haveklap op zijn kop (of erger) valt en het driedelig grijs vorig jaar voorgoed in de kast heeft gehangen? Hij komt alleen nog in spijkerbroek en trui naar het werk en een stropdas knopen is hij verleerd. Zoiets wil een Minister als jij toch niet in de gang tegenkomen? Je zult er maar lopen met gasten uit het buitenland. Je schaamt je toch te pletter? Bovendien brabbelt De Man uitsluitend rare computergeheimtaal en wees nou eerlijk, je kunt je toch leukere gesprekken voorstellen. Ik weet nog wel meer dingen over De Man te vertellen maar dat doe ik als we samen een vorkje prikken Amice. Heb ik je al verteld dat ik wel schrok van de nieuwe James Bond? Ik dacht eerst dat jij het was. Jullie lijken zo op elkaar ! Maar gelukkig was dat niet het geval en kunnen we op je rekenen in dit land. Ik had me geen raad geweten als je toch voor het witte doek gekozen had. Niet dat ik het je kwalijk genomen had want ik snap dat de druk vanaf die kant ook groot is. Nog een tip: Niet in het bedrijfsrestaurant gaan eten. Het is wel goed (vooral de gado-gado soep) maar schijnt een beetje prijzig te zijn. Kan natuurlijk gezeur zijn van De Man want je weet hoe dat gaat met die ouder wordende knorrepotten. Jij als man van de wereld zult daar waarschijnlijk heel anders tegenaan kijken. Je kunt ook lid worden van de sportschool aldaar (in de kelder). Moet je wel doen hoor. Je hebt een lekker strak lijf en dan die schouders ! Niet verwaarlozen al heb je het straks nog zo druk.
Heb je het opgeschreven van die 0,1 procent? Of zal ik het even aan je secretaresse doormailen? Doe je Sjors Dubbeljoe de groeten? Ook al zo’n fijne man. Ik kan niet wachten op een foto van jullie samen. Een lijstje heb ik al.

Dag M.
De hartelijke groeten van Cornette.

Noot aan zelf:
1. Op roze geparfumeerd papier uitprinten
2. Logjes over M. weghalen

15 gedachten over “Lieve Maxime

 1. She

  Hoop voor jullie dat er mooie afvloeiingsregelingen gaan komen! En die Gado Gado soep klinkt inderdaad erg lekker ;-)!

 2. Pasula

  Zo’n mooie brief heeft bijna geen enkele ma ooit ontvangen vermoed ik. Dat komt natuurlijk niet door het roze geparfumeerde papier 😉

 3. Johan

  @plutone: ik ben bang van wel, ja. Da’s de ‘beloning’ die-ie van Balkie krijgt, vanwege zijn ‘tomeloze inzet’ de afgelopen jaren…

 4. Cissie

  Wat een lieve brief met geparfumeerde ballen en gekamde weelderige haardos op tanden.

 5. Toussaint

  Leuke log,maar de serieuze laag erachter maakt me triest. Het blijkt toch erg moeilijk om op een fatsoenlijke manier afscheid te nemen van mensen die hun lange werkzame leven gewerkt hebben.
  He lijkt erop dat de samenleving zijn best doet om zo goedkoop mogelijk van mensen af te komen.
  Alsof we geen onderdeel (meer) van diezelfde samenleving vormen.

 6. Marloes

  Je kunt deze brief beter op zijn weblog plaatsen. Ik denk dat ‘ie dan tenminste gelezen wordt.
  * verheug me nu al op het steenkolen Engels dat wij straks te horen gaan krijgen*

 7. Harry

  Ja, we kunnen met trots de wijde wereld weer in met een minister van BuZa van het kaliber Joop de Aap Scheffer. Nu dan dus weer Maxime Verhagen. In het witte Huis kunnen ze nu alvast gaan bezuinigen op het schoonmaken. Als Maxime komt, dan snuift hij het stof van de vloer, zo diep zal hij buigen voor Sjors.

Reacties zijn gesloten.