Leg het me uit !

Pas nu begin ik er een beetje van te bekomen. Een aantal dagen heb ik het filmpje steeds weer afgespeeld in mijn hoofd en langs mijn snappertje laten gaan. Het wilde niet tot mijn botte brein doordringen dat dit echt was. Ik zag het met eigen ogen en hoorde het met eigen oren maar twijfelde toch aan mijn geestelijke vermogens. Veel plezierige avondjes gehad weet je? En dan wil het weleens even scheef zitten in de hersencellen. En je ziet tenslotte veel van die gemanipuleerde filmpjes vandaag de dag. Het hele internet staat er vol mee dus ik speurde naar de bewijzen van nep en namaak. Maar heus, dit was echt. Anderen zagen en hoorden het ook en bevestigden het. Uitgezonden op de Nederlandse Televisie en nergens terug kunnen vinden in de media. Dat is toch raar. Het had voorpaginanieuws moeten zijn. Met grote koppen en schreeuwende teksten had het in alle kranten moeten staan. Maar daar kwam ik het niet tegen. Waar gaat het hier om? Het gaat om het asbestschip de Otapan. De Otapan bevat 54 ton asbesthoudend materiaal en niet slechts 1 ton en dus mogen we het in een donkere, niet met name genoemde, plek stoppen. Logisch toch? Dat krijg je van jokken en sjoemelen. Maar een nevergonnebee van de VVD stond als een breedlachende rimboekikker op de TV te vertellen dat Greenpeace ervoor gezorgd had dat het allemaal uitgekomen was en dat Greenpeace dus ook maar voor een oplossing moest zorgen. Je begrijpt niet waar zo’n afgekloven afwasborstel het vandaan haalt. We zouden zo’n sperzieboonmetkaassaus toch de grens over moeten jagen met z’n allen. En dan komt er nog bij dat er mensen zijn die op deze partij stemmen. Heus ! Zulke bezopen kokosmakronen bestaan echt ! Leg het mij uit. Leg het mij alsjeblieft uit !

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

17 Responses to Leg het me uit !

 1. yvonnep says:

  Je hebt helemaal gelijk! Maar heb ik het goed als ik zeg dat jij niet van sperziebonen met kaassaus en kokosmakronen houdt? Je krijgt een dikke pluim voor de ‘scheldwoorden’ waar ik dubbel om heb gelegen.

 2. Toussaint says:

  Dit kan ik niet uitleggen, ik deel wel uiw verontwaardiging. De verantwoordelijkheid om deze rotzooi goed op te ruimen zou op de eerste plaats moeten komen. Dat zou toch ook binnen een partij als de VVD moeten gelden.
  Overigens was er niks mis met uw brein ik heb deze gotspe ook gezien en gehoord.

 3. klaproos says:

  ik kan het je niet uitleggen, maar ik stel me ter beschikking om die cocosmakroon mee over de grens te jagen….
  “en” niet onbelangrijk…
  stem géén vvd :-))

  gegroet oh grote cornetto 🙂

 4. Marijke says:

  Je culi-site is toch ergens anders?

 5. rob says:

  En weet je hoe die kokosmakroon heette? Meneer…..de Krom. Nou, houd ik niet echt van naamgrapjes, maar deze snijboon vraagt er haast om. Laat ik het er maar op houden dat met zo’n naam toeval niet kan bestaan.

 6. Harry says:

  VVD: Vrij Veel Domheid. Ik heb het ook gehoord en dacht nog, dat die man een grapje maakte, maar de interviewer lachte niet en hijzelf ook niet, dus moest hij het wel menen. Het zou leuk zijn als het niet zo ernstig was. Maar waar laat je die 54 ton asbest zo gauw. Misschien als alle vvd’ers tegelijkertijd de mond open doen dat we die 54 ton daar in kunnen dumpen. zijn we in een klap van 2 problemen verlost.

 7. fialas says:

  meneer Krom van de VVD snapt niet eens dat deze uitlating bij veel burgers ontzetting wekt. Kan hij met dit verwrongen mensbeeld eigenlijk volksvertegenwoodiger blijven!

 8. Hannah says:

  Hier heb ik geen woorden voor.

 9. Renesmurf says:

  Ik zag het op het Journaal.
  “Greanpeace heeft het wereldkundig gemaakt dus moeten ze ook maar meebetalen”

  VVD = KOTS!

  En er zijn mensen die liever niet aan het milieu denken, dat zijn VVDers.

 10. Marloes says:

  Misschien mis ik iets, iets anders dan. Is dat schip niet van een Turkse eigenaar? Waarom moeten wij die zooi dan überhaupt opruimen en daar dan ook nog eens de rekening voor betalen??

 11. Radar says:

  Op zich een uniek feit: meneertje Krom, die anders dan de gewoonte is, krom lulde wat recht is.
  Maar uitleggen? Je moet niet het onmogelijke van me vragen.

 12. Cornette says:

  @ Marloes. In geen geval is Greenpeace de eigenaar.

 13. Erik says:

  Hier worden die gegolfde asbestplaten nog gewoon verkocht als dakbedekking.

 14. ton says:

  Wat kan ik hier nog toevoegen?

 15. fialas says:

  ik heb milieuspecialist meneer De krom vandaag weer gehoord in interview met Chris Kijne op VPRO radio. Zelden zoveel platitudes gehoord.
  Kijne begon ook over de film naar het boek van All Gore : Inconvenient Truth, onaangename waarheid, over de klimaatverandering en haar gevolgen.
  Meneer De Krom had er nog nooit van gehoord. en begon subiet te relativeren. Een dezer dagen wordt die film door VPRO uitgezonden op TV

 16. pascha says:

  op de Otapan die VVD en daarna dumpen!

 17. De mensen die daarop stemmen denken allemaal van “waarom kwam ik niet op dat idee?”.

  Voor hen zijn Greenpeace, Amnesty enz. “de boze buitenwereld”, dat soort instellingen zijn niet goed voor de portemonnee.
  Zij wandelen graag door de straten, langs wegen en in drukke centra.

  Ik niet, ik hou van natuur, rust, veiligheid en gezondheid voor al mijn naasten.