Krantenknipsel

De krant lezen op zaterdagmorgen is tegenwoordig ook al niet zonder gevaar. Kopje koffie, zonnetje schijnt, nog een week vakantie voor de boeg en dan sla je het NRC van deze zaterdag open. Ben je net een halfjaartje van je hoge bloeddrukmedicijnen af en dan krijg je zoiets voor je kiezen. Gelukkig was ik niet alleen thuis en kon lief snel met een natte klamme lap over mijn gezicht de hyperventilatie-aanval onder controle krijgen. Een mens kan geen plastic zakjes genoeg in huis hebben dezer dagen. Om in te ademen en om in te kotsen. Wat er verder allemaal in het krantenknipsel staat is niet zonder zakdoek en kleine meditatiepauzes over te tiepen. Want wat zei onze Grote Leider in de Ministerraad van gisteren? “We hebben de afgelopen jaren veel gedaan, de lonen zijn gematigd, er zijn vernieuwingen in de sociale zekerheid doorgevoerd.” Mijn ogen willen maar niet verder komen dan het woord vernieuwingen. En deze was ook leuk: “Er zijn positieve vooruitzichten voor 2006, die willen we een steun in de rug geven zodat het herstel van de economie, de banen en het inkomen echt kan beginnen.” Het is eigenlijk een heel simpel concept. Je breekt iets af, ontneemt mensen een stuk van hun sociale zekerheid en hun inkomens en de tweede helft van je regeerperiode geef je het weer terug en bent dan van mening dat je iets groots gepresteerd hebt.
Nou is mijn inschatting dat dat teruggeven een onderdeel is van de verkiezingscampagne die nu al gaat beginnen. Over twee jaar zal deze GL zich op zijn borst slaan en opsommen wat hij gedaan heeft. De middenklasse en hogere inkomens zullen dan inmiddels weer voor hem gevallen zijn want het is hem tegen die tijd gelukt om het geld en de voordeeltjes die hij afgepikt heeft van de lage inkomens over het tuinhek van de midden- en hogere inkomens te flikkeren. En dat noem je dan vernieuwingen. Nu zijn journalisten vandaag de dag ook niet erg typevaardig meer en het was natuurlijk een hectische week voor onze krantenjongens. Mijn inschatting is dan ook dat hier een typefout is gemaakt. Vernieuwingen moet zijn vernielingen.
En ik zou vandaag niet drinken. Waar is de flesopener schat?

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

13 Responses to Krantenknipsel

 1. Lucide says:

  De leden van dit kabinet zijn fantastisch in het omdraaien van de boel: Zíj zijn fantastisch bezig, de mensen (het volk of erger nog ‘de burger’) zijn cynisch en negatief. Het ligt niet aan deze regering, het ligt aan de mensen, willen het maar niet snappen. Als jouw lief de flesopener heeft gevonden, kan lief er dan ook gelijk even eentje voor mij inschenken?

 2. Indigo says:

  Wederom een superlog!
  De gl (sorry, ik krijg de hoofdletters in dit geval maar niet uit mijn toetsenbord)ziet ons land volgens mij door een verkeerde bril.
  Het lukt hem kennelijk ons naar de vernieling te helpen, al ware het maar door drankmisbruik. Kijk daar echter mee uit, want de gevolgen daarvan worden vast niet vergoed.

 3. Renesmurf says:

  Mensen die de publieke omroep om zeep helpen zijn geen knip voor de neus waard.

 4. ton says:

  Gelukkig heeft de whiskyfles een schroefdop…

 5. rob says:

  Als je al een kater hebt, dan is zo’n stukje tekst natuurlijk de definitieve nekslag.

 6. Hans says:

  Bij die kop denk ik: Ach gut, is er toch iemand tevreden. Maar ik vrees dat het erger is! Een beetje tegenwicht kan dus geen kwaad. Ga zo door.

 7. Behorende tot het middeninkomen ben ik van mening dat men geen gat heeft geslagen in mijn inkomen de afgelopen jaren, maar ons bijna Down Under heeft gedonderd.
  Gelukkig is er in ieder geval één persoon tevreden over de stand van zaken. Ik ben dat zeker niet!

 8. genevieve says:

  onvoorstelbaar… en dat ze het zelf nog geloven ook… hebben wellicht reeds voor hun uitingen de flesjes geopend !
  En tijdens hun beleid ook….

 9. dromer says:

  erg he!! hij vernielt alles.. ik neem ook wat drank.. anders kan ik het niet aan.. asociaal.. hij moest zich schamen.

 10. Lucide says:

  Hee Cornette, nog katterig of ben je aan het broeden op een volgend vlammend stuk … ?

 11. Radar says:

  Dit soort logjes moeten gewoon de aankomende 2 jaar met een vaste frequentie blijven verschijnen. Niet alleen om hun kwaliteit, maar ook vanwege hun signaalfunctie. We mogen met zijn allen onder geenbeding vergeten, welke vernielingen zijn aangericht en ons zeker niet in slaap laten sussen door de gedeeltelijke teruggave van wat ons is afgenomen in de vorm van de kadootjes, die men nu begint rond te strooien.

 12. Cornette says:

  En zo is dat Radar ! Geen probleem. We zijn wakker en alert en ook onze “laatste” twee jaar zijn ingegaan. De nagels zijn geslepen. 😉

 13. yvonnep says:

  Ja, sommige mensen hebben nu eenmaal weinig zelfkennis.