Koud vuur

Nog altijd ben ik bezig om de leden van BBR uit mijn hoofd te leren. Lukt nog niet zo goed. Er zitten namen en koppen bij die maar niet willen blijven plakken in de grijze cellen. Kan een onbewust innerlijk verzet zijn natuurlijk. Deze nieuwe regering doet me steeds denken aan vroeger toen we nog klein waren. Met oud en nieuw kreeg je van je vader en moeder zo’n sterretje in je handen en daar mocht je mee zwaaien. “Kan geen kwaad, het is koud vuur.” riepen ze dan. Stomme nonsens want koud vuur was het zeker niet. De blaren zaten tot het begin van het voorjaar op je vingers en de gaten in de vloerbedekking bleven voor altijd. Toch bleven ze volhouden dat het koud vuur was. En de eerste keer dat je vader en moeder je iets wijsmaken dat niet waar is, vergeet je nooit meer. Daarna is het moeilijk om niet aan meer te gaan twijfelen. Grote mensen weten dus niet alles en hebben niet altijd gelijk. Wie ze toch gelooft kan soms drie maanden niet in zijn neus peuteren vanwege de blaren op je vingertoppen.
Daar moet ik dus aan denken bij dit nieuwe kabinet. Ze roepen wel “koud vuur, koud vuur” maar de eerste brandgaatjes zijn al onderweg. Rare bewegingen worden er gemaakt met die sterretjes. Van de Kamp die aardige dingen zegt over de Partij Voor de Vrijheid en zich best kan voorstellen dat ze samenwerken op bepaalde punten. Zou het niet beter zijn om de hele zaak te verplaatsen naar Second Life? Daar kunnen ze rotzooien wat ze willen en is koud vuur ook echt koud vuur. Alhoewel? Las vanmorgen dat in Second Life inmiddels de eerste aanslag is gepleegd. Met een kernbom nog wel. Dan toch maar liever IRL met een kabinet vol sterretjes. Maar dat het koud vuur is en geen kwaad kan maken ze mij niet meer wijs. Ik wil graag in mijn neus kunnen blijven peuteren.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

14 Responses to Koud vuur

 1. plutone says:

  :D) Ik ook!

 2. rob says:

  …….van verveling?

 3. Cornette says:

  @ Rob. Nee. Omdat je met dit kabinet straks niks anders meer te eten hebt als 65 plusser.

 4. plutone says:

  Het enige dat echt helpt tegen overgewicht is het nemen van harde maatregelen 😈

 5. Johan says:

  Hmm, tja. Ik weet het nog niet. Voordeel van de twijfel?

 6. Harry says:

  Groot gelijk, Cornette. Ik ben ook van mening dat we dat (koude) vuurtje best wat meer mogen opstoken, vooral als de bewindslieden, nog voordat ze ook maar iets hebben gedaan, het al te vossenbont maken. We houden ze in de gaten.

 7. Renesmurf says:

  De tijd dat extreem rechts buitengesloten werd is helaas voorbij, en christelijke fundamentalisten mogen zelfs meedoen.
  Niks waard!

 8. Jan says:

  Ik hoopte zo op een progressieve regering. En wat we hebben gekregen is een illusie daarvan.

 9. klaproos says:

  ahhhhh we motten ze een kans geven 🙂
  een ouwe vriendin van ons zit er in :-))
  gerda v zal ik haar noemen 🙂

  kom op geef ze een kans.

  liefs
  klaproos

 10. ton says:

  En dan van die groene balletjes draaien en naar de BBR-ploeg schieten!

 11. CiNNeR says:

  Toch denk ik dat we beter af zijn dan met deel 1 t/m 3 Of is het wishfull thinking?

 12. Cissie says:

  Nee Cornette, brand alsjeblieft je vingers niet! Ik moet er niet aan denken dat je niet meer zou kunnen typen…
  xxx Cissie

 13. Cissie says:

  PS dan kun je nog beter je billen branden, typen kun je ook stáánd!

 14. yvonnep says:

  Jij hebt dezelfde argwaan als ik. En ondertussen verdwijnen de rollators al uit het basispakket. Dat heeft er waarschijnlijk niets mee te maken, maar ik maak de koppeling toch. Toch?