Hans de Kippenkenner

Eerst zei Minister Veerman het maar dat maakte geen indruk. Althans niet bij mij. Maar nu heeft onze onvolprezen Hans Hoogervorst het ook gezegd. Echt waar ! Letterlijk stond er dit: Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft vrijdag deskundigen uit de wereld van volksgezondheid en dierziekten opgeroepen zich terughoudend op te stellen bij hun commentaren op de vogelgriep die is uitgebroken in Turkije en Roemenië. De minister benadrukte dat er sprake is van een dierziekte met een ‘beperkt risico voor de mens’. Er is volgens hem geen enkele reden tot paniek. “Nederland is internationaal één van de best voorbereide landen”, zo liet hij weten. Hoogervorst benadrukte dat vakantiegangers rustig naar Roemenië of Turkije kunnen vertrekken. Er is naar zijn mening geen enkele reden om toeristen extra voor te lichten over eventuele risico’s. “We maken geen voorlichtingscampagne over iets dat niet aan de orde is.”
Is dat niet fijn? Je katapult toch direct uit je herfstdip. Slaappillen kunnen door de WC, de wijnfles blijft dicht, de warme melk met honing spoelen we lachend door de gootsteen. Allemaal niet meer nodig want Hans Hoogervorst zegt dat we rustig kunnen gaan slapen. De World Health Organisation denkt er anders over maar die hebben natuurlijk Hans nog niet gesproken. Dat is duidelijk. Tjonge, jonge, als we die fijne Ministers toch niet hadden, wat dan? Dan lag je toch maar mooi ongerust te draaien in je mandje. Maar neen, driewerf neen, we kunnen weer rustig verder leven. Deden ze dat op 9 mei 1940 ook niet zo? Daar heeft hij het natuurlijk van afgekeken. Ook toen riep een fijne Minister: “Ga maar rustig slapen.” Volgens onze Hans is Nederland internationaal één van de best voorbereide landen. Waar die voorbereiding dan uit bestaat is geheel niet duidelijk. Alhoewel? Zou hij daarmee die nieuwe zorgverzekering bedoelen? Oh, wat een inzicht en een toekomstvisie toch deze man. Speciaal voor hem vis ik die wijnfles toch nog maar even uit de vuilnisbak.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

20 Responses to Hans de Kippenkenner

 1. Renesmurf says:

  Het valt tot nu toe allemaal nog wel mee.
  Er vallen her en der doden, maar er sterven altijd nog meer mensen aan andere aandoeningen.
  Paniek is nooit goed.

 2. Lucide says:

  Ik las wat Hoogervorst had gezegd en dacht ‘o shit, als hij roept dat het allemaal wel goed komt, dan is er iets héél erg fout’.

 3. blue says:

  en toch vind ik het maar eng dat vogelgriep gedoe, brrrrr…en naar Hans Hogervorst luisteren is sowieso nie slim evanals naar die andere vage verkeerde types uit de regering..

 4. Beatrix says:

  lieve cornette,

  laat je maar niet gek maken door de media is alles wat ik erover wil zeggen.
  als ze me moeten hebben komen ze me maar halen, ik ben maar ene dood schuldig…. so be it :))))

  with love tok tok tok tok roos

 5. ton says:

  Maar waardoor worden meer mensen getroffen, Hans Hoogervorst of de vogelgriep?

 6. Indigo says:

  Laten we Hans gratis een heel lange vakantie aanbieden!

 7. Pasula says:

  Heerlijk de komende tijd struisvogel spelen, het is toch weer bijna carnaval dussss 😉

 8. JeeBee says:

  Niet alleen Hoogervorst doet vreemde uitspraken. In Turkije houdt men zich er ook nogal mee bezig, en op de vraag wat men hieraan dacht te gaan doen, gaf een Turkse minister als antwoord: “Wij hebben helaas geen wettelijke mogelijkheden om de trekvogels een landingsverbod te geven”……

 9. pascha says:

  Het blijft een rare vogel..die Hans

 10. Radar says:

  Kon je de verleiding weerstaan? Ik had me niet kunnen bedwingen, hoor. Had deze log op zeker de titel “Hans de Kippenneuker” meegegeven. {So sorry}.

 11. Anna(bee) says:

  Ik slaap altijd rustig, uitspraken van ministers hebben daar geen invloed op, zoals die uitspraken ook geen invloed hebben op toekomstige gebeurtenissen. Alsof het iets uitgemaakt had als de minister op 9 mei 1940 gezegd zou hebben ‘niet rustig gaan slapen’, die oorlog was er tóch gekomen.

 12. Erik says:

  Ik zou me ook wel degelijk zorgen maken.

 13. marian says:

  Enkeltje Turkije voor Hans?

 14. genevieve says:

  en in ons Belgenlandje vertellen ze doodleuk dat er geen enkele voorziening is, dat ze er hier niet op voorbereid zijn… leuk toch… zo’n eerlijkheid… graaaaaaaaaahhh… ga zo vlug mogelijk mijn testament maken en leef alsof ik er morgen misschien niet meer kan zijn… In Turkije kom ik wellicht niet… omdat ik al jaren niet meer op reis kan… maar rauwe eieren zou ik best ook hier niet meer aanraken… en de vogels blijven beter ver uit mijn buurt… waarom vliegen die duiven net nu zo dicht bij onze wielen en anders nooit…
  graah graaah… de media toch ook…

 15. Pixie says:

  Ik zou Hansepansekevertje graag willen geloven maar ik krijg dat met geen geweld voor elkaar! Maar dat geldt voor meer politici.
  Met mijn blik op oneindig
  en mijn verstand op nul
  verkoop ik mezelf
  de meest geruststellende flauwekul.

 16. Mm.. says:

  Gelukkig weet hij het beter.. toch? En daar moeten we op vertrouwen, want dat kunnen we zo goed bij deze regering. (Iemand die overigens de ironie niet proeft in de voorgaande zinnen?). Ik vraag me af wanneer de eerste dode valt hier in Nederland.. En dan kijken hoe Hoogervorst natuurlijk zich er weer uitwurmt zonder enige consequenties voor hemzelf. Sommige dingen zijn zó voorspelbaar.

 17. hanneke says:

  ik vind dit soort gerustellende woorden altijd wat verdacht. Waarom wordt dit zo gesteld, is dit misschien om ins in slaap te sussen, geen kritische vragen meer te stellen en om ons te laten denken dat Hoogervorst alles onder controle heeft. Ik ben bang dat het tegenovergestelde waar is!

 18. Therese says:

  Ik vind het ook doodeng. Gelukkig is ‘mijn’ Hans heel anders Hans de Vries, niet de brillenman.

 19. Beatrix says:

  whahahah cornette toch.

  ik kom je even een hartelijk lach brengen en je vertellen dat het verboden is ten alle tijden om rozen verlegen te maken :-)))) maarrrr omdat het de eerste keer is, vergeef ik het je onmiddellijk en zeg ik
  “hartelijke dank ” met een smile van oor tot oor

  liefs
  klapper

 20. Eric says:

  Tsja, Heer Hoogervorst. Wat moeten we daar toch mee aan? Iedere keer als ik dat heerschap zie verschijnen op tv krijg ik ongeremde zap-neigingen. Wat een treurig bestaan moet die man toch hebben wetende dat hij de drijvende kracht is geweest achter de nieuwe zorgverzekering waar geen hond, of liever gezegd geen kip op zat te wachten!