Kinderopvang

Ach Jozias. Had mij nou toch even gebeld voor je met je Kinderopvangplannen kwam. Mijn idee is namelijk veel beter en ligt waarschijnlijk nog veel meer in jouw straatje. Je pakt het zo halfzacht aan en dan zitten we straks weer met de volgende gebakken peren. Doe het nou gelijk in één keer goed jongen. Maar vooruit, ik ben de beroerdste niet dus je krijgt mijn plan helemaal gratis en mag het zo gebruiken.
Plan 1 is de goedkoopste variant.
Kinderen worden vanaf zes weken naar school gebracht en ouders halen ze alleen in het weekend op. Weliswaar is het weekend juist om uit te rusten maar dan kunnen ze ze altijd nog bij Oma en Opa brengen nietwaar?
Plan 2 is ietsje duurder.
Kinderen vanaf zes weken naar school en alleen in de vakanties van Pa en Ma naar huis. Zelfde bezwaren als hierboven maar ook dezelfde oplossing.
Plan 3 is de duurste maar dan heb je ook wat.
Kinderen na 10 dagen naar school en pas op hun twaalfde jaar weer ophalen. Tegen die tijd kun je ze gewoon een sleutel geven, kunnen ze zelf een boterham smeren en thee zetten en ’s avonds en in het weekend gaan ze naar de hangplek. Warm eten doen ze tussen de middag op school.
We moeten dan natuurlijk op al die scholen slaapzalen en keukens bouwen maar dat is geen probleem. Het verzorgen en oppassen laten we over aan uitkeringstrekkers en vrijwilligers. Lekker goedkoop. Bovendien kunnen de oudere kinderen op de kleintjes passen. Dat deden ze vroeger in grote gezinnen toch ook?
Werkelijk Jozias. Dat je daar nou allemaal zelf niet opgekomen bent. Dat valt me toch een beetje van je tegen.

29 gedachten over “Kinderopvang

 1. Renesmurf

  Je kan ze beter gewoon gelijk na de geboorte afgeven.
  Na het twaalfde levensjaar zijn ze ook niet de makkelijkste en goekoopste.

 2. GdeB

  Ik ben ervoor om alle kinderen elke dag naar Den Haag te brengen. 150 goed gekwalificeerde mensen van diverse pluimage (links rechts midden niks) kunnen alle kinderen ook goed opvangen. Want van regeren en/of volksvertegenwoordiging spelen snappen ze toch nie veel.

 3. Anoniem

  ’t is wat.. en ’t zal altijd wat blijven… kinderopvang..
  daar moet nog een hoop aan gedaan worden :))))
  wie gaat het doen is de vraag.
  of topic huismusje is degeen die je moet hebben:)))))

  maak er een hele fijne zondag van

 4. everardus Fijn Van Draedt

  Niks kinderen krijgen. de knoop erin bij ma en pa en kinderen vanaf hun 17e adopteren op voorwaarde dat ze (bijna) hun middelbare school hebben afgerond… Da’s pas goedkoop!

 5. blue

  whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik vind um goedoeodoeoed!!!! mailen naar Jozias Cornette!!! of mag ik um gebruiken als column op mijn politieke website???

 6. Ary

  Zo’n kind kan toch ook makkelijk in een zitje op je rug? Bevestig gelijktijdig een portable DVD speler op je achterhoofd en het kan ook nog eens de hele dag Teletubbies kijken. Blijven ze rustig van.

 7. ton

  De gedkoopste oplossing is niet met kinderen te gooien. Dan hoeven ze ook niet opgevangen te worden.

 8. Pasula

  Doe mij maar een kind, graag zonder de lasten maar wel met de lusten. Enneh, kunt u er een strikje omheen doen?

 9. nel

  Dat is weer een goeie van jou.
  Als ik nog kindren thuis had.
  Zal ik het toch anders doen.
  Groetjes Nel

 10. Anna(bee)

  Kinderopvang, een van mijn stokpaardjes, dus ik hou me in.
  Ik heb het er helemáál niet op, vind het van de zotte dat overheden en instanties en werkgevers dan maar voor opvang moeten zorgen als ouders ervoor kiezen beiden te werken, oftewel als twee werkende volwassenen ervoor kiezen samen kinderen te krijgen. De hele maatschappij moet meebetalen voor deze tweeverdieners die voor het merendeel luxe wonen/leven, twee dure auto’s rijden en 3x per jaar op vakantie gaan (en ik ken ze ook die gratis opa’s en oma’s inzetten om op hun kroost te passen, dat bespaart zóveel dat ze zelfs 4x per jaar een reisje kunnen maken). Daarentegen zitten anderen thuis te sappelen van een minimaal uitkerinkje, waar zoveel mogelijk op beknibbeld wordt door de diverse instanties, want dát is te duur voor de maatschappij. Mij zakt er al jaren de broek van af.
  Zélf verantwoordelijkheid nemen voor en de lasten op je nemen van de keuzes die je maakt, schijnt een totaal absurde gedachte te zijn.

 11. Cornette

  @ Anna(bee). Hulde Hulde Hulde.
  Zelf verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die je maakt is de enige weg.

 12. genevieve

  een logje naar mijn hart… zit daar ook mee in mijn hoofd… en nu willen ze de opvang ook nog uitbreiden tot de nacht..
  brrr… eng allemaal…

 13. zeppo

  @annabee: wij zijn van die luxe ouders die allebei vier dagen werken. Dus straks drie dagen creche voor de kleine meid.

  De hele maatschappij betaald daar om precies te zijn 40 euro per maand aan mee. De overige 460 euro hoesten wij zelf op.

  Daar klaag ik niet over, ik vind het prima, wij willen zelf een kind en werken, maar als je denkt dat goedbetaalde werknemers kinderen op kosten van de maatschappij in de creche kunnen zetten ben je niet goed op de hoogte.

 14. zeppo

  ps: en min die 460 kunnen we dus nog maar 1 keer op vakantie ipv twee en twee auto’s hebben er bij ons nog nooit aangezeten. Mensen die dat wel kunnen betalen krijgen niet eens meer 40 euro per maand van de belastingdienst zoals wij.

 15. Anna(bee)

  @zeppo
  Blij te horen dat er ook ouders zoals jij zijn, die hierover niét klagen en ‘gewoon’ hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ken echter ook andere verhalen, liegen die mensen dan en zo ja: waarom dan, welk nut dient dat? Zo van: wij hebben het zó prachtig voor elkaar … en dit … en dat … Raar hoor, als ik jou zo hoor gaat het – althans naar mijn mening – behoorlijk reëel toe.
  Ik heb zelf ook altijd gewerkt toen de kinderen nog jonger waren, als alleenstaande moeder, maar ook een periode als ‘luxe-ouder’. Heb altijd gekozen voor oppas-in-huis, dat vond ik zowel voor de kinderen als voor mezelf het prettigst.

 16. zeppo

  @Anna: ik zou het van de zotte van vinden als mensen met een laag inkomen mee zouden moeten betalen aan onze wens om een kind te hebben en allebei te werken.
  Je kan heel makkelijk via internet berekenen bij welk inkomen je wat zelf aan kinderopvang betaald. Als mensen weinig betalen verdienen ze niet zo veel als ze willen voordoen;-)))
  Oppas aan huis lijkt me heerlijk trouwens.

 17. ChasingDreams

  Is er ook een plan 4, Cornette? Baren, gelijk op school en pas weer terug als ze én goed zijn opgeleid én goed centen verdienen? Kan ik na al dat zware werk (dat baren dus) eindelijk de vruchten plukken! 😉

Reacties zijn gesloten.