Keuzemenu

Krijg je een brief van een bedrijf en daar klopt het teen en tander niet in. De brief roept wat vragen op. Wat doe je dan? Bellen. Nergens een telefoonnummer op de brief. Opzoeken dus. Nummer gevonden op de website. Duur 0900 nummer. Nou ja, duur. Na het intikken van de nummers klinkt een waarschuwende stem die zegt dat dit mij 0,30 eurocent per minuut gaat kosten. Het moet maar. Vervolgens krijg ik een juffrouw die zegt:
“U spreekt met bedrijf huppeldepup. Hier volgt een keuzemenu.
Wilt u een wijziging doorgeven? Kies 1.
Wilt u enveloppen bestellen? Kies 2.
Wilt u de afdeling nabehandeling spreken? Kies 3.
Wilt u informatie over ons bedrijf? Kies 4.
Wilt u een product afhalen? Kies 5.
Wilt u iets annuleren? Kies 6.
Wilt u een medewerker spreken? Kies 7.

Ik kies 7. Zegt de juffrouw:

“U hebt gekozen voor het spreken met één van onze medewerkers.
Wilt u een adreswijziging doorgeven? Kies 1.
Wilt u een klacht indienen? Kies 2.
Wilt u de administratie spreken? Kies 3.
Wilt u een bestelling annuleren? Kies 4.
Wilt u onze openingstijden weten? Kies 5.
Wilt u een afspraak maken? Kies 6.
Zit uw keuze hier niet bij? Blijf dan aan de lijn.

Ongeveer 2,10 euro verder krijg ik dan eindelijk een medewerker. Denk ik. Totdat de stem zegt:
“Al onze medewerkers zijn in gesprek. De wachttijd is langer dan 10 minuten. Wij adviseren u het op een ander tijdstip nogmaals te proberen. De verbinding wordt nu verbroken.”

Mag ik zo vrij zijn om een verzoek in te dienen? Het kan mij niet schelen welke partij het de tweede kamer inschiet.
De wens is deze:
Keuzemenu’s op telefoonnummers die geld kosten worden verboden. Gewoon bij de wet verboden.
Want als de politiek zich druk maakt om Lingo dan kan dit er ook nog wel even bij.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

18 Responses to Keuzemenu

 1. Rose says:

  Belachelijk, zeker zo’n vervolgmenu! En maar geld vangen… want op een andere manier contact opnemen is vaak niet mogelijk. Oftewel: je hebt geen keuze. Schandalig. Maar nee, Lingo is uiteraard veel interessanter…

 2. Harry says:

  Kom Jan Peter niet aan Lingo, want dan kom je aan zijn normen en waarden. Maar waar het echt om gaat, daar hoor ik hem niet over.

 3. Ary Leguijt says:

  AAARGH! Weinig waar ik me zo druk om kan maken als hierom. Als je dan eindelijk 5 euro hebt gedoneerd, krijg je vaak ook nog eens zo’n servicedeskmedewerker die je geraffinneerd het gevoel geeft dat jij heel dom en hij heel slim is. Of ze zijn gewoon ronduit bot.

 4. Marijke says:

  In één woord… Vreselijk!

 5. klaproos says:

  tis waar cornette,
  ellendig wordt je er van :-))

  maar ja..
  een minuutje kost dat hele gedoe en waarschijnlijk was je met een mens langer bezig geweest om duidelijk te maken waar je zijn wilde:-))
  dus ehhhhhhhh

  🙂 🙂

  groetjes
  klaproos

 6. nanos says:

  Eigenlijk zou je pas moeten gaan betalen als je een medewerker te pakken hebt. Betalen voor de niet benutte beltijd is gewoon diefstal.
  Ik heb een tijdje de truc toegepast het menu in de war te schoppen.
  Dat leverde tijdwinst op. Je krijgt direct een medewerker omdat je iets kiest dat er niet is. Ik weet niet of dat nu nog werkt.
  In bovenstaand geval dus direct een 9 kiezen.

 7. Mee eens. Is ook erg klantonvriendelijk. Ik weet uit ervaring dat bijv. ons energiebedrijf zo werkt. Eerst de maandpremie verhogen en dan nog €’s uit ja zak kloppen met de telefoon om de premie naar beneden te krijgen.

 8. Pasula says:

  Helemaal mee eens. Keuzemenu’s horen geen geld te kosten en dat de verbinding automatisch verbroken wordt is helemaal schandalig!

 9. Radar says:

  Hahahahahahahahaha…….fantastisch!!!! Zo goed dit! Een voortreffelijke beschrijving van wat wij allemaal al talloze malen moesten meemaken. Die partij die jouw wetsvoorstel adopteert krijgt onmiddellijk en onvoorwaardelijk mijn stem!

 10. Renesmurf says:

  Zet dit in een mailtje en stuur het op!

  Wegens volle mailbox zullen we tvt gaan lezen, krijg je dan terug.

 11. hanneke says:

  Dit is me helemaal uit het hart gegrepen. Niet dat dit mezelf nu zo vaak overkomt ( maar iedere keer is er één teveel), maar mijn moeder van 81 leeft op gespannen voet met Essent en zij kan veel van dit soort verhalen vertellen.
  Heb je al een petitie opgesteld die ik kan tekenen!?

 12. Wieneke says:

  Ik vind dat je die ellende – waarmee we allemaal wel eens mee te maken hebben – heel goed hebt beschreven. Stuur dit logje naar de directie van het bedrijf. En eis een goed en duidelijk antwoord waarom ze dit zo aanpakken. Klantvriendelijk, mijn zolen!

 13. Berthi says:

  Goed beschreven, Cornette! Het is niet meer op twee handen te tellen zo vaak als ik dit al heb mee gemaakt. En…. ik erger me groen en geel!!

 14. zeppo says:

  en dat de verbinding dan verbroken wordt
  ik mag toch ##&^)&@!!! wel zelf uitmaken of ik nog meer geld door de plee wil spoelen nu ik toch al weet ik hoeveel tijd bezig ben om ze te pakken te krijgen
  dan wil ik ze spreken ook!

 15. yvonnep says:

  Inderdaad, zit je al een half uur en dan wordt de verbinding verbroken… meid, vrijwel alle plitici zitten op Hyves. Pak ze!

 16. Hannah says:

  Dit soort nummers is echt heel irritant. En op de telefooncentrale op het werk moet ik altijd weer nadenken welke knop ik moet indrukken om gebruik te kunnen maken van zo’n keuzemenu. En als ik dat niet weet, blijf ik maar wachten in de hoop dat er een echte juffrouw aan de telefoon komt. Maar even zo vaak komt de mededeling: “u heeft nog geen keuze gemaakt”, om gek van te worden.

 17. thoms says:

  10 min nog steeds niemand aan de lijn 🙁

 18. thoms says:

  16 min duurde het , 0,25 cent per minuut + overige kosten, ik heb alleen een mobiel, met abbonnement, dus laten we zeggen dat het 16 x 0,25 =4 euro + 2 euro kosten = 6 euro!
  leuk :)feestje?