Kerstkaart voor Gerrit

Geen idee hoe het met jullie is maar moi is door het dolle heen. Waarom? We gaan er volgend jaar in koopkracht op vooruit en wel 1,25% oftewel 64 eurietjes voor mensen zonder zorgtoeslag en 22 keiharde pegels voor mensen met zorgtoeslag. Nu had ik nog wat kerstkaarten over van vorig jaar en de eerste gaat op 7 december op de bus. Ik deel de inhoud graag met jullie.

Ministerie van Financiën
Korte Voorhout 7
Postbus 20201
2500 EE Den Haag
T.a.v. Gerrit Zalm (titelatelutaire aanhef overbodig)

Dag Gerrit, (Beste leek me wat overdreven)

Wat hoor ik nu? We gaan er in koopkracht op vooruit. Met een beetje geluk halen wij zelfs de 64 euro op jaarbasis. Wat een luxe, wat een weelde. Kun je voor zo’n bedrag een vorkje prikken in Nieuwpoort? Lijkt me wel. Maar dat doen we niet hoor. Ongezellig publiek daar. We gaan op 1 januari vast in de etalages kijken, dat snap je zeker wel. De mensen met een zorgtoeslag krijgen wat minder maar ach, er zijn toch voedselbanken tegenwoordig? En wat je allemaal kunt kopen voor 22 euro in de kringloopwinkel, dat is niet mis hoor !
Dat gaat dringen worden in de supermarkt. Voortaan maar wat vroeger de boodschapjes doen om de rijen bij de kassa te vermijden. Je hebt groot gelijk dat je de rest van de voordeeltjes in eigen zak steekt. Straks komt collega Kamp weer zeuren om helikopters en dan moet je maar weer zien dat je het ergens vandaan haalt. Nu ik je toch spreek: kan dat onzinnige advies van het Voorlichtings Bureau voor de Voeding eens van dat internet af? Twee ons groenten en twee stuks fruit per dag. Er zijn 700.000 mensen in Nederland die dat niet meer kunnen betalen. Zelfs niet met de kerstmis.
Fijne dagen Gerrit. Geniet ervan !

Met een beetje hulp van webloggend Nederland moet het toch mogelijk zijn om Gerrit gezellig veel kerstkaarten te sturen. Neem het idee over op je weblog maar link niet terug naar deze log. Mijn dataverkeer is al druk genoeg.

21 gedachten over “Kerstkaart voor Gerrit

 1. klaproos

  hahahahahahahaha cornette, je laat me in een constante lachsalvo’s uitbartsen met je logjes,

  ja je mag van mij je kaart sturen… nee ik stuur er geen ik kan namelijk die postzegel wel ergenas anders voor gebruiken… gerrit bekijkt het maar mooi 🙂
  liefs en je hebt er weer een supergrappig log van gemaakt.
  klapper

 2. ton

  Gelukkig krijg ik geen zorgtoeslag. Er wordt overigens gesuggereerd (want het is maar afwachten) dat we er meer dan 22 tot 64 eurogevalletjes op vooruitgaan. Bij de meeesten in gelukkig een bedrag tussen € 22 en € 64 nog geen 1,25% van het jaarinkomen.

 3. nanos

  Ben je niet blij met het CDA dat compensatie voor de hoge energieprijzen wil, wel €35 en misschien zelfs iets extra’s dus €50, in een heel jaar??

 4. Therese

  Ik zal het eens met Hans gaan overleggen, van die Kerstkaart bedoel ik.Maar of het ook maar iets helpt??????????/

 5. st@@rtje

  Tjonge Cornette, dat heb je mooi op een rijtje gezet… Ik stuur Gerrit zeker een kaart (van vorig jaar) en zal je idee overnemen!! Ik val niet onder de categorie die zorgtoeslag krijgt en daar ben ik heel gelukkig mee, maar de nieuwe regeling gaat me behoorlijk wat kosten met 2 studerende kinderen… en het missen van de ziektegeldteruggaafregeling (zo’n 1000 euri per jaar)voor onderwijsmensen. Maar hoeree ik ga er 64 euro op vooruit…. Jippie!!!!! Maar begrijp me goed, ik klaag niet, ik red het wel. Er zijn mensen die het veel minder hebben.

 6. Radar

  Geweldig initiatief, Cornette. Op zeker krijgt Gerrit een Kerstkaart van me. Wel met een iets andere inhoud, want ik heb nog wat andere appeltjes met um te schillen.

 7. Pasula

  Ik vind dat die 2 ons groenten en 2 stuks fruit wekelijks aangeleverd dient te worden door de ziekenfondsen, natuurlijk gesubsidieerd 😉

 8. pascha

  okee. maar ik plak er geen postzegel op….. kijken of-ie de portokosten betaalt

 9. Indigo

  Perfect plan, Cornette.
  Van mij krijgt Gerrit ook een kaart.
  Ik plak wel een sticker op een gebruikte!
  De postzegel mag hij zelf betalen!

 10. genevieve

  hij raadt misschien meteen aan ook een bezemsteel te nemen in plaats van een kerstboom… vreselijk hoor…
  goed idee dat kaartje !!!

 11. Lucide

  Gerrit krijgt never ever een kaartje van mij, wens geen energie te verspillen. Succes met jouw poging.

 12. Sint en Piet

  Beminde Gelovige

  Over daken en door goten
  gaan Sint en Piet
  En zelfs websites en weblogs
  Vergeten ze niet.
  Hier brengen ze een pak
  Daar de roe of een zak
  Niks slaan ze over
  Overal komen ze an
  En maken er voor ieder
  Een feestdagje van.
  Ze strooien voor elke dame of heer
  een handjevol letters of regeltjes neer.
  Opdat als Sint en Piet in Spanje verblijven
  Jij nog maar veel loggies mag schrijven.

  Fijn Sinterklaasfeest gewenst!
  Sint en Piet.

 13. yvonnep

  Goed zo. Ik zit me hier al twee dagen te schamen omdat ik ergens heb gelezen dat de minima (wie dat ook moge zijn) er volgend jaar € 1 (ja, EEN EURO) per maand op vooruit gaan.

 14. Spencers Mam

  In België schijnen momenteel, volgens de berichten van één of ander gerenomeerd (lees duur ) studiebureau, 18% van de Belgen onder de armoede-grens leven. 18%! Dat wil zeggen dat in elke klas 2 kinderen zitten die hun stukjes fruit en groenten niet kunnen betalen.

 15. Harry

  Mooi initiatief, Cornette. Ik zal mijn kaart zsm op de bus doen. Volgens mij heb ik nog heel oude kaarten ergens onder in de kast. Ik heb hem ook overgenomen in mijn log.

 16. Anna(bee)

  Mooi! Als die domme Gerrit nou maar niet denkt dat hij heel populair is als hij veel kerstkaarten krijgt …

Reacties zijn gesloten.