Kerstdrukte

Mijn lievelingsplek van dit moment is de supermarkt. Normaal eten is er bijna niet meer te verkrijgen en het grote grabbelen en graaien is begonnen. Spruitjes zijn er alleen nog maar schoongemaakt en in porties van 150 gram en de bloemkool is onbetaalbaar. Zelfs doorgewinterde boodschappendoeners zetten hun karretjes overdwars in het gangpad want ze zijn volkomen gebiologeerd op zoek naar etenswaren die weliswaar in het recept staan maar waar ze eigenlijk nog nooit van gehoord hebben. Nog nimmer zag ik zoveel soorten paddestoelen en de bizarre kaassoorten vliegen je om de oren. “De vis mevrouw, die ligt tegenover de melk aan de andere kant van de winkel.” Want de vis ligt normaal gesproken wel naast het vlees maar nu niet. De Grootgrutter kent zijn zaken en richt zijn winkel zodanig in dat je wel alle paden moet bewandelen om het gewenste artikel te vinden. In de kadowinkels is het drukker dan druk en bij de slijter kunnen ze het niet aan. De delicatessenzaak beleeft zijn beste weken van het jaar. Toch kunnen mensen niet alles uitgeven want over anderhalve week moet er weer voor een vermogen aan vuurwerk ingeslagen worden. Bij de koffie- en theespeciaalzaak moesten vriendin en ik ons een weg naar binnen vechten. Ineens gaat de meute weer gewoon koffie zetten in plaats van hun idiote Senseo te gebruiken. Ik geniet want al die overspannen namaak-kokers moeten ineens zo nodig en de echte amateurs wachten tot het einde van de week. Dat is pas echt lachen want juist dat ene zo noodzakelijke ingrediënt blijkt dan ineens nergens te krijgen. De godvers vliegen dan om je oren en de stoom komt uit de mobieltjes. Heerlijk !!! Voor de lol doe ik iedere dag een rondje winkels en zaterdag wordt de topper van de week. Makkelijk praten natuurlijk als je alle boodschappen al binnen hebt en de pakjes onder de boom liggen.
“Dat heet nou planning” zei manlief wiens specialiteit dit is.
Dank schat.

This entry was posted in In de winkel. Bookmark the permalink.

23 Responses to Kerstdrukte

 1. DEE says:

  Graag gedaan hoor!! Gelukkig is alles binnen; nu rest nog eten, drinken, snoepen, genieten, film kijken, gezellig muziekje erbij enz. enz.
  Ik vraag me overigens wel af, hoe mensen met een smalle beurs deze dure dagen doorkomen?

 2. nanos says:

  Ik kom net thuis van het boodschappen doen.
  Ik heb onder andere spruitjes gekocht, niet schoongemaakt.
  Donderdag ga ik wel eens kijken wat ik voor kerst nodig heb, één dag voor twee personen en geen gekke dingen. Alleen dat je hals nek en nieren breekt over die zoekende mensen %^&%$%&^&^>.

 3. blue says:

  hahahaha hou op schei uit, ik heb nog niks gen boodschappen gedaan. gelukkig offert vriendje G zich op om het moregn allemal te gaan doen. Nu nog de boodschappenlijst maken…zucht!

 4. ron says:

  pff net terug van ikea, heel rustig!

  ik heb de neiging om bij mensen die 10!! glazen met kantenklaar spul het spul uit hun wagentje te grissen en te zeggen dat ze het net zo makkelijk zelf kunnen maken voor 1/10 van de prijs.
  HEMA is trouwens ook begonnen met het verkopen van hapjes in schattige terracotta schaaltjes, wat is dit voor een trend?

 5. Radar says:

  Ik laat me al jaren niet meer gek maken. Rustig inplannen, in fases inkopen en niet overspannen doen…daar kom je deze koopgekke dagen prima mee door. En als iets op is….nou, dan is het dus op. Zoeken we gewoon wat anders.

 6. pascha says:

  boodschappen doen….nog geen tijd voor gehad

 7. zeppo says:

  o ja, ik moet zaterdag echt gaan ah sightseeing!
  (zeppo gaat eerste kerstdag uit eten en eet tweede kerstdag verse frieten, met echte belgische mayo, steaks en verse appelmoes – culinaire hemel)

 8. JeeBee says:

  Ik ben blij dat jij hiervan geniet! 😉 Ik kan hier nog gewoon m’n boodschappen doen, ’t is wel iets drukker dan een andere doordeweekse dag, maar zoals jij het beschrijft is het hier gelukkig niet! Ik moet de spruiten toch echt zelf schoonmaken…! 😉

 9. Renesmurf says:

  Nederland kan soms een heel rijk land lijken.
  Allemaal druk, en een week later weer zo duur doen!

 10. rob says:

  Wonderbaarlijk blijft het hoe mensen zich laten programmeren, conditioneren en opfokken. Het is werkelijk niet te vatten. En dat omdat er de naam “Kerstmis” is geplakt op 25 en 26 december.

 11. hanneke says:

  toch weer het voordeel van in een dorp wonen: het is hoogstens iets drukker in de plaatselijke super, maar er zijn hier geen vreemde frasten te vinden. Doe dus maar gewoon!!! lijkt hier het motto te zijn!

 12. annabee says:

  Mooi beschreven, Cornette. Mijn zegen hebben ze hoor, die koopgekken, maar mij niet gezien. Wij eten wel vaker lekker, niet alleen met kerst; het enige verschil is eigenlijk dat we ons met kerst ook aan voor- en nagerechten tegoeddoen (als we dat door het jaar heen doen, op een willekeurige dag, noemen we het ook een kerstdiner 😉 ) en dat we met meer mensen aan tafel zitten dan normaal. Vlees heb ik al in huis, groenten haal ik donderdagmiddag op de mini-markt (4 kramen met zeer goede producten!) in mijn ‘dorp’. Snoeperij zit in het kerstpakket van manlief, eventueel gebak maak ik zelf, evenals toetje(s) en (kerst-)brood.
  Ik stoor me ook aan die kant-en-klare happen-in-een-glas bij de supermarkten, maar dat wist je al. Kan me er trouwens wel iets bij voorstellen dat het gekocht wordt: als je niét goed/handig bent in koken en je wilt geen pizza of Chinees bestellen, dan is het nog altijd vele malen goedkoper (én waarschijnlijk gezelliger) dan uit eten gaan.

 13. Erik says:

  Wij hebben gisteren alles ingekocht, nog voor de drukte.

 14. klaproos says:

  hahahahaha cornette lieve schat

  mag ik dan een beetj eleedvermaak mét jou hebben 🙂 🙂
  want wij doen niet aan toeters en bellen eten…
  zeker niet met kerst.. en dus hebeben wij ook niet díe stress
  Heerlijk zeg ik je….. ik geniet met je mee.
  heel veel liefs.
  kerstroos 🙂

 15. Therese says:

  Dit is weer eens heel anders boodschappen doen. Wij vinden het altijd een vreselijke bezigheid, maar zo lollig als jij het doet,moeten wij ook maar eens proberen..
  Goeie log, hoor. Compliment!!!

 16. Jeanine says:

  Voor de lol elke dag een rondje winkel…haha, nou, mij niet gezien hoor, ik heb ook zo’n geweldige planner. Al heb ik me gisteren suf gezocht naar een pakje cacao.
  ‘Koop jij altijd dat merk?’ vroeg een kennisje dat ik toevallig tegenkwam nadat ik eindelijk gevonden had wat ik zocht.
  ‘Niet goed?’
  ‘Eh…jawel, maar het is zo’n goedkoop merk.’
  ‘Ow…’
  De hele weg naar huis heb ik me afgevraagd of ik beter een ander merk had kunnen nemen.
  Maar die hele weg is niet zo’n end, dus dat afvragen duurde ook weer niet zólang.

  Leuke log!

 17. Harry says:

  Een mens worstelt wat af om het gezellig te maken met kerst. Maar als je met je gezin bij elkaar bent is al die aanwezige overdadige luxe niet eens nodig. En toch doen we het ieder jaar weer opnieuw. We lijken wel een beetje op die gekooide dieren in de dierentuin: altijd maar heen en weer lopen terwijl ze weten, dat ze alles al gezien en besnuffeld hebben.

 18. Pasula says:

  Hahaha jij liever dan ik, ik ga niet naar die gestresste mensen kijken! Ook mijn planning is al rond gelukkig. Lekker he? 😉

 19. ton says:

  Mijn kerstplanning is erwtensoep. Ze zullen toch nog wel spliterwten hebben?

 20. Indigo says:

  Ik vind het heerlijk om dezer dagen boodschappen te doen.
  Ook ik ben een planner en daardoor kan ik de hele ellende een stap voorblijven en ontzéttend genieten van al die gestresste mensen!

 21. yvonnep says:

  Ben gewoon naar Hanos gegaan, daar hebben ze altijd alles.

 22. genevieve says:

  haha… grappige log… en had er gelukkig ook geen hinder van …
  Ik moest alleen water inkopen… (grinnik) en dat had niet eens zo’n ramp geweest dat niet meer te vinden… ‘k heb het gelukkig kunnen kopen op een rustig moment… want ik word er nerveus van van de drukte, aanschuiven enz…
  Mijn kinderen bedachten vorig jaar zelf een bijzonder plan… ieder van hen nam een deel van het feestmaaltje voor zich en ik had de borrelhapjes en een aperitief… dus… fijn, ik hoefde mijn hoofd niet te pijnigen…
  ieder van mijn kinderen nam zijn/haar specialiteit voor zijn/haar rekening en is lekker, prettig en niet zwaar… en ’t zorgt dus telkens voor aangename verrassingen.
  Ze zijn gelukkig allemaal heel wat praktischer dan ik…
  (‘k moet bvb vandaag dringend om wc papier)

 23. silphya says:

  Hahaha leuk dat je dit stuk uit 2005 vandaag opnieuw hebt getwitterd, voor de nieuwelingen onder ons. Wij zouden dit jaar niet thuis zijn met de kerst. Gelukkig, kan de drukte nu even niet zo goed hebben. Heeft hij bedacht toch maar ná de kerst weg te gaan. Bam… weg planning, hoezo planning?! Ga jouw blog maar in gedachten nemen als ik de boodschappen doe. Gniffel. Of ik laat het manlievv doen omdat hij de plannen gewijzigd heeft!