J. Pinokkio Balkenende

Zonder te verblikken of te verblozen sprak onze J. Pinokkio Balkenende op de radio over de CO2 uitstoot in Nederland. Hij zei dat Nederland “grote waardering van de Europese Commissie krijgt en de Kyoto-doelstellingen ruimschoots haalt, meer dan was afgesproken.”
Dat is een jokkebrokje. De CO2 uitstoot in Nederland is niet gedaald (zoals de doelstelling was) maar zelfs gestegen. Waarom dan dit braakseltje? Hij heeft de verlaging van de CO2 uitstoot “gekocht” van landen waar het wel gelukt is. Bent u er nog lieve lezers? Zal ik het even uitleggen? Het zit zo:
Ik moet 10 20 kilo afvallen. Dat doe ik niet maar jij wel. Vervolgens krijg je van mij een nieuwe spijkerbroek en ga ik zeggen dat ik 20 kilo ben afgevallen. Zo simpel is het leven. De dokter helemaal blij want het was hoognodig om eens wat te minderen. Goed voor de gezondheid enzo.
Als je onze Minister President Pinokkio zou vragen of dit wel klopt dan zegt hij volmondig ja. Andere landen doen het ook zo namelijk. Dat argument heb ik rond mijn vierde verjaardag voor het laatst gebruikt. “Hullie doen het ook dus mag ik het ook!”
“Oh ja?” zei mijn vader dan “en als hullie dan van de Maasbrug springen ga je er dan ook achteraan?” Nou sta ik niet snel met mijn mond vol tanden maar die vraag heb ik nooit goed kunnen beantwoorden dus heb ik dat argument uit mijn smoezenboekje geschrapt. Jan Pinokkio Balkenende gebruikt het echter nog steeds. Misschien heeft hij wel gelijk dat kinderen met drie jaar nodig naar de opvang moeten om sociale vaardigheden aan te leren. Het is in ieder geval duidelijk dat Mama Balkenende hem te lang heeft thuisgehouden.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

18 Responses to J. Pinokkio Balkenende

 1. Radar says:

  Goed dat je dit emissie-verhaal aan de orde stelt. Want niemand zal inderdaad beseffen, dat de uitstootquota CO2 inmiddels ook tot verhandelbare goederen zijn verworden.
  Wereldwijd worden afspraken gemaakt, dat landen tot een bepaald maximum mogen ‘uitstoten”. Dat zijn die emissierechten, die op basis van diezelfde afspraken moeten worden ingekocht. Wie de opbrengst krijgt en wat ermee gedaan wordt, God only knows.
  Nu zijn er landen, die veel meer rechten [mogen/kunnen] inkopen dan ze feitelijk nodig hebben. Bijv. landen als Roemenië, Bulgarijen en meer van dat ongregeld goed. En die landen bieden het surplus aan emissierechten vervolgens te koop aan aan landen [zoals Nederland] die feitelijk meer nodig hebben dan in eerste instantie toegekend.
  En idd…door die extra-rechten te kopen en dus de hoeveelheid toegestane uitstoot naar boven bij te stellen kun je als Balkenende zeggen, dat je goed scoort.
  Te walgelijk voor woorden allemaal…..ziek, heel ziek de manier waarop hier wordt gesjoemeld met milieuvervuiling.

 2. Ary Leguijt says:

  En de waarheid blijkt maar weer eens heel kneedbaar.

 3. Harry says:

  Vroeger werd er al gehandeld in melkquota, nu dus ook in uitstoot. Je kunt veel van ons Nederlanders zeggen, maar niet dat we geen handelsgeest hebben. Ik denk, dat ze dat bedoelen met kruideniersmentaliteit.

 4. Ik moet ook afvallen. De CO2 uitstoot neem ik minder aanstoot aan.

 5. Erik says:

  Maar gaan hullie er ook wat aan doen met de volgende verkiezingen?

 6. ton says:

  Prachtige vergelijking, niets tussen te krijgen.
  Voor wat betrft het in het water springen: mijn antwoord was altijd:
  “Ja, dan spring ik ook… om ‘m te redden.

 7. genevieve says:

  rotellendig hé… ik vond het ook altijd walgelijk… jakkk toch…

  liefs
  Geneviève

 8. Renesmurf says:

  En over 40 jaar is de aarde echt kapot, en dan kan hij niet zeggen dat het niet aan Nederland ligt.

 9. fialas says:

  vond het kenmerkend dat het milieu gisteren totaal niet aan de orde kwam. Lag dat aan Frits Wester, wie bepaalt in zo’n veaudeville vertoning eigenlijk de onderwerpen? Het gekwek van Balk daar word ik niet goed van.. hoe onbenulliger zijn reactes hoe scheller dat stemmetje wordt.

 10. hanneke says:

  en zo word je weer eens vernaggeld waar je bij staat.
  Dank dat je dit hebt willen ophelderen!!!

 11. Indigo says:

  Het verbaast me dat zijn neus niet op de grond hangt!

 12. yvonnep says:

  Ja, meid, JP de MP pinokkioot maar door. Nu weer over de doodstraf. Toch stijgt ie in de peilingen. Moraal: om te winnen moet je pinokkiooien.

 13. fialas says:

  hij wordt after all nog een geweldoge stemmentrekker, je kunt er met je verstand niet bij….

 14. Jan says:

  De hond.

 15. hhh says:

  hhh wat geinig.balkenende liegt

 16. piet says:

  vage foto 😀

 17. smurfie says:

  okay domme pict.

 18. sjaak says:

  Nou, ik vind het nog niet helemaaal belachelijk hoor. Doordat CO2 uitstoot verhandelbaar wordt, wordt het economisch interessant voor een land/regering om de uitstoot te verminderen. En dat werkt toch altijd beter dan een soort morele plicht om er iets aan te doen. Want dat doet het misschien leuk in verkiezingstijd, maar als er vervolgens op vanalles bezuinigd moet gaat worden om daadwerkelijk iets aan de uitstoot te doen, dan is ineens niemand meer blij met de regering.
  Dus het lijkt misschien krom en het is wel een beetje vreemd om vervolgens te doen of je (lange) neus bloedt en alsof je echt wel goed bezig bent, maar handel in CO2-emissie rechten is nog niet zo belachelijk.

  Duzzz