Ik geen Lintje aub

Zelf gelezen. Het staat er echt. Op de site over Lintjes mag je het helemaal zelf napluizen.
Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.
Nu kan mij die hele Lintjesregen geen bal schelen maar sinds het plaatselijke roddelblaadje verslag deed van het feit dat alle van hun plek opgehoepelde bewindslieden blij zijn gemaakt met een Lintje is het ineens niet zo oninteressant meer. Ook La Verdonk kreeg er eentje en dat maakt ineens dat ik zo’n Lintje nooit van zijn leven meer wil hebben. Want blijkbaar kan iedere geflopte Nederlander dus zo’n Lintje krijgen terwijl daar toch niet echt een bijzondere verdienste tegenover staat. Het is dus niks. Het stelt dus niks meer voor. Vroeger moest je nog een bijzonder burger zijn om zo’n ding op je truitje gespeld te krijgen maar nu hoef je alleen maar een aantal jaren flink stampij gemaakt te hebben en de ene rel na de andere op je naam te schrijven om met zo’n ding op je jas naar de supermarkt te kunnen. Daar heb je dan als brave burger iedere week vrijwillig voor zitten handwerkprutsen met zielige bejaarden. Daar heb je als brave burger je hele leven alle shirtjes (en broekjes) van het plaatselijke voetbalelftal voor gewassen en gestreken. Daar heb je dan als brave burger jaren alle Koninginnedag-rotzooi voor opgeruimd met je stoffer en blikje. Je moet heel veel goeie-daden-dingen doen om ooit je vingers te mogen prikken aan zo’n ding. En wie krijgt hem na jaren van konkelen, draaien en viswijvegillerij? La Verdonk.
Majesteit, doe mij een lol. Ziet u de naam Cornette verschijnen tussen de vloeibladen in het grote handtekening-zetten-want-lintje-boek, geef er dan met een dikke zwarte viltstift een streep door.
Ik hoef hem niet. Nooit.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

18 Responses to Ik geen Lintje aub

 1. Johan says:

  Cornette, ik sluit mij daar volledig bij aan. Ook ik was zeer verbaasd, sterker nog: negatief verrast, door deze actie van H.M. Wat een flauwekul, die mensen doen gewoon hun ‘werk’!

 2. pascal says:

  Dat hele lintjes gedoe is een belachelijk circus.

 3. Rose says:

  Ik nu ook niet meer. Bah.

 4. Nanos says:

  Volgens mij was dat altijd al hoor, dat mensen die maar lang genoeg ‘iets hoogs’ gedaan hebben een lintje krijgen. En dan bedoel ik vooral de politiek. Het bedrijfsleven mag ook met grote regelmaat in de belangstelling staan. Voor het wassen van die shirtjes kunje nog steeds wel iets krijgen, een eremedaille van de soort waar de ex-minister ridder wordt of nog meer dan dat.
  Ik hoop dat Cornette snel een lintje krijgt. Dan kan ze dat op haar eigen voortvarende manier en in de kijker lopend weigeren. Een mooier gebaar kan ik me haast niet voorstellen.

 5. Marloes says:

  Je mag inderdaad ook weigeren en dat zou ik dan ook gewoon doen.

 6. Pasula says:

  Geweldig stukje met ballen Cornette!

 7. klaproos says:

  mmm ik heb het nooit gesnapt cornette,
  mijn vader kreeg er een omdat hij 50 jaar lid van de konijnenfok vereniging was:-(
  dus ehhhh ik bedoel maar spaar jij eigenlijk bijna 50 jaar sparzegels:-)

  maak er eeen fijn weekend van cornette

  lief’
  klaproos

 8. Marius says:

  Ach ja Cornette, dat geflikflooi wie goed is of de beste is, het is allemaal zo doorzichtig en genant.

 9. Ina says:

  Een goede bekende van mij weigerde een lintje omdat hij het tóch aannemen hoewel hij altijd had gezegd dat hij een lintje zou weigeren te voor de hand liggend vond …

 10. CiNNeR says:

  “Daar heb je dan als brave burger iedere week vrijwillig voor zitten handwerkprutsen met zielige bejaarden.” LOL de visualisaties!

  Maar denk ook dat dat al zo was, de meest onzinnige bezigheden verdienden ineens een lintje. Jammer want er zitten ook wel hele fijne mensen tussen die echt iets fijns of moois hebben gedaan om een lintje te krijgen, voor hen is het wel leuk.

 11. Harry says:

  Nog even en Rost van Tonningen en Mussert worden in ere hersteld en krijgen postuum een lintje. Ik gooi al mijn lintjes weg, ook die van de avondvierdaagse.

 12. rob says:

  Maar waar ik nog veel nieuwsgieriger naar ben, dat is wie die voordrachten heeft georganiseerd en voor de argumentatie gezorgd. Het zou mij niet eens verbazen als ieder zichzelf met inbegrip van alle mooie woorden heeft gekandideerd, want door de Tweede Kamer wordt dit onderdeel van de uitvoering van de macht nu juist niet gecontroleerd. Toch leuk om jezelf op die manier een onverdiend lintje te kunnen bezorgen!

 13. renesmurf says:

  Ze moeten die linkjes gewoon gratis neerleggen bij de postkantoren of zo, neem maar mee.

 14. Wieneke says:

  Een zeer uitgeholde gewoonte dus. Ik heb heel wat lintjes opgespeld zien worden en ik moet toch denken aan de stralende ogen van de nieuwe ridder of ridderin, die dan heel vereerd was. Mensen zoals ministers die inderdaad gewoon alleen maar hun werk (al dan niet goed) doen, moeten helemaal geen lintje krijgen. Het moet echt een erkenning voor iets buitengewoons zijn. Dus als PWA op de troon klimt, kan het maar beter meteen afgeschaft worden.

 15. yvonnep says:

  We draaien het om. Geen lintje krijgen is erkenning voor de dingen die je deed. Je krijgt van mij geen lintje.

 16. Tuan Batikat says:

  Bravo Cornette !!!
  Inderdaad: je lacht je rot, als je ziet wie er allemaal een lintje krijgen.
  Een bekende gezegde c.q. spreekwoord wordt werkelijkheid: een vlag op een modderschip ! Echter, het lintje verliest daardoor ook zijn waarde (inflatie) en betekenis (nihil) daardoor.
  Cabarettier Hans Teeuwen heeft eens een mooie satire gemaakt hierover: hij beschimpte de koningin op de munt zodanig en zei tot slot “voor mij geen lintje dan !”. Prachtig gewoon !!!

  Hoi !,
  Tuan Batikat

 17. annabee says:

  Jou geloof ik wel, als je zegt dat je nooit een lintje wilt. De meesten die dat roepen geloof ik echter niet, die roepen dat uit een soort jaloezie, wel wetende dat ze er niet voor in aanmerking komen. De spelregels zijn me overigens volstrekt onduidelijk.
  Van mij hoeft het allemaal niet, dat op een voetstuk plaatsen van mensen die over ’t algemeen toch al voldoende erkenning krijgen.

 18. BB says:

  Mooi strukje. Reagerend op andere stukjes: Waardering (en het uiten daarvan) en erkenning zijn verschillend. Veel mensen moet je juist een keer in het zonnetje zetten. Het is namelijk niet vanzelf sprekend dat dank wordt uitgesproken, “het is toch vanzelf sprekend, je doet dat altijd!”.
  De selectie moet eigenlijk beter worden genormeerd, gedefinieerd en met grensvoorwaarden begeleid. Maak er een project(dossier)van.
  Het zou ook zijn dat er bij een voordracht uitgezocht worden naar … en worden gecontroleerd op … bij derden/ buitenstaanders/ collega’s. Daar vinden ze vast wel vrijwillegers voor, de overheidkosten en lindjes kosten immers al genoeg.