IJskast met een sausje

Het punt is namelijk dat wij allemaal zo dom zijn. Wij begrijpen het niet. Ik hoorde het Henk Brouwer van de Nederlandse Bank gisteravond uitleggen op TV. Het zit namelijk zo: eerst heeft hij gezegd dat wij te goedkoop de euro ingestapt zijn maar nu heeft hij daar wat langer over nagedacht en nu zegt hij dat de prijzen weliswaar gestegen zijn maar dat dat niet komt door de euro.
Snap je? Nee, dat is het punt. Wij snappen het niet. Stelletje domboos ! Blonde dozen allemaal ! Tuurlijk is het pilsje duurder geworden maar dat zijn gewoon prijsstijgingen. Doodgewone prijsstijgingen en dat heeft niks met de euro te maken. Gebeurde toevallig op hetzelfde tijdstip dat de euro werd ingevoerd. Kijk maar naar de cijfers van het CBS zegt Brouwer. Je ziet toch zelf dat alle stijgingen normaal zijn?
En weet je wat wij ook helemaal over het hoofd zien? Dat het witgoed, zoals wasmachines en ijskasten en vriezers goedkoper zijn geworden. Maar daar hoor je ons niet over hè? Stelletje ondankbare burgers hiero !
Maar weet je wat nou het punt is meneer HB van DNB? Die wasmachine en die ijskast smaken voor geen meter met een kaassausje. Bloemkool wel. Dat is lekker. De bloemkool die ik voor de euro voor 1 gulden en 49 centjes haalde bij de groenteboer kost nu 2 euro en 99 euro centjes. Dat is omgerekend 6 gulden en nog wat. Wat zegt u? Oh, dat omrekenen moeten we niet meer doen. Dat is dom en slaat nergens op.
Dat wij dat nou toch allemaal zo verkeerd zien. Dat je niet dankbaar bent voor het feit dat dingen die je slechts 1 x per 10 jaar koopt goedkoper zijn geworden (en zodoende de cijfers van het CBS mede bepalen) terwijl je dagelijkse boodschappen voor opvliegers zorgen als je net tussen de groente en fruit staat.
Wat eten we vanavond schat? IJskast met gebakken uien en champignons op brood. Lekker !

12 gedachten over “IJskast met een sausje

 1. Radar

  Gisteren met mijn dierbare lekker biertje gedronken op leuk terrasje. Omdat dat biertje 7 gulden kostte heb ik mijn drinkstijl maar veranderd. Ik nip tegenwoordig bier.

 2. Indigo

  Ook ik reken mijn boodschappen nog steeds om en dat is maar goed ook.
  Aardbeien ga ik écht niet kopen als ze 3 euro 99, dus Fl 8,88 kosten.
  Ik denk er hard over om mijn eigen groente maar weer gaan te verbouwen. Vooral kool, daar kwamen in sprookjes de kinderen toch vandaan?

 3. Pixie

  Cornette, je bent briljant! Ik knap altijd zo op van jouw stukjes al is het onderwerp nog zo wrang.
  Go on!

 4. nanos

  Twee cappuccino was tweemaal €2,80.
  Twee maal koffie met opgeklopte melk dus.
  Stiekem toch maar even omgerekend:
  Eén cappuccino, ruim 6 piek.

 5. Renesmurf

  Dat dingen een kwartje duurder worden is vrij normaal, maar een verdubbeling? Dat ligt puur aan de euro, de gulden verdwijnt nooit meer uit mijn hoofd.

 6. Lucide

  Mooi stukje! Je hebt niet naar Zembla gekeken gisterenavond? Morgen rond het middaguur een herkansing (of op de Zenmbla-site), het gaat over de euro ‘eurobedrog’ heet de uitzending en je gaat ervan genieten!!

 7. Radar

  Ja….en dan vooral op de reacties van Zalm letten. De leugenachtigheid kan je er vanaf scheppen.
  Lekkere peche melba gegeten vanavond. 6,50 Euro oftewel 14 gulden.Kon je voor de euro een smakelijk dagmenuutje voor eten.

 8. Mm..

  Zolang ik voor een broodje 3 euro en 75 cent moet neerleggen, geloof ik echt niet in het argument dat het ‘gewone’ prijsstijgingen zijn. We zijn echt énorm belazerd.

  Maar op zich heeft dat nog niet eens iets met de Grondwet te maken. De houding waarmee men alle nee-stemmers probeert te overtuigen, stuit me echt enorm tegen de borst.

 9. JeeBee

  Meid, wat heb je dit weer haarscherp gezegd. Geweldig!
  Ik heb vandaag een broodje wasdroger gegeten… 😉

 10. Marleen

  Een mooi logje Cornette!
  De gulden komt never nooit meer terug, duur verkocht aan Europa.
  Wegens tijdgebrek dacht ik voor ons gezin, 5 personen, vlug klaar te zijn met verse pizza’s van Albert Heijn. Ik had uitgerekend dat ik ongeveer 4 euro p.p. kwijt zou zijn. Vierenveertig ouwe guldens!!!!
  Nee, toch maar zelf gemaakt. Vijf min. om het deeg te kneden. Tien minuten om een vers tomatensausje te maken. Kosten: hooguit 5 euro 🙂

 11. Fleur

  Omrekenen doe blijf ik ook doen. Een kilo meel hier in het dorp bij de warme bakker voor maar 3 euro 50. Wat een idioot. Ik ga toch geen fl 7,70 betalen voor een kilo meel.

Reacties zijn gesloten.