Hoeveel zei u?

Jongens en meisjes van Nederland. Wat een geluk ! Wat een stap in de goeie richting ! De MP krijgt een salarisverhoging van 40% en M&S krijgen 30%. Zo gaan we langzaam in de richting van het moment dat we echt goeie mensen kunnen aantrekken in de politiek. Scherpe en verstandige lieden die niet meer hard lachen om de paar grijpstuivers (rond de 9.500 eurootjes per maand) die ze nu zouden krijgen maar een volwaardige beloning voor een zware baan. In eerste instantie was afgesproken dat deze minimale salarisverhoging na de volgende verkiezingen zou plaatvinden. Maar ja, dure kerst geweest hè? Ook net een doosje vuurwerk teveel aangeschaft. Dus doen we het tussendoor. Voordeel daarvan is dat het (stiekumpies en helemaal uit de publiciteit gehouden) zeer waarschijnlijk met terugwerkende kracht uitbetaald kan worden. Want zo gaat dat bij de overheid. Er hoort een salaris bij je baan en op het moment dat dat salaris opnieuw wordt vastgesteld gaat het in vanaf de datum dat je die baan had. Wedden? Nee, je zult er niets over lezen in de krant en niets over horen in het weekpraatje met MP. Maar leer mij de overheid kennen. En die Sven Kokkelman (je weet wel, die journalist die zijn babyface en gebrek aan kritische vragen probeert te verbergen achter zo’n stoer stoppelbaardje) heeft wel wat anders te doen dan de knuppel in het hoenderhok te gooien. Hij weet waarschijnlijk niet eens waar die knuppel zit laat staan dat hij er mee gooit.
Viel er vandaag ook nog iets te lachen in dit land? Jawel, op de markt waar uw euro een gulden waard is was het weer leuk. Een tienermeisje kwam appeltjes kopen voor haar paard. “Maar” zei ze tegen de groentevrouw “ik weet niet wat hij lekker vindt.”
“Wat voor kleur heeft hij?” vroeg de groentevrouw. “Bruin” zei het meisje.
De groentevrouw wees op een appelsoort en zei: “Moet je deze nemen, die vindt hij dan het lekkerst.”
Nederland is wel leuk. Als je maar op het juiste moment op de goeie plek bent.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

22 Responses to Hoeveel zei u?

 1. Harry says:

  Voor een kleine 10.000 euri per maand komt toch bijna niemand z’n bed meer uit. Dat is inderdaad schamel betaald. Het valt ook niet mee om de beslissing “gaan we wel of gaan we niet naar Afghanistan” maar maand in maand uit voor je uit moeten schuiven. Dat is een zware last die je op je toch slappe schouders mee moet torsen als MP. Nee ik benijd deze onderbetaalden niet.
  Die loonsverhoging hadden ze er waarschijnlijk wel heel snel doorgejaagd. Dus zeg niet dat dit kabinet niet snel kan handelen.

 2. Indigo says:

  De lol hoeven we op het binnenhof in ieder geval niet meer te zoeken!

 3. Jip says:

  Sinds enige tijd probeer ik me niet op te winden.
  Als ik dan dat verhaaltje lees over het meisje op de markt dan vind ik het allemaal prima.
  Goed van mij,hè?
  Met geen stom woord over dat andere gerept.
  Ik ga mezelf ook maar eens een verhogingetje toestaan.

 4. Renesmurf says:

  Daarom willen ze ook de publieke omroep kapotmaken, wie het er niet mee eens is moet weg.
  Maar ze moeten dit er nu wel doordrukken want zo heel lang zitten ze er vast (hopelijk) niet meer.

 5. Hannah says:

  Weer mooi scherp neergeschreven Cornette.

  Ik heb het met deze regering allang opgegeven en hoop dat ze gelukkig worden met hun geld. Maar echt geluk is met geen geld te koop. Dat ze er maar in mogen stikken.

  Langzaam en pijnlijk.

 6. klaproos says:

  cornette wat breng je het weer bijzonder smakelijk en sappig als “het “appeltje dat altijd het lekkerst vind..

  “weet jij dan welk” ????

  liefs
  XXX klapper

 7. Radar says:

  Voor anderen [lees: de onderste lagen van de inkomenspyramide]hanteren ze de stelregel:niet meer dan nodig is. Voor zichzelf hebben ze iets anders uitgevonden: marktconformiteit.
  Om in de trant van je logje te blijven: de beurse, zure appel voor anderen en een mooie grote Jona Gold voor hen zelf.

 8. Annabee says:

  Ik heb er helemaal geen moeite mee dat ministers goed betaald worden (ook al krijg ik er zelf maar 0,62% bij …), maar wel dat het nu al ingaat, want déze ministersploeg heeft het wat mij betreft niet verdiend.

  Prachtig van die appeltjes! Knap van die groentevrouw om er zo leuk op in te spelen, kom er maar op!

 9. André says:

  Nog eventjes voor alle duidelijkheid:

  WIJ BETALEN MET Z’N ALLEN DEZE FLAUWEKUL.
  blijft dus gewoon diefstal.

 10. hanneke says:

  ik had nog niet van deze salarisverhoging gehoord, maar waarschijnlijk is hij nu (MP)eindelijk eens naar een kapper geweest. Kon hij zich nu natuurlijk wel permitteren, hoewel hij de volgende keer toch nog op zoek moet naar een betere kapper.

  Dat verhaal van die appels vink ik goud waard!

 11. pascha says:

  loon naar werken…is uit een ander tijdperk….of moet nog komen?

 12. st@@rtje says:

  Ik zou verbaasd zijn als ze het niet gedaan hadden

 13. Lucide says:

  Cornette, jij mag minister worden van me!

  Ik het kabinet Cohen – Aboutaleb!

 14. Lucide says:

  ‘ik’ moet zijn ‘in’

 15. blue says:

  nou ik zie net beelden van de daklozen in Moskou
  die hebben echt niks te lachen op dit moment
  ben blij dat ik hier in Nederland zit!

 16. nanos says:

  Waar moet je dat allemaal aan uitgeven?
  Wie heeft zoveel nodig?
  En dat telt niet alleen voor onze politici, maar ook voor allerlei mensen in het bedrjfsleven, waar de pikorde bepaald wordt door de beloning.

 17. Pasula says:

  Puntig logje weer en dan zo’n vrolijke afsluiter met dat appeltje…jij beheerst de kunst der schrijvenden fenomenaal!!!

 18. cissie says:

  In de onderste regionen der bevolking besodemietert de groentevrouw dus net zo hard ook de kluit! ZIJ krijgt er alleen geen opslag door, hooguit wat dubbeltjes van een minimum-klant.

 19. genevieve says:

  heerlijk toch van die vrouw met de appels…
  Fijn weekend Cornette

 20. Wij, de lagere onderdanen van ons volk, hebben anders ook loonsverhoging gekregen, hoor. Maar liefst 2 hele procenten!!
  En ook nog eens met terugwerkende kracht naar 1-1-2005, want zo lang heeft het geduurd voor er over die 2 procenten besloten was…

  Maar, heeft iemand wel eens goed gekeken naar onze MP en zijn gevolg? Na 4 jaar blijft er van deze mensen meestal nog maar een schim over. Of we het nou eens zijn met hun werkwijze en/of hun beslissingen, het is en blijft een hondenbaan en ik zou voor geen prijs met ze willen ruilen, zelfs niet tegen een salarisverhoging van 40%.

 21. Rian says:

  Zou ik er nu ook wat bijkrijgen ? Voorlopig had ik deze maand ruim 50 euro minder…

 22. Annabee says:

  Ik had deze keer 30 euro netto meer dan vóór 1 januari. De loonstrook zegt echter niet alles over de koopkracht, aldus dit artikel op Planet.

  @André
  WIJ BETALEN AAN ZOVÉÉL FLAUWEKUL. Dat is heel subjectief, wat de een flauwekul vindt hoeft dat voor de ander niet te zijn.