Het CDA verziekingsprogram

Beste Jan-Peter,

Toen ik het verkiezingsprogramma van het CDA las dacht ik dat het misschien een goed idee was om het programma op WC-papier (eigen merk CDA) te laten drukken want dan kunnen we er tenminste nog iets mee. Maar dat was een vergissing en ik kan dan ook niet anders dan mijn welgemeende excuses aanbieden voor deze oprisping. Wat wil het CDA namelijk? Het CDA wil het aantal ambtenaren terugdringen. En toen wij dat lazen stond onze beslissing vast. Wij stemmen CDA ! Tot diep in de nacht hebben wij dit voornemen van het CDA gevierd. Muziek, dans en dolle vreugde trokken door ons huis. Dit tot ongenoegen van onze buren maar aangezien die in staat zijn om met het dichtsmijten van hun eigen buitendeur bij ons de kopjes van de planken te laten pletteren, trekken wij ons daar niets van aan. Verminderen van het aantal ambtenaren …. Het spookt ons de gehele dag door het hoofd. Kunnen we dat vast zwart op wit krijgen? Lieve JP (wat lijkt dat trouwens veel op JC). Als we nou eens afspreken dat ambtenaren die op 1 januari 2009 de leeftijd van 55 jaar of ouder hebben er op dat moment met een mooie regeling uitgaan? We tekenen voor 70% en verdwijnen vervolgens uit de randstad. Scheelt ook weer woonruimte in de buurt van Den Haag om van de overvolle glasbakken in ons kleine dorp maar helemaal niet te spreken. Zonder morren werken we tot die tijd 40 uur per week voor hetzelfde salaris (en geen 9 tot 5 mentaliteit !) We kiezen dan ergens in het Noorden een leuk huisje (zonder buren met twee kinderen op een slechtgelegde laminaatvloer) en zullen voor altijd verkondigen dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is en wellicht nemen we alsnog een kind. Tenslotte kan dat tegenwoordig tot op late leeftijd. Moet je de kosten daarvan wel even in het basispakket opnemen. Lijkt mij een goed idee om onze AOW, wat daar straks nog van over is, aan te vullen met een dik bedrag aan kinderbijslag en ook daarvoor moet je bij het CDA zijn. Hulde JC JP voor dit prachtige verkiezingsprogramma. Nu nog proberen om straks op het goeie knopje te drukken en dat zal niet meevallen want een nieuwe bril zit er dit jaar (met dank aan HaHo) niet in.
Hoi !
Cornette

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

14 Responses to Het CDA verziekingsprogram

 1. Radar says:

  Ik ben om! Voor mij CDA!!!!

 2. Renesmurf says:

  CDA heeft een C, dat is hun kracht, en meer ook niet.

 3. yvonnep says:

  ff rekenen…55 in 2009…. jaaaaaaaaaaa, ik stem CDA!!!!! Mits die 70% (minimaal!).

 4. Marijke says:

  Lang leve JP, maar dan op de plee?

 5. Geertje says:

  Je moet toch wat zeggen om wat zeteltjes terug te paken? 😉
  Wat kan jij leuk schrijven!
  Heb met veel plezier gelezen; petje af!

 6. *hanneke* says:

  Heb je al reactie van J(C)P??

 7. marian says:

  pfffffjoe, das een hoge prijs, weer 4 jaar. uhm…kan ik je een staatslot aanbieden, misschien biedt dat mogelijkheden (ook op korte termijn)

 8. Jan says:

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je niet helemaal serieus overweegt om op het CDA te stemmen.

  Trouwens, is het in de nieuwe spelling geen KDA? Per slot van rekening schrijft iedereen ook ineens Zeeuws-Vlaanderen in plaats van Zeeuwsch-Vlaanderen, wat toch echt de eigen naam is. Maar dit geheel terzijde.

 9. She says:

  Met 55 jaar stoppen…als dat toch eens zou kunnen. Vier maar niet te hard feest, dan valt het straks zo tegen als Balkie wat anders bedenkt (of afgeserveerd wordt).

 10. Cornette says:

  @ Jan. Dan zou ik toch meer gaan voor GDA. 😉

 11. plutone says:

  Gaan voor…..

  Waarheen?

 12. JeeBee says:

  Oké, ik doe ook mee. ‘k Ben helemaal om… 😉

 13. Harry says:

  Jij weet wel stemmen te behalen met dit plan. Als rechtgeaard socialist ben ik nu geneigd om toch voor 1 keer op het Gristen Depressieve Aanfluiting te stemmen.

 14. Indigo says:

  Ik ga tóch voor dat wc-papier.
  En misschien verwardt JP zélf zijn naam met JC???