Hansje Kunstgebit

Onze Hans zet vraagtekens bij het nut van een aanvullende verzekering voor tandarts en fysiotherapeut. Wie zelf betaalt, is misschien goedkoper uit dan wie zich aanvullend verzekert, zegt hij. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in nietwaar? Het domme van deze redenering is dat mensen die geen geld hebben voor een aanvullende verzekering ook de tandarts niet kunnen betalen. Dus je gaat gewoon niet meer naar de tandarts en al helemaal niet naar de fysiotherapeut. Nergens voor nodig en wat scheelt dat niet aan geld ! Je kunt gelijk, ondanks de hogere energieprijzen, de kachel weer wat opstoken en een fles jenever in huis halen. Want als je kiespijn krijgt heb je zo’n fles hard nodig. Maar dat kun je nu makkelijk betalen. En straks, in het verpleeghuis, is het ook erg handig om geen tanden en kiezen meer te hebben. Want moet je je voorstellen: je zit te mummelen in een verpleeghuis in een taal die allang niemand meer verstaat en je krijgt een onwijze kiespijn. Kun je dus niet vertellen en dan krijg je de situatie dat de ene vrijwilliger (verpleegsters zijn er dan niet meer) tegen de andere zegt: “Wat zit die mevrouw Cornette toch met haar benen tegen tafel te schoppen? Wat zou ze hebben?” “Ach meid” zegt die andere dan “dat mens is altijd al zo obstinaat geweest. Niks van aantrekken.” En ondertussen zit ik daar een helse kaakontsteking te krijgen. Nee, verstandig advies van Hans. Kunstgebit zit gewoon in de basisverzekering. Tandartsen en fysiotherapeuten schaffen we af. Scheelt de gezondheidszorg een hoop geld. Oh nee, het scheelde ons geld. Een mens zou er voortijdig van in de war raken.

21 gedachten over “Hansje Kunstgebit

  1. blue

    een asociale bende is het! nu ben ik gelukkig in de gelegenheid om alle sbij te verzekeren wat ik nodig heb maar de mensen met een smalle beurs zijn mooi het haasje bij Hans. Bah.

  2. Capt. Corsaire

    En Hansje maar volhouden, dat het uiteindelijk voor iedereen beter is, die nieuwe zorgverzekering. Zijn er nog mensen, die in “Den Haag” geloven?

  3. ron

    kiend; hij het geliek!
    d’r uut is d’r uut, de vrouw hêt alleen een plaatje, maor ik heb geseg ‘je weet nie hoe ’t kump nou in januari, loat ’t ‘r moar allemoal uut hoale’.
    se is toch al so dûûr met de elastieke kouse.
    mar.. foor de botter kunne we de bunnekes spoare, dè schilt toch weeh!

  4. Reintje

    Moest bijna lachen, als een boer met kiespijn; realiseer me
    net op tijd, dat ik me dát nu juist niet meer permiteren kan
    Om te huilen,dat hele nieuwe zorgstelsel en al die valse
    voorstelling van zaken erbij!

  5. Harry

    Maar gelukkig hoeven we nu €1 mld minder af te dragen aan de EU. Dat scheelt mooi € 60 per hoofd van de bevolking. Maar of we hier iets van terug zien…..

  6. klaproos

    Cornette lief
    ik denk dat we jou moeten clonen een aantal keren en naar den haag sturen om daar de zaken een beetje in het gareel te houden…
    lijkt je dat wat 🙂

    liefs en een fijne zondag
    klapper

  7. genevieve

    jaja… de armoede gaat duidelijk verminderen binnen 20 jaar… ze doen zeer goed hun best… maar welke armoede zouden ze nu eigenlijk bedoelen ? het tekort aan verstand misschien ?
    Alle maatregelen zorgen er voor dat mensen zich nog meer afsluiten, vlugger ziek worden, niet kunnen genezen, niet kunnen zorgen dat ze maatschappelijk ‘erbij’ horen… enz..

  8. nel

    Heb toevallig gisteren bericht gehad.
    Wij gaan minderbetalen.
    Wand we waren partuculier ver zekerd.
    Mar ga Dinsdag toch die exstra verzekering af zeggen.
    Zwanger word ik toch niet meer.
    Kunnen ze me dat even uitleggen.
    Snap er ook de ballen niet van.
    Groetjes Nel.

  9. Lucide

    Is precies ook mijn bezwaar tegen dat soort redeneringen! Je bespaart een dure premie besparen, zet geen geld apart te hard nodig voor andere zaken) en dus komen er schulden of ga je maar niet naar de tandarts of fysio met alle extra hoge specialistenkosten die dat dan later met zich meebrengt. Simpele kortetermijngedachten vind ik dat.

    Hansje heeft natuurlijk zijn politieke redenen voor dit soort redeneringen, want in het welzijn van mensen is Hansje niet erg geinteresseerd.

  10. pascha

    Het is om te huilen maar toch moet ik lachen om je log…zo’n schoppende Cornette….hahahaha

  11. Pasula

    Ik probeer al jaren een kunstgebit te bemachtigen maar nee, daar beginnen ze niet aan, heb nog veel te mooie tanden en kiezen. Helaas voor m’n vooruitziende blik, maar ik heb nog steeds m’n tanden en kiezen…. binnenkort de kiezen maar op elkaar voor de rekeningen…

  12. Radar

    Hansje leeft een beetje op een “roze wolk”, want hij denkt dat het allemaal goed gaat aflopen met dat nieuwe zorgstelsel van hem. En het is natuurlijk wel makkelijk als je aan 1 kant stekeblind bent, want dan zie je de probleemgevallen niet.

  13. zeppo

    ach ja, gemiddelde verzekerde heeft ook best 1500 euro achter de hand als er een bruggetje in de mond moet natuurlijk…
    of was het nou de gemiddelde kennis en dus het referentiekader van de heer Hansje?

  14. annabee

    Ik heb, evenals Hans, ook mijn vraagtekens bij het nut van een aanvullende tandartsverzekering. Die aanvulling kost geld, veel geld als je er iéts aan wilt hebben. En al neem je de duurste aanvulling (even uitgaande van Groene Land/Achmea, waar ik nu (nog?) verzekerd ben), dan nog wordt er voor bruggen, kronen en andere prijzige ingrepen slechts tot max. 900 euro vergoed. Wat heb ik daar aan? Als dure ingrepen noodzakelijk zijn kan ik ze ook mét die 900 euro vergoeding niet betalen en moet ik er vanaf zien; ik ga uiteraard geen premie betalen voor iets waar ik tóch geen gebruik van kan maken. Misschien kies ik voor aanvulling met 1 ster, daar kunnen de halfjaarlijkse controles van betaald worden; maar ook daar zie ik eigenlijk niet zoveel in: onze tandarts vindt nooit mankementen bij ons (0 gaatjes, gezin van 5 personen, 5 jaar x 2 halfjaarlijkse controles – dat bestaat natuurlijk niet!), wat meer over hem zegt dan over onze gebitten. Maar goed, overstappen naar een andere gaat niet, ze zitten allemaal vol.

  15. Hannah

    De aanvullende tandartsverzekering nemen wij niet; voor de extra premie kun je één kroon per jaar laten zetten en de verwachting is dat we dat niet nodig hebben.

    Zorgverzekeraars zetten lokkertjes uit om mensen te laten verzekeren tegen forse premies. Het vervelende is alleen dat je er niet voor spaart voor dit soort calamiteiten….en via een verzekering dus wel, maar dat het veel geld kost, zonder rendement als je er geen gebruik van maakt.

    Maar verder heeft Hans boter op zijn hoofd en genoeg geld om minimaal verzekerd te zijn (want de rest kan hij zelf bekostigen). Spaart hij in ieder geval enkele honderden euro’s per jaar uit (peanuts voor hem).

  16. yvonnep

    eerlijk gezegd, hebben tandartsen zelf het ook al opgegeven geloof ik, want dat is toch wel een elitair volkje.

Reacties zijn gesloten.