Ho Ho Ho Ho

Is het nou werkelijk zo gek dat Gonny van Oudenallen de Minister van Volksgezondheid niet herkende? Zou mij ook zo kunnen overkomen. Sterker nog. Overkwam mij tijdens een mooie late zomerdag op een Haags terras. Zat ik daar met geliefde, glaasje en menukaart in de hand en dan trekken er hele rijen BN-ers aan je voorbij. Jan Marijnissen met Agnes Kant, Boris Dittrich, de prachtige Rotterdamse Carrie en nog veel meer van die TV-koppen. En inderdaad ook die ontzettende gluipkop wiens-naam-wij-niet-meer-noemen. Mijn Geliefde Echtgenoot pakte me nog net bij mijn jasje en greep mijn glas. “Niet gooien schat. Niet gooien !!” De Minister wiens-naam-wij-niet-meer-noemen wordt (naar hij zelf zegt) vaak herkend op straat. Dat zal best. Ik herkende hem ook en mijn lichaam ging als vanzelf in de aanval maar dat wil nog niet zeggen dat zijn naam je te binnen schiet. Want zeg nou zelf. Dat wis je toch van je harde schijf? Zit ergens in een hersenmapje verstopt maar op welke schijf dat mapje staat? Geen idee. En dat wil ik graag zo houden. Je moet er niet aan denken dat die naam steeds door je hoofd blijft spoken. Veel verder dan Ho Ho Ho Ho kom ik niet.
Ho Ho Ho Ho wiens-naam-wij-niet-meer-noemen kon het absoluut niet begrijpen. Hij weet niet beter of werkelijk iedereen weet wie hij is. Arrogantie ten top !
Nee, ik vind het niet zo gek dat Gonny die naam ook uit haar hersenpan heeft gewist. Zit misschien nog ergens in de prullenbak. Het vervelende van Gonny is echter dat ze tegelijk met die naam nog veel meer van haar harde schijf heeft gedelete. Geeft niks. Straks een hele lange tijd op wachtgeld.
Met dat als beloning wil ik ook wel even voor joker staan in het journaal en uitgelachen worden door Ho Ho Ho Ho wiens-naam-wij-niet-meer-noemen.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

25 Responses to Ho Ho Ho Ho

 1. Marijke says:

  Het lijkt hier wel Harry Potter… ‘wiens naam niet genoemd mag worden’. Haha, je kan ook niet iedereen maar herkennen. Je kan natuurlijk ook selectief zijn in je herkenningsdrang 😉

 2. karin says:

  Wie is Gonny? 🙂

 3. Harry says:

  Hij gaat er wel over maar je wenst hem geen goede …….
  Normaal zijn we niet zo haatdragend, maar er zijn grenzen.

 4. GdeB says:

  ik heb mijn bril niet op, dus kan niets zien. Helaas..

 5. Erik says:

  Dat iemand met een kamertemperatuur IQ in de tweede kamer komt kan ik niet begrijpen.

 6. Radar says:

  Heb je de neiging kunnen onderdrukken om je vinger in je keel te steken?

 7. klaproos says:

  hohohohohohoho whahahahahahahah ik ehhhhhhhh
  mag tot mijn grote genoegen nu dus echt zeggen …
  dat ik géén flauw idee heb over wie het hier gaat en dat voelt toch heerlijk joh :-))

  ik die bang was veel te gaan missen :-))))))
  whahaha hohohohoho

  maak er een heerlijk weekend van
  liefs
  klaproos

 8. Renesmurf says:

  Ze zal haar wachtgeld wel kunnen gebruiken voor de aanschaf van een bril!

  En ik vind dat je van te voren moet weten met wie je gaat spreken, als het je werk is!

 9. Ik zit dus eigenlijk ook al de hele tijd te peinzen over wie je het nou eigenlijk hebt……
  Ik heb wel een idee maar die kan niet, want je praat over een hij en die van mij heeft de initialen AH RV, maar als “het” een “hij” móet zijn, dan gok ik op die ene met de initialen GW, waarvan ik dus ook zijn naam maar niet zal noemen.

 10. plutone says:

  Het is een gladde jongen, maar in elk geval stukken beter dan Bomhoff die zijn voorganger was. Voor zover ik het hoor is het iemand die zeer gedreven is zijn zin door te drijven, en daar zeer gewiekst in. Of de gezondheidszorg hem een biet interesseert vraag ik me ten zeerste af.

 11. fialas says:

  Hij is een Streber, in vorige kabinet had hij toch ook al een post, staatssecretaris voor teen of ander?
  Wat lullig toch, die ophef in de media over het niet herkennen van dat gladde smoelwerk.

 12. Cornette says:

  @Fialas. Dat ben ik dus helemaal met je eens.

 13. Rose says:

  Alle BN’ers moeten alle andere BN’ers bij zowel gezicht als naam kunnen noemen? Nou jaaaa!

 14. ary says:

  Grappig, dezelfde fysieke reactie (kotsen) heb ik nou bij die vrouw waarvan ik de naam probeer te vergeten, maar het begint met een R en het eindigt op ” ita”

 15. Nou heeft mevrouw van Oudenallen wel meer “rare” streken uitgehaald. Denk dat het daarom zo breed wordt uitgemeten.

 16. ton says:

  Ho,ho, straks is hij mogelijk wel de baas bij je eigen verzekeraar!

 17. hanneke says:

  ik zou ‘hem die niet genoemd mag worden’ het liefste niet willen herkennen….., dus begrijp ik dit wel

 18. Lucide says:

  Was een mooie PR stunt van die Gonny, nooit eerder van het hele mens gehoord. Nu wel, beroemd om haar slimmigheidjes: knap declareerwerk, mooie eigen-PR en een knap staaltje wachtgeld innen. Wie doet het haar na!?

  En ho ho ho … moge hij snel in de vergetelheid verdwijnen! Met zijn hele kabinetje!

 19. She says:

  Ik heb weer wat gemist begrijp ik. En terwijl ik je logje las, vroeg ik me af waar toch die tijd gebleven is dat ik alle ministers kende. Want nu moet ik tot mijn grote schande gaan googlen om erachter te komen wie ook al weer de minister van Volksgezondheid is.

 20. Ruwina says:

  Gezien zijn reactie is de manier om ho ho weg te krijgen hem massaal negeren. Wanneer niemand hem meer herkend ontploft hij simpelweg. Opgelost!

 21. Tien says:

  Raadseltjes oplossen is leuk. Maar het is ook leuk als je uiteindelijk de oplossing kado krijgt. Dus voor de draad ermee: hoe heet onze minister hohoho van volksgezondheid? En die Gonnie..die ken ik alleen van naam. Wel prachtig haar heeft ze!

 22. zeppo says:

  niet gegooid toch?
  zo zonde van je drankje

 23. Hannah says:

  Mooi log…….ik wil hem niet eens tegen komen, laat staan herkennen.

 24. yvonnep says:

  Aan de ene kant zijn wij in Amsterdam natuurlijk reuze blij dat we haar kwijt zijn. Aan de andere kant kost ze ons straks natuurlijk klauwen met geld. In het midden brengt ze wel wat humor in onze steile politiek.

 25. Wat jammer dat er nooit vermeld werd dat er die dag niet 1 minister in het vak “K”zat, doch een heleboel ministers…. Achteraf bleek dat normaal de vragen(over het uitblijven van het griepvaccin)die mondeling gesteld worden alleen gesteld mogen worden als de minister er is. (Dit is een ongeschreven regel) In Amsterdam mag een andere wethouder de vragen beantwoorden van een andere wethouder. Ik herkende hem echt niet van de zwartwit foto op mijn buro… Hij had plots een bril op en ik heb deze minister ooit 5 seconden gelijk met 300 andere nieuwe gezichten een hand gegeven. Ook weet je als tweede kamerlid tot een half uur van te voren niet of je vragen toegestaan worden(20 sets vragen van allerlei kamerleden waarvan 4 op actualiteit, aanwezigheid minister ed worden uitgekozen). Doch een blunder zeker, wie mij kent weet dat ik altijd slecht in gezichten ben, niet in het verhaal achter een persoon… echter waar gewerkt worden vallen spaanders….

  groet gonny van oudenallen, oud tweedekamerlid