Gij zult niet peilen

Niet niks wat die Democraten even doen daar in de US of A. Pletteren gewoon even de eerste vrouw ooit de voorzittershamer van het Huis in handen. Het moet nou toch niet gekker worden. Voor je het weet heb je een vrouwelijke President aldaar. En dan moeten wij ook ineens een vrouwelijke premier zeker? Om te weten dat dat nog heel lang op zich zal laten wachten heb ik geen peiling van Maurice de H. nodig. Kan ik je zo ook wel vertellen. Ik geloof trouwens toch niet in die peilingen. Een peiling is pas een peiling als je heel veel mensen peilt. En die peilen ze niet. Ze peilen hooguit 1.000 mensen of ze peilen mensen die lid zijn van peilwebsites. Ik ben daar geen lid van en dus peilen ze mij niet. Mij vragen ze niks en dus kloppen die peilingen niet. Volgens mij worden die uitslagen van die peilingen verzonnen door het CDA en bestaan die peilingen in het echt helemaal niet. Ik heb nog nooit iemand gesproken die zei: “Goh, vandaag ben ik eens gepeild door Maurice de Hond.” Misschien verzint hij al die peilingen zelf wel. Is hij een rasechte CDA-er in hart en nieren en stuurt hij de boel op deze manier een bepaalde kant op. Kan niet zeg je? Nederland is anders aardig gestegen op de lijst van corrupte landen. Trek je nou maar niks aan van al die peilingen want mijn peiling wijst uit dat het op 22 november totaal anders zal aflopen dan we nu denken. We krijgen gewoon een links kabinet. Heel gewoon. Met een man als premier en een vrouw als kamervoorzitter.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

9 Responses to Gij zult niet peilen

 1. Marijke says:

  Uit nieuwsgierigheid heb ik me ingeschreven bij Peil.nl, ben benieuwd.. ik houd je op de hoogte 😉

 2. ton says:

  Ik wil eigenlijk een vrouw als première; Agnes of Femke bijvoorbeeld.

 3. Pascal says:

  Een vrouwelijke president, het zou zomaar kunnen gebeuren, maar is de wereld een leukere plek met Hillary Clinton in het Witte Huis? Ik denk het niet…

  En wat NL betreft… misschien over een jaar of 8, premier Kant, ik zie het wel zitten eigenlijk 🙂

 4. Harry says:

  @Pascal, als Hillary in het witte Huis komt, dan komt Bill ook weer terug. En aangezien Bill nog steeds een fervent sigarenroker is staat ons nog wat te wachten.
  En wat NL betreft, ik hoop ook Kant, maar ik vrees ma Flodder, Rita Verdonk.

 5. zeppo says:

  Wij kunnen geen vrouwelijke premier.
  Premiers moeten beslissingen nemen en daadkrachtig zijn.
  Dat willen wij niet van vrouwen…:-(

 6. Ary Leguijt says:

  Links kabinet? Ik help het je hopen.

 7. Ik pijl sinds kort mijn olie. En een vrouw als premier….. dan wel één met ballen. 🙂

 8. plutone says:

  Alsjeblieft zeg, straks zitten we nog met premier Rita de eerste 😳

 9. She says:

  Zolang de groep maar representatief is, hoeft de steekproef geen grote omvang te hebben. 1000 is meer dan genoeg (het kan zelfs met minder). Maar het panel van Maurice de Hond is niet representatief omdat de mensen die erin zitten, meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in politiek. En sowieso luistert het samenstellen van een steekproef voor opiniepeilingen nogal nauw. Vandaar dat er bijna altijd afwijkingen zijn met de werkelijkheid. Ik ben erg benieuwd naar 22 nov!!