Gerrit uit de bocht

Gerrit Zalm is weer eens uit de bocht gevlogen. Hij heeft, in besloten kring weliswaar, Rita Verdonk een takkewijf genoemd. Gelukkig is hij nu zo verstandig om daar zijn excuses voor aan te bieden. Een zucht van verlichting ging door dit huis. Het is toch onvoorstelbaar dat een man die straks uit de politiek stapt om directeur van De Nederlandse Bank te worden zo’n blunder begaat? Je mag van dit niveau toch wel iets meer verwachten dan dat? En zeker op het gebied van de Nederlandse taal mag zo’n man vanzelfsprekend geen fouten maken. Had hij het op papier gezet dan had de spellingscontrole er misschien nog wel korte metten mee gemaakt. Maar nee, Gerrit moest weer zonodig ondoordacht babbelen. Ik zie het voor me. Zenuwachtig oogtrekje en smierend lachje om de mond, glas in de hand en dan takkewijf zeggen. Gerrit, Gerrit toch. Iemand met jouw opleiding zou toch beter moeten weten. Het is geen takkewijf. Het is takkenwijf.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

26 Responses to Gerrit uit de bocht

 1. Lucide says:

  Was ik het één keer eens met Gerrit, gaat-ie voor zijn wijze uitspraak zijn excuses aanbieden… Misschien komt hij er binnenkort wel op terug met de melding dat hij had moeten zeggen dat een ontiegelijk kutwijf is, dat hoop ik maar.

  Dat zo’n eng wijf een populaire politicus is, dát is angstaanjagend voor Nederland.

 2. plutone says:

  Takkenwijf? Heeft dat dan iets met takken te maken?
  Maar al schrijf je die N, je spreekt hem niet uit.
  Dat Zalm altijd zwaar overschat is vind ik allang.

 3. Toaske says:

  Och ja onze Gerrit. Maar dat hier tijd en aandacht aan besteed wordt, dat vind ik nog veel jammerder (is dat wel een goed woord?).

 4. Rose says:

  Gelukkug zegge wu nog steeds takkewijf. Of takkehwèf. 😉

 5. plutone says:

  maô is Rita nôhn takkuhwèf ofnie?

 6. Radar says:

  Rita een takkuhwèf…..Gerrit een klotuhhommol…Wat een prominenten daar bij die VVD.

 7. klaproos says:

  :-))))))))))))))))))))

  dus dat smerige lachje kan jou ook zo iriteren 🙂
  gadver…
  hij had wel gelijk…
  maar nu zal er wel een poster van hem komen 🙂

  ben beetje dom 🙂

  groetjes
  klaproos

  en ps… voor die misselijk beesten hieronder…

  wat druppels tea tree oil helpt hier wel eens 🙂

  toi toi toi,
  ik heb de kippenvellen op mijn lijf staan want ik s chrok me kapot bij het zien van die misbaksels.

 8. Hette says:

  Toen ik je kopje zag staan dacht ik allereerst: he het is toch takkenwijf en niet takkewijf?? MAAR het is wel degelijk Takkewijf. Heeft zich in dit woord niets veranderd. En ook niet in de persoon helaas.

 9. Berthi says:

  Ik las het vanmorgen in de krant. Tegenwoordig kijk ik nergens meer van op…. en al helemaal niet als het over “politiek” gaat!!

 10. pascha says:

  die Gerrit…. takkentrol had ik leuker gevonden

 11. DarkRain says:

  Was er eindelijk een opmerking van die zalm die ik kon waarderen gaat hij zijn excuus aanbieden….
  Het blijft politiek gevoelig om zulke woorden te gebruiken ook al zijn ze waar;)

 12. Harry says:

  Sorry Cornette, als ik had geweten, dat jij ook over Bassie Zalm had geschreven, dan had ik een ander onderwerp gekozen. Of misschien ook niet..

 13. Ary says:

  Ook volgens het witte boekje? Of mag je het volgens hen lekker zelf weten?

 14. Renesmurf says:

  En zalm is een klootzak!

 15. Indigo says:

  Hij heeft gelijk. Ongeacht de spelling.

 16. Jan says:

  Zullen we Zalm dan maar een Gup noemen? Om een beetje in de trend te blijven. Ik vind ‘m ook wel een Guppenkop hebben.

 17. meizoen says:

  hoorde zaterdagavond op een lawaaige borrel dat Verdonk met een slok teveel op,was aangehouden… had ik toch de hele nacht schik van; toen bleek het om onze eigen guusje te gaan ;-(( dom dom..

 18. fialas says:

  ja dat is een ramp, dat mensen gaan denken dat die rare ennen ook nog uitgesproken moeten worden. en Zalm is een hevige kettingroker misschien krijgt ie die zenuwtrekjes als ie zich een uurtje moet onthouden.

 19. marcella says:

  Iemand zegt iets onaardigs in besloten kring en biedt aan betrokkene excuses aan. De excuses worden aanvaard. Daar heb ik niks mee te maken, het gaat me niet aan.

  Iemand rijdt onder invloed op de openbare weg. Kijk dáár heb ik nou wel iets mee: alleen al de afgelopen vijf jaar zijn er vier doden gevallen op de weg waaraan ik woon, bij alle ongevallen was er drank in het spel.
  Ware het Verdonk geweest dan was het land te klein nu is het “onze” ? Guusje en is het “dom”.

  hm…het geeft te denken

 20. genevieve says:

  haha… ik ken die mensen allemaal niet waar jullie het over hebben… maar ik begin me er stilaan wel een voorstelling van te maken… als er dan een naam ergens in het nieuws opduikt… dan weet ik de achtergrond dankzij jullie… grinnik… maar ’t is geweldig dat einde van je log… hihi niet takkewijf maar takkenwijf… ! Ik vind de Nederlandse taal alvast superrrrrrrr (de scheldwoorden orgineel en krachtig… gnah gnah)
  liefs
  Geneviève

 21. st@@rtje says:

  Het mag nioet dat is waar, maar ik denk.. het is een takke(n)wijf/streek 🙂

 22. *hanneke* says:

  weet je wat ik zo wrang vind? Ben ik voor het eerst van mijn leven met hem eens, moet hij zijn verontschuldigingen aanbieden. Wat zegt dat over mij?????

 23. marcella says:

  het was in ieder geval niet erg origineel Gerrit, er was er al eentje!

  http://promille.blogspot.com/

 24. karin says:

  Meneer Zalm is bovenal dus toch nog mens …

 25. yvonnep says:

  LOL… wat een partij he? Ze vechten mekaar de tent uit.

 26. Ben says:

  Volgens de van Dale is het takkewijf of te wel klotewijf.
  Het is wel takkenbos. Kunt u het nu nog volgen. Mensen weg met het groen boekje.
  Schrijf maar gewoon wat je zegt.
  En eh, jammer dat Zalm zijn excuses heeft aangeboden.