Fout plan van een BIM

De buitengewoon intelligente geleerde Stephen Hawking heeft een waarschuwing de wereld ingesmeten. Zijn woorden bleven een beetje in mijn achterhoofd rondtollen en dat is altijd een bijzonder slecht teken. Deze BIM (Buitengewoon Intelligente Man) is namelijk van mening dat wij mensen zo snel mogelijk de ruimte bewoonbaar moeten gaan maken. Wij staan namelijk op het punt om onszelf te vernietigen en dan zijn wij er niet meer. Wij sterven uit. Nu vind ik dat van zo’n BIM een ietwat dom plan. Om twee redenen.
Ten eerste hebben wij van deze planeet een enorme puinzooi gemaakt. Als wij onszelf naar de ruimte verplaatsen dan maken we vervolgens van de ruimte een puinzooi. Sterker nog. We wonen er nog niet eens en nu al is mijn linnenkast heilig vergeleken bij de ruimte om onze planeet heen. En dat wil wat zeggen. Waarschijnlijk komen we ook binnen een week na aankomst op een andere planeet in een planetenoorlog terecht. Of we leggen zo’n hemelbol helemaal vol met landmijnen ofzo.
Ten tweede zie ik absoluut niet in waarom de mens niet zou uitsterven. Wat is daar mis mee? Opgeruimd staat netjes en dood gaan we toch. Mist helemaal niemand iets aan. Deze planeet zal er zeer wel bij varen als wij collectief opzouten. Iedere dag sterft er van alles uit. Dieren en planten. Missen we ook niet. Dat is al miljoenen jaren zo. Hebben wij ooit de Dinosaurussen gemist? Kijken wij weleens uit het raam met de gedachte dat een tyranosaurus rex wel leuk zou zijn om voorbij te zien komen? Missen wij de Mammoet? De doorsnee dierentuin is niet eens groot genoeg om zo’n beest een plek te geven. De Dodo dan misschien? Schijnt nogal taai vlees te zijn geweest.
Blijkbaar is deze BIM van mening dat de mens niet zou mogen uitsterven omdat wij iets bijzonders zijn. Zal best maar ik zie het niet. Deze planeet en misschien wel ons hele melkwegstelsel zal ontzettend opknappen na ons vertrek.
Alles kan weer ongeremd groeien en bloeien en niemand meer die het verziekt.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

26 Responses to Fout plan van een BIM

 1. Renesmurf says:

  Wij en we? Zo werkt dat niet, het zijn “zij” en “ze” die de planeet verstieren, en al die mensen die op “zij” en “ze” gestemd hebben.
  Aan mij ligt het niet, dus aan “wij” en “we” ook niet.

 2. Cornette says:

  @Renesmurf. Ook jij verplaatst je van A naar B in een auto.
  Het is in veel dingen wel degelijk wij en we. Al willen we dan niet zien.

 3. marcella says:

  even doorbordurend op deze grandioze eye-opener begin ik me af te vragen waarom de planeet aarde als totaal niet gemist zou kunnen worden.
  waarom moeite doen om het ding te behouden voor een paar planten en dieren die er niet eens weet van hebben dat ze op dit bolletje leven?
  Als ons niets rest om na te laten aan de generaties na ons kunnen we de aarde evengoed gewoon leegeten totdat de koek op is.

  Er ontstaat wel ergens een andere planeet, met andere soorten leven van welke inteligentie dan ook, is er toch nog een happy end 😉

  Omdat ik niet bij de depressieve milieu-fatalistjes hoor ga ik gewoon door met leven en ademhalen en probeer om zelf zo min mogelijk het milieu te belasten, juist omdat ik geloof dat er wel een toekomst- lees: nageslacht- is.

 4. Cornette says:

  @ Marcella. Ik ben ook geen depressieve milieu-fatalist. Integendeel. Maar dat de mens de aarde en zichzelf om zeep zal helpen is realiteit.

 5. nanos says:

  Ik zie ook niet in waarom het zo vreselijk is als de mens uitsterft.

 6. ton says:

  Ik wil natuurlijk wel nog even mijn pensioen halen!
  En mijn kleinkinderen groot zien worden!
  En misschien is het ook wel heel leuk nog even overgrootvader te worden!
  En…!

 7. yvonnep says:

  Ook voor een BIM is de intelligentie beperkt. Geef mij maar het BIM huis, waarbij IM voor Improvisatie Muziek staat en ik nooit heb geweten waar die B voor staat….:-)

 8. Johan says:

  Volledig met je eens.
  Maar tot de tijd dat we echt uitsterven, probeer ik er toch voor te zorgen dat mijn aanstaande telg een redelijke omgeving krijgt. Maar ook ik ben schuldig: heb idd een auto en doe vast nog wel meer dingen die het milieu niet goed verdragen.

 9. plutone says:

  De mens is uniek, want hij heeft de macht zijn eigen soort te vernietigen. Zoiets laat je toch niet uitsterven? 👿

  De volgende oorlog gaat dan ook misschien helemaal niet om olie, ijzererts of water zoals vaak gedacht wordt, zelfs niet om een godsbeeld, maar om zuurstof. De marsmannetjes komen met grote zuigmachines onze atmosfeer kapen. Ja, er wordt verteld dat ze afstammen van ons aardbewoners, maar het is mooi onze zuurstof en ze houden hun eigen broek maar op!

 10. Renesmurf says:

  Het zit hem niet in een auto, en dat weet je zelf ook wel.

 11. Cornette says:

  @Renesmurf. Zolang we niet beseffen dat we allemaal (we en wij dus) medeschuldig zijn aan het vernietigen van deze aardbol is het foute boel.
  Het kan in kleine dingen zitten of in grote dingen. Maar schuldig zijn we allemaal.

 12. klaproos says:

  oké cornette..
  ik sta hélemaal vierkant achter jouw standpunt…..
  gaan we iedereen oproepen massaal op te stappen of ehhhh
  do we let neetjur teek its kozzzzz:-)

  oké dan ( revolver weer in holster stop , en logje verlaat)

  liefs
  klaproos

 13. klaproos says:

  baai de weej…..
  dank j e wel heel hartelijk:-)

  en maak er een heerlijk weekend van
  dat van ons kan niet meer stuk:-)

  xxx

 14. Renesmurf says:

  onzin, het zijn de grote industrieen en regeringen die schuldig zijn.
  auto`s zouden al op waterstof kunnen rijden, maar de regeringen en oliemaatschappijen willen daar niet aan.
  En dan niet een beetje de schuld in de schoenen van de brave burger gaan schuiven, daar schieten we ook niks mee op.

 15. Radar says:

  Bijzonder goed logje, dat aller eerst even aanstippen.!
  Het blijft vermakelijk te lezen, dat er nog veel mensen blijken te zijn die het zinvol wat zeg ik haast een levensvervulling blijven vinden alles in het werk te stellen HUN nageslacht iets moois na te laten. Net alsof dat ook maar enigszins opweegt tegen de mate, waarin anderenbezig zijn de boel naar de ratsmedee te helpen.
  En Renesmurf schijnt niet te willen inzien, dat zijn denkpatroon, indien wat breder geprojecteerd, nu net datgene is, waar dit logje mede tegen ageert. En terecht tegen ageert uiteraard.
  Ik ben altijd een eigenheimer geweest, die zich verzet tegen de hoogmoed van de mens. De hoogmoed om te denken dat we iets speciaals zijn, wat gecultiveerd moet worden en zeker niet mag resp. kan uitsterven. Egotripperij in extremis noem ik dat.
  BTW…Cornette, nogmaals bedankt voor de Sarah-tip. Ze ligt gebrand en al klaar om mijn Kerstdagen nog vrolijker en mooier te maken.
  You’re the greatest!

 16. Rose says:

  Ja, laten we onze troep naar de ruimte verplaatsen! Wat een Buitengewoon Onbenullig Idee zeg. Laten we in plaats daarvan eerst hier op aarde eens een beetje orde scheppen, want daar valt voorlopig nog genoeg aan te doen. Het hoeft nog niet verloren te zijn…

 17. Indigo says:

  De bewering van Hawking bewijst dat wie intelligent is, niet slim hoeft te zijn.
  Laten we eerst maar eens proberen de aarde een beetje bewoonbaar te houden.

 18. Tien says:

  kijk, dat is nou zo handig als je je zelf niet voortplant: je hoeft je niet druk te maken over dat je moet overleven omdat je anders je kinderen, kleinkinderen etc. Dat de natuur in de war is, is veel erger. De brem ging bloeien in Normandie, dacht dat het april was.. (ondertussen zoeft 10 op de motor naar de Aldi 10 km verderop..waar moet dit heen?!)

 19. Berthi says:

  Laten we ons a.u.b niet gaan verplaatsen naar de ruimte. Eerst de boel op aarde op orde brengen! Gaat dat nog lukken?

 20. Deze BIM geeft toe aan één van zijn dierlijke instincten: zelfbehoud (oorspronkelijk in het belang van de voortplanting, het voortbestaan vam de soort), jaja die Hawkins lust er wel pap van 🙂

 21. fialas says:

  Niet voor niets zit in alle scheppingsverhalen ergens de clou van de zelfdestructie van de mens. Maar waarom toch altijd een schuldige zoeken, niemand is schuldig, er is gewoon iets misgegaan in de evolutie, Wim Kayser noemde het een schitterend misverstand, ik zou liever zeggen een knetterend misverstand. Maar toch ga ik zaterdag naar koormuziek van Monteverdi en Händel luisteren.

 22. Pasula says:

  Nou toch zou ik nog wel even op de aarde willen blijven ronddolen…

 23. Mij bevalt het wel op deze aarde. En zolang commercieel belang groter is, dan ………………

 24. Harry says:

  Ik heb mijn boeltje al gepakt. Op mars schijnt er toch water te zijn, dus wat let ons. We zullen die marsmannetjes eens een poepje laten ruiken.
  Maar je hebt wel gelijk: voor je het weet is het op mars ook een grote puinzooi. En dus kunnen we wel blijven verhuizen in de ruimte.
  We zijn een uitstervende soort en ik denk dat ze ons nergens in de ruimte op welke planeet dan ook willen hebben. Er zit overal wel een Rita Verdonk.

 25. DarkRain says:

  Ik denk ook wel dat we vanzelf uitsterven en daar werk ik ook zelf aan mee, want ik heb een auto gehad, en ben weer druk aan het sparen voor een nieuwe. En ik zal nog wel veel meer doen wat het milieu niet zo goed tegenkan. Maar wat renesmurf hierboven zegt heeft hij wel een punt mee. De techniek om auto’s op waterstof te laten rijden is er, alleen de overheid en de olieproducerende landen houden het tegen.
  Ach we zien het allemaal vanzelf wel hoe het gaat lopen 😉

 26. Erik says:

  We kunnen inderdaad op waterstof rijden. Wat iedereen hierboven vergeet is dat het maken van waterstof zoveel energie vergt dat het meer vervuiling veroorzaakt dan de auto’s op normale brandstof te laten rijden. Schiet dus niet echt op.