Folders

De folders van de zorgverzekeraars beginnen binnen te stromen. Ik spit ze allemaal uit van voor naar achter en terug. Veel echte details vertellen ze nog niet en de voor de consument zo belangrijke antwoorden op vragen bewaren ze tot 16 december. Dat is wel duidelijk. Toch valt er zo af en toe iets bijzonders uit de folders te plukken. Vraag is natuurlijk of wat bij de één geldt ook bij de ander zo zal zijn. Wat ik in één van die folders zie is dat bijvoorbeeld fysiotherapie (in beperkte mate !!) wel in het basispakket zit. Maarrrrrr………. maak je gebruik van de fysiotherapeut dan zullen de kosten in mindering gebracht worden op de no claim. Kortom, fysiotherapie komt uit je eigen knip tenzij er wel heel lang in je geknepen wordt. Heb je een aanvullende verzekering dan mag je ook naar de fysio en dan gaat het NIET van je no claim af. Een ongelijkheid die mij toch wel wat rattekopperig voorkomt. Want mensen met een basisverzekering betalen de fysio dus zelf en mensen met een aanvullende verzekering (en dus al dikkere geldbuidel) niet. De folders die inmiddels binnen zijn spreken allemaal van een aanvullende verzekering voor iedereen zonder keuring of medische vragen. Bij sommige mag je naar iedere zorgverlener die je zelf hebt uitgekozen en bij anderen moet je daar heel voorzichtig mee zijn. Er zijn zelfs zorgverzekeraars die een uitgebreide reeks van aanvullende verzekeringen aanbieden. En dan trapsgewijs. Van goedkoop naar duur, alleen de prijs weet nog niemand. De groep mensen die er nu al geen touw meer aan vast kan knopen is groot. Die groep zal alleen maar groter en groter worden. Je zult de Nederlandse taal maar niet goed beheersen ! Alle folders bewaar ik en zien er, nadat ik ze gelezen heb, uit als eindexamenopgaven. Overal vraagtekens en uitroeptekens of grote cirkels. Sommige voorwaarden zitten zo dom en gevaarlijk in elkaar dat ik ze direct afschrijf maar bewaren doe ik ze wel. Het zal tegen december wel een grote doos vol zijn. Tegen die tijd heb ik mijn keuze al gemaakt en kan de hele stapel op het nieuwjaarsvuur. Goed lezen die folders en rustig over nadenken. Er zitten verzekeraars tussen waarvan ik van harte hoop dat niemand erin zal trappen. Je hebt alle tijd. Ook na 16 december !

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

20 Responses to Folders

 1. nanos says:

  Ze zien vast een heel goede klant in Cornette, met lekker veel aanvullende verzekeringen.
  Wij hebben nog geen folder gezien. 🙂

 2. Cornette says:

  Dat is gek Nanos want de folders worden hier gewoon met de wijkkrantjes in de bus gestopt. Zonder adres dus. Ze winnen nu vast zieltjes voor straks. Gaat niet lukken !

 3. JeeBee says:

  ‘k Heb nog geen folder gezien hier, maar ik zal het goed in de gaten houden! ‘k Ben eerlijk gezegd heel erg benieuwd waar de zorgverzekeraars mee zullen komen….

 4. Erik says:

  In mijn tijd was het nog gewoon ziekenfonds of particulier, het schijnt iets ingewikkelder te zijn nu.

 5. pascha says:

  bij mij ook nog geen folders…. maar voorlopig ben ik al helemaal kotsmiddelijk van de plannen….

 6. ton says:

  Ik heb nog geen folder gezien. ’t Is trouwens ook pas interessant als je de voorwaarden en bijbehorende premies weet. Voorlopig dreig ik er alleen nog maar misselijk van te worden.

 7. Anoniem says:

  hoi cornette

  misschien is het wel aardig als je namen gaat noemen,
  ik bedoel……
  een gewaarschuwd mens….. houdt zijn beurs in zijn zak :)))))))))

  sterkte met je keuze….

  maak er een fijne avond van :))))

 8. Cornette says:

  @ klaproos. Reken maar dat ik de folders tot op het bod zal bespreken op http://www.zorgverzekering.web-log.nl

 9. Indigo says:

  Ook bij ons nog geen folder in de bus, maar zodra ze komen zal ik ze met groeiende ongerustheid doorspitten!

 10. Lucide says:

  Ik zie geen enkele folder, heb zo’n ja/nee sticker. Dat is misschien maar goed ook, want ik word al belabberd bij alles wat er nu op me af komt. 🙁

 11. sebbo says:

  IK heb alleen nog maar de inkomens van de zorgdirecteuren onder ogen gekregen:-))

 12. Radar says:

  In de oktober-editie van de Consumentengids wordt een uitgebreide vergelijking van een groot aantal verzekeraard gepubliceerd. Die oktobereditie is voor 1 euro te verkrijgen. Een simpel telefoontje naar de Consumentenbond volstaat.

 13. genevieve says:

  haaaa, alleen van het lezen van deze tekst waarbij ik me al te levendig kan voorstellen hoe mijn haren ten berge rijzen, krijg ik al de kriebels… wat gruwel ik van al die addertjes onder het gras in folders en wat griezel ik van al die papieren die ons oog voorbij moeten trekken voor wij een keuze kunnen maken in de hoop dat het dan nog een goede is… want dat weet ik niet meer…

 14. Pasula says:

  Tjonge, ik moet me er nog helemaal in verdiepen!

 15. hanneke says:

  ik heb nog geen folders in mijn bus gehad, heb me nog niet kunnen orienteren. Maar toevallig had ik gisteren een studie dag op mijn werk en was er een lezing van een zorgverzekeraar, die vertelde dat je nog zo’n maand of 4 a 5 de tijd krijgt om van verzekeraar te wisselen (ongestraft) nadat je al met een verzekeraar in zee bent gegaan. Dat scheelt toch wel iets.

 16. staartje says:

  Ik heb ook nog geen folder gezien. Je hebt de tijd tot maart. Je kunt nu makkelijk overstappen, maar daarna niet meer.
  TW Leuke site Ben echt nieuwsgierig naar de ins en outs Hoe maak je dat Ben daarom te porren voor het initiatief dat je bij Annabee liet vallen EEn cursus per mail

 17. Renesmurf says:

  de folders van mij liggen ergens in een doos, en voorlopig komen ze er niet uit.

 18. zeppo says:

  hee, ik heb helemaal nog geen folders gehad, hoe kan dat nou?

 19. yvonnep says:

  Doe je nog met namen en rugnummers verslag van je onderzoek? Daar houden luie mensen zoals ik van 🙂

 20. Therese says:

  ja, Cornette, wij hebben ook nog geen folders gehad of ze moeten alweer kwijt zijn geraakt. Als je toch alles doorspit, doe het ook voor ons in de Meisjesschool. Bij voorbaat dank !