Even niet

Sla Cornette maar over vandaag. Geen commentaar. De hersens werken niet op volle kracht. Geen link naar Washington managing editor Brit Hume wiens eerste reactie op de aanslag bestond uit het advies om aandelen te kopen. En ook geen link naar Nieuwslezer Brian Kilmeade die het belachelijk vond dat Afrika en het Milieu nummer 1 waren op de agenda van de G8 en gelijk maar even de mededeling deed dat deze aanslag een voordeeltje voor de Amerikanen en Europeanen is want nu kunnen we tenminste de ervaring “delen” en weten we gelijk weer even dat terrorismebestrijding als nummer 1 op de agenda moet komen. Als je op dit moment de Amerikaanse politieke weblogs leest dan weet je na een uurtje wel dat er geen hoop meer is voor deze wereld. Ze maken elkaar AF. Het bloed staat op je beeldscherm. De Republikeinen, zoals altijd, tot de tanden toe gewapend en de Democraten, zoals altijd, met het vermanende vingertje dat zegt: “Zie je wel, dat komt er nou van!” Nee, geen commentaar vandaag. Komt misschien ook een beetje omdat Cornette en lief gisteravond de nieuwe dorpskroeg hebben bezocht. We gingen naar binnen met buren van verderop en kwamen met nieuwe vrienden weer naar buiten. De dames in het gezelschap spraken af dat zij in het vervolg twee middagen per week naar de sportschool, met zwembad en sauna, gaan (hoor je me HaHo !). Blijkbaar is het laat geworden want op het moment dat Cornette haar onvolprezen Oud Rotterdamse Havenliederen wilde gaan zingen ging het licht aan en de kroeg dicht. Eenmaal thuis aangekomen (gottogot wat zijn die sleutelgaten klein) heb ik mijzelf ervan kunnen weerhouden om de computer aan te zetten en het beste logje ooit geschreven de wereld in te smijten. Het is allemaal goed gekomen want vanmorgen werd ik gewoon in mijn eigen bed en naast mijn eigen vent wakker.
Meer kan een mens niet wensen.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

15 Responses to Even niet

 1. Pixie says:

  Dit kan ’n mens zóóóóóó nodig hebben……. Doorzakken en uitslapen.
  Je weet dat het niet zo is maar er zijn momenten dat dat het mooiste lijkt wat ’n mens kan overkomen. Nog even lekker na-sudderen Cornette en wat ’n walgelijk goede voornemens, die van die sportschool/zwembad; gruwelijk om te lezen. (Met dit lellende lijf.)

 2. Blue says:

  klinkt gezellig…enne…hoest met de kater??

 3. JeeBee says:

  Je hebt het enige juiste gedaan dat een mens moet gaan doen, na zo’n dag als gisteren….
  En nee, verder commentaar is overbodig 😉

 4. Rian says:

  We hebben wel meer overeenkomsten dan onze leeftijd. Ik had gisteravond ook zo’n klein sleutelgaatje. 😉 En gisterenmiddag weer begonnen met sporten in de sportschool. En vanmorgen -gelukkig- ook wakker geworden naast mijn eigen vent. Stoppen met roken doe ik ook nog wel maar nu even niet.

 5. Pasula says:

  Nee ik sla Cornette vandaag niet over, veel te blij dat ik een goede stukjesschrijver op weblog heb gevonden!
  Wat een dag had je 😉

 6. Lucide says:

  Pak er nog maar even eentje Cornette (nee een glaasje niet een vent!) en kom rustig bij!! Moge het je verder wel bekomen 😉

 7. Indigo says:

  Schitterend, wat een avondje doorzakken met je kan doen!
  En toch had ik dat log wat er niet is gekomen heel graag gelezen!

 8. pascha says:

  jou overslaan.. echt niet

 9. Renesmurf says:

  Ruzie uitvechten via weblogs gaat ook niet, dan zijn mensen veel te grof.
  Bovendien is er altijd wel iets te wensen!

 10. zeppo says:

  en niet per ongeluk vannacht al online een jaarabbonnement sportschool genomen en betaald?

 11. Meer kan een mens inderdaad niet wensen!

 12. ron says:

  .. twijfelde je cornetje?

 13. genevieve says:

  haha… super geschreven… met de nodige ironie… wat je in het eerste geval best wel kan gebruiken… en met de nodige vrolijkheid om haha het sleutelgatverhaal te vertellen !

 14. rob says:

  Ik houd me tegenwoordig maar rustig, want the days after gaan steeds langer duren. Trouwens de sleutelgaatjes worden met de jaren ook steeds kleiner.

 15. yvonnep says:

  Maar gezellig was het wel!