Een kromme komkommer

Als er ooit een reden is geweest om dat hele Europa gebeuren naar de vuilnisbak te verwijzen dan is het wel dat gedoe rond raar gevormde groente. Die mochten dus niet. Een kromme komkommer? Daar beginnen wij niet aan. Recht moeten ze zijn. Maar gelukkig zijn ze bezig om zichzelf te corrigeren en nu gaan ze eens goed nadenken over de specifieke handelsnormen voor 26 soorten groenten en fruit.
Mensen met een eigen groente- en fruittuin weten dat de natuur soms gekke dingen doet en dat de vorm van verder volkomen gezond en eetbaar spul heel ludiek kan zijn. En dat mag dus wel in je eigen tuintje maar niet in de EU.
Helaas zijn ze nog niet helemaal normaal geworden want voor een aantal zaken blijven de handelsnormen bestaan.
Zie ik in mijn fantasie dus een groep mensen rond een tafel zitten met voor zich een paar schalen appelen, tomaten en nog wat dingen. Eén voor één worden die bekeken en besproken. “Wat denken jullie van deze appel? Kan echt niet. Moeten we verbieden.”
Nu mag het allemaal weer maar soms moet er een duidelijk etiket op dat de desbetreffende appel wel een goeie appel is maar niet de vorm heeft van een doorsnee appel. De consument kan natuurlijk niet zelf kijken en denken! Stel je voor dat we zomaar alles opeten zoals het groeit. Kunnen we niet aan beginnen. Weg ermee met dat kromme spul. Fijn doordraaien want er is toch genoeg?
Vanaf 1 juli ren ik naar de groenteboer en eet uitsluitend nog raar gevormde groente. En dan ook hopen dat het ze niet gaat lukken om die kromme komkommers te verpakken in zo’n speciale komkommercondoom.
Misschien is dat een volgende regel die afgeschaft kan worden.

This entry was posted in Het leven, Thuis and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Een kromme komkommer

 1. Dit slaat nergens op. Dat condoom mogen ze van mij direct afschaffen

 2. klaproos says:

  ben gek op kromme komkommers:-)
  en al dat plastic eromheen..
  “weg ermee”

  draai de norman maar door:-)

 3. gerrit says:

  Zo heb je ook het begrip ‘rechte banaan’. Die komt meer uit de Max Havelaar hoek…..

 4. ton says:

  Lang leve de kromkrommer!

 5. CiNNeR says:

  Helaas geen groenteman in de buurt dus de Super. Die is al niet zo super met groentes en vermoed zomaar dat er geen kromme komkommer binnenkomt. Erger, sinds de verpakkingsbelasting is doorgevoerd, ziten paprika’s óók weer in plastic 🙁

 6. Pasula says:

  Te gek voor woorden dat dat bestempeld wordt als raar… nou ja, als een tomaat smaak heeft eet ik ‘m op, hoe spiraalvormig hij dan ook mag zijn. 😉

 7. sillyme says:

  Ik denk dat het die mannen te veel doet denken aan hun…. er heeft iemand ooit behoorlijk om gelachen blijkbaar. Maar nu ff serieus! Dit is belachelijk hoor! net zoals dat die dingen in het plastic moeten worden verpakt. Belachelijk, want dat is een drama voor onze planeet al dat plastic. Je kan niets maar dan ook niets meer kopen zonder plastic. Ik wordt er zo moedeloos van! Weg met het plastic. Niet dat wij het vroeger beter hadden maar toen ging alles nog gewoon in een papieren zakje! En maar ons allerlei regeltjes opleggen, bezuinigen etc…. terwijl het sparen van het milieu zo veel makkelijker kan!

 8. rob hamilton says:

  Ik kijk dus reikhalzend uit naar de rare snijbonen die zonder twijfel weer in onze supermarkten zullen verschijnen. Het eerste exemplaar leg ik vast op de gevoelige plaat en publiceer ik bij mij. Lijkt mij een degelijke afspraak.