Ambtenarij

Krijg ik een ontvangstbevestiging in de bus van het CVOM Unit Mulder met betrekking tot het beroepschrift (zie post hieronder) en daarin staat het volgende:
De CVOM streeft ernaar een beslissing op uw beroepschrift te nemen binnen de wettelijke termijn van zestien weken. Indien deze termijn onverhoopt niet wordt gehaald, biedt de Algemene wet bestuursrecht ons de mogelijkheid de beslistermijn met acht weken te verlengen.
Volgens mijn bescheiden mening zijn hier twee mogelijkheden:
1. Het CVOM Unit Mulder heeft zoveel vacatures dat van werkloosheid in Nederland geen sprake kan zijn.
2. Bij het CVOM Unit Mulder moet nodig eens de bezem door de gang van zaken.
Het maakt me ook erg nieuwsgierig. Wat doet men allemaal met zo’n beroepschrift? Eerst de enveloppe openmaken natuurlijk. En dan lezen. Vervolgens naar de juiste afdeling sturen. Die lezen het ook nog een keer. En dan? Het krijgt waarschijnlijk een nummer (stempel of handgeschreven?). Gaat het in een bakje of in een la? Wie gaat wanneer de uiteindelijke beslissing nemen en waarom duurt dat zoveel weken?
Gierend nieuwsgierig naar de gang van zaken kan ik hiervan worden. Moet toch een geweldig onderwerp voor een nieuw TV programma zijn. Een presentator/trice die zo’n brief volgt en uitzoekt waarom dat zo lang moet duren. Wel bij de VPRO graag.
Afijn, het was niet bepaald mijn ambtenarendag. Ik ben namelijk in het bezit van een geldig paspoort. Toch wil ik graag mijn verlopen identiteitskaart vernieuwen want dat is een stuk handiger in de portemonnee.
Op naar het Gemeentehuis. Aldaar aangekomen deelt de aanwezige ambtenaar mij mee dat ik mijn paspoort moet overleggen om een identiteitskaart te kunnen aanvragen. Pardon??? En als ik nou geen paspoort heb? Tja, dan hoeft het natuurlijk niet.
De reden van het te overleggen paspoort is dat de man wil zien of het nog wel in mijn bezit is. Ik leg hem uit dat ik de volgende keer ook (met paspoort in de hand) een identiteitskaart kan aanvragen en dan het paspoort daarna kan kwijtraken.
Dat is dan mijn eigen verantwoording, legt hij uit. Hij heeft dan zijn plicht gedaan.
Er is nog veel te doen in Nederland.

This entry was posted in Het leven, Thuis and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ambtenarij

 1. Harry says:

  He Cornette, hoe ben je aan dat plaatje van mij gekomen??? 😉
  Maar je hebt gelijk, het is dieptreurig.

 2. Marijke says:

  Tjeeeee wat een ellendig gebeuren zeg…

 3. radar says:

  Ik zou je graag de procesbeschrijving willen toesturen, maar ik mag niet lekken. 🙂

 4. CiNNeR says:

  Nou ja, wat een onzin. Waarom zou iemand checken of je je paspoort nog hebt bij aanvraag van een id-kaart. Dat is als je koffiezetapparaat meenemen als je een nieuwe wasmachine gaat kopen.

  Maar goed, ik denk dat het zo lang duurt opdat er ene soort van werkgarantie ontstaat. Je gaat jezelf niet haastig overbodig maken nietwaar.

 5. Pasula says:

  Haha bureaucratie 🙂

 6. klaproos says:

  zouden ze daar voor de mannen niet nét zo’n fijne machine voor kunnen bedenken als voor de mammografie:-)
  denk jij:-)

 7. yvonnep says:

  tjonge, jonge… lijkt op de keer dat mijn paspoort naar een ambassade was gestuurd voor een visum en ik nog geen rijbewijs had. Het kostte mij heel veel Tom Poes slimmigheid om bij het postloket mijn toegestuurde paspoort te krijgen.