Dood of leven piekertjes

Soms kun je weleens een piekertje hebben. Ik heb een piekertje over dood. Dood gaan we allemaal. Dat is het punt niet. Het piekertje zit hem in het feit dat doodmaken niet mag. Althans, volgens de 10 geboden. Gij zult niet doodslaan staat er in de Bijbel. Dus als je niks met de Bijbel hebt dan is het zo’n punt niet. Dan mag het wel. Onze Minister van Defensie is een zeer bijbelvast man. Hij leest er vast elke dag in. Zou hij nu van mening zijn dat doodslaan niet mag (want dat staat er letterlijk) maar dat doodschieten dus geen probleem is? Zoiets moet het wel zijn want hoe kun je anders met deze levensovertuiging een goed Minister van Defensie zijn.
Dat is een piekertje.
Heb ik nog een piekertje. Gaat ook over dood. Of over leven. Het is maar hoe je het bekijkt.
Stamcelonderzoek is doodslaan. Dat zeggen veel bijbelgetrouwen (waaronder ook onze Minister van Defensie en zijn club). Eén daarvan is ook George Dubbeljoe Bush. Voorwaar niet de minste en omdat hij niet de minste is kan er helaas geen geld vrijgemaakt worden voor stamcelonderzoek. Dat is namelijk moord en daar is hij erg op tegen. Stamcelonderzoek is moord. Het is het vernietigen van menselijk leven en alle leven is heilig. Dat zegt hij allemaal. Waarom dat wel geldt voor een embryo van een paar dagen oud maar niet voor iemand die in een dodencel zit is mij een raadsel. Piekertje.
Misschien komt dat omdat iemand van deze wereld afspuiten met een giftig middel uit een injectienaald geen doodslaan is. En dan mag het blijkbaar weer wel. Zelfs als uit onderzoek gebleken is dat 1 op de 4 onschuldig was. Er zijn staten waar de doodstraf verboden is. En er zijn ook staten waar ze wel stamcelonderzoek willen toestaan. Die stouters gaan dus helemaal tegen hun leider in. Ook de EU denkt erover om geld vrij te maken voor stamcelonderzoek. Onze Gristelijke partijen zijn daar tegen maar zullen een JA van de EU moeten accepteren.
Een mens kan heel wat piekertjes hebben op die ene mooie zomerdag.
Laatste piekertje van vandaag. Hoe gaat het eigenlijk met Michael J. Fox?
Kijk zelf maar:

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

7 Responses to Dood of leven piekertjes

 1. Radar says:

  Zeer lezenswaardige piekertjes, hoor Cornette. Je bewijst min of meer dat de dubbele moraal niet meer bestaat. Wel de 4-dubbele moraal [of heb ik me toch verteld?]

 2. De Man says:

  Test vreemde karakters:
  ë é è á €
  Einde test

 3. yvonnep says:

  Nu, ja, ik vind de ‘test vreemde karakters’ ook een piekertje…:-) Jouw piekertjes mevrouw C. vind ik diep.

 4. CiNNeR says:

  Daar piekert u wat. Than again begrijp ik al geheel niet waarom mensen religie aanhangen, dus wellicht logisch dat ik van alles wat daar uit voort vloeit ook lang niet alles begrijp?

 5. Jenny says:

  En Bush vind onderzoek niet zo belangrijk!!!!!
  Ik weet het, je mag iemand niet iets toewensen…………maar als het zijn kind zo treffen? Of een ander familielid?????Tja……….
  Ik heb bewondering en respect voor Michael J Fox, heel veel respect!

 6. Pasula says:

  Indrukwekkend filmpje ter versterking van jouw stukje. Ja wat kan ik zeggen Cornette: we zitten weer op 1 lijn!

 7. Harry says:

  Van de gristenen word je alleen maar stil door stomme verbazing, van Michael J. Foxx stil door bewondering.