De Tour

Naarmate ze ouder wordt gaat de wereld haar steeds minder interesseren. De televisie blijft soms een hele lange tijd uit. In een poging haar wat meer bij de wereld te betrekken had ik haar geadviseerd om dan in ieder geval naar het journaal te kijken. Dat doet ze nu al een poosje. “Balkenende is oud geworden” zei ze. Ja, geen wonder als je je zo’n lange tijd van de buitenwereld afgesloten hebt. “Gaat het een beetje met de warmte?” vroeg ik. Dat ging best. “Weet je wie het warm hebben?” vroeg ik “die jongens op de fiets in de Tour.” Ja, die had ze ook gezien in het journaal. “Maar die zijn zoooooo onsportief” zei ze fel. “Onsportief?” zei ik verbaasd.
“Ja, want ze fietsen de hele dag naast elkaar en dan gaan ze bij de finish elkaar nog even snel voorbij. Zooooooo onsportief.”

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

14 Responses to De Tour

 1. Radar says:

  Lief hè?

 2. GdeB says:

  Maar ze heeft wel gelijk. Ik kan daar ook niet tegen. Samen uit, samen thuis!

 3. Renesmurf says:

  Ik vind ook dat de eindsprint aan het begin al ingezet moet worden!
  Ha!

 4. Indigo says:

  Het slaat natuurlijk allemaal nergens op.
  Al dat gedoe alleen maar om een t-shirt te winnen!

 5. ary says:

  Ze heeft gelijk. Ik begrijp af en toe ook niets van die sport. Snap bijvoorbeeld niet, dat als je maar 1 minuut achter staat in het eindklassement, dat je dan op de laatste dag niet als een gek probeert weg te demarreren om toch de tour nog te winnen.
  Verder begrijp ik ook niet waarom we er met z’n allen nog naar kijken. Eerst zou het maar eens een keer echt duidelijk moeten worden wie er nou allemaal doping gebruikt en wie niet. Allemaal wel of allemaal niet vind ik. Nu rijden degenen die het het best kunnen verbergen allemaal aan kop.

 6. Teddy says:

  Leuk. Ik heb al een aantal leuke logs van je gelezen. Ik heb je link toegevoegd aan mijn weblog. Mocht je daar bezwaar tegen hebben, geef me een seintje.

 7. Berthi says:

  Mooi!
  Ze is helemaal bij de tijd!

 8. Erik says:

  lol

 9. Rose says:

  Hihi. JA! He-Le-Maal me eens 😉

 10. DarkRain says:

  haha heerlijk zulke gesprekjes 😀

 11. st@@rtje says:

  Ze heeft geliek!! :-]

 12. *hanneke* says:

  wat schattig, en aandoenlijk ook, eigenlijk.
  en oh zo waar

 13. klaproos says:

  :-))))))
  kijk… dat bedoel ik..
  wijsheid komt met de jaren :-))

 14. Ruwina says:

  Ja, en wie onsportief is mag best een beetje zweten!