De supermarkt

De supermarkt is net een klein pretparkje. Er gebeuren de leukste dingen maar je moet wel goed kijken en luisteren. Vorige week nog stond ik in de rij (alweer) achter een meneer die, volgens het meisje achter de kassa, 69,95 eurietjes moest afrekenen.
De man was blijkbaar niet zo’n geroutineerde boodschappendoener en had dit bedrag niet voorzien. “Mag ik 50 euro pinnen en de rest kontant betalen?” vroeg hij. Dat mocht van het lieve kind. De 50 euro pinnen was zo klaar en daarna moest de rest nog uit de knip komen. Het niet-blonde meisje pakte een stukje kassarol en een pen om de rekensom te maken. Ze begon met het verkeerd om op te schrijven. 50 min 69,95 en dat was een rekensom waar ze niet uitkwam. Nu konden wij allemaal wel 19,95 roepen maar daar trapte ze niet in. Na even puzzelen trok ze haar la open en haalde er een rekenmachientje uit. Ook geen simpel apparaat hoor ! Maar na tien keer allerlei sommetjes ingetypt te hebben moest zij toch ook constateren dat er nog 19,95 te betalen was. De man rekende af en vertrok met een blik van verbijstering op zijn gezicht.
Ik was aan de beurt en heb haar nog geprobeerd uit te leggen dat ze de bedragen nu ook allemaal twee keer op de kassa had aangeslagen. De eerste keer 69,95 en daarna 50 euro pinnen en toen nog 19,95 kontant. “Dan heb je misschien een verschil vanavond” dacht ik haar wijs te maken. Ze staarde me aan of ik Tjetjeens met Chinees accent sprak. “Ik ben nooit zo goed geweest in hoofdrekenen” zei ze nog.
Echt leuk, de supermarkt.

This entry was posted in In de winkel. Bookmark the permalink.

11 Responses to De supermarkt

 1. Radar says:

  Maar ik durf te wedden, dat ze een kei is in SMS-sen!!!!
  Good to see you back.

 2. JeeBee says:

  Ik vind het fantastisch hoe jij van zoiets weer een prachtig verhaal weet te maken! De eerstvolgende keer bij het boodschappen doen, ga ik ook eens met andere ogen kijken en met andere oren kuisteren!
  (hoe is je afgelopen week geweest?)

 3. JeeBee says:

  Kuisteren moet natuurlijk luisteren zijn…;)

 4. nanos says:

  Zo is dat, in de supermarkt.
  Helaas heb ik niet altijd zin in een pretparkje šŸ™
  (Kuisteren was vroeger bij ons knikkeren, héél lastig met je oren.)

 5. meizoen says:

  zaalig… je maakt mijn middag!

 6. Marleen says:

  ’t Arme kind, ik hoop voor haar dat de kassa klopte. Als ik de supermarktbaas was dan zou ik mijn kassapersoneel vragen of ze kunnen rekenen…..

 7. Indigo says:

  Schitterend!Zo beleef je nog eens wat.
  De wereld is één groot boek!

 8. Sanshine says:

  Geweldig om die gesprekken te volgen.
  Ik mag er ook graag naar luisteren.

 9. Renesmurf says:

  De één geniet van zoiets, ik zou me dood ergeren.
  Aard van het beestje.

 10. nel says:

  Wat heb ik een schik geghad van je verhaal.
  Ik maak nou zo iets nooit mee.
  Wel als we een treefje bier halen in het weekend.
  Moet mijn man die even optillen.
  Stel je voor dat je er wat onder smokkel.
  En dat kan niet.
  Man lief kijkt altijd wie er achter de kassa zit.
  Wand dat is er natuurlijk maar een .
  En dan zegt hij ga niet bij die kenau.
  Groetjes fijne dag.Nel

 11. Mm.. says:

  Mijn god zeg… was ze ook nog blondt? :-)Ik amuseer me altijd wild als ik om half 7 in mijn plaatselijke Albert Heijn sta en daar weer eens het constant ruziënde echtpaar zie die wanhopig een maaltijd bij elkaar moeten zien te vinden daar. Iedere keer opnieuw weer hilarisch.