De Overstap

Spannende week achter de rug. Spannende week voor de boeg. Over politiek hebben we het even niet meer. Misschien heb ik het binnenkort wel helemaal nergens meer over. Wat is het geval? Eind volgende week stapt Cornette & Co. over van KPN/Planet naar Casema. Nu lijkt een kabinetsformatie ingewikkelder maar dat is slechts schijn. Want ja zeggen tegen Casema is zo gepiept maar de gevolgen zijn niet mis. Er zijn webloggers die je in geen weken meer ziet na zo’n beslissing. Wij hebben meer computers dan bewoners in dit huis en dat brengt wat gepuzzel met zich mee. Draadje trekken bleek geen optie. De draad moest namelijk door de slaapkamerkast, de binnenberging en boekenwand in de compjoeterruimte. De Man heeft die kast en wand zelf gebouwd en wist dus dat deze nimmer meer ook maar een milimeter te verplaatsen waren. Geen draadje dus. Draadloos dan? Werd door De Man ook afgewezen in verband met beveiliging en wellicht niet goed functioneren in een nieuwbouwhuis. Wat blijft dan over? Via het lichtnet. Moet je ook maar weten. Allerlei geheime doosjes met ingewikkelde dingen werden het huis ingedragen. Er werd hier getest en daar getest en het lijkt te werken. Alleen de ouwe laptop wil nog niet maar dat is geen ramp want die stond toch al stof te happen.
Nu doe ik meer dan alleen maar af en toe een weblogje uitbraken dus ik zag mijzelf al afgesneden zijn van het internet met alle gevolgen van dien. Komen net de feestdagen eraan, is het lekker druk in mijn tweedehands boekwinkeltje en ga ik uit de lucht. “Geen sprake van!” roept De Man. “Al moet ik je met computer en al naar de meterkast slepen. Jij blijft online.” Dat is een hele geruststelling. Nu nog zien dat er aan de kant van de Grote Bedrijven niks mis gaat. Spannend, spannend, spannend. Geen idee hoe mensen zonder computergoeroe in huis dit soort zaken allemaal regelen. Maar één ding staat vast. Het financiële voordeel van de overstap naar Casema is geheel opgegaan in die geheime kleine doosjes met ingewikkelde spullen.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

11 Responses to De Overstap

 1. GdeB says:

  Die overstap heb ik even geleden al gedaan. Technisch ging en gaat het allemaal perfect. Administratief wil het nog wel eens… euh… nou.. euh… treurig zijn.

 2. pascha says:

  maar wat was de reden dat je overstapte?

 3. yvonnep says:

  Een verschrikkelijke onderneming. Met jouw De Man loopt het goed af. Weet ik zeker.

 4. Renesmurf says:

  daarom zal ik ook niet overstappen, ik zit lekker waar ik zit!

 5. zeppo says:

  o held
  dat overweeg ik niet eens!

  en alweer boven water?

 6. She says:

  Oef…dat klinkt inderdaad heel erg spannend! Je hoort hier horrorverhalen over. Ik zal voor jullie duimen.

 7. ary says:

  Ik hou mijn hart vast. Herinner me namelijk nog goed de vehuizing van mijn eigen internet aansluiting. Ellende!

 8. Harry says:

  Cornette, laat je niet te bang maken door alle commentaar. Je zult zien, dat het achteraf allemaal reuze meevalt. In ieder geval succes.

 9. plutone says:

  Weet je wat pas lastig is? Casema afzeggen! Ik zou er maar nooit aan beginnen.

 10. st@@rtje says:

  Ik wilde ook niet overstappen, hoewel ik niet tevreden was. Zoonlief heeft me overgehaald en wonderwel is het goed gegaan…

 11. Tien says:

  ToyToyToy! De helft van het slagen heb je al binnen: de man die ervoor zorgt dat je online blijft. Wat een schatje..