De Mug

De Mug

We hebben heel wat auto’s gehad maar de enige waar ik nog weleens met weemoed aan terugdenk is De Mug. Mug bracht ons overal en met alles wat we nodig hadden. Kamperen in Zuid Frankrijk? Geen probleem. De stoelen hadden verlengsteunen zodat ze helemaal tegen de achterbank geschoven werden. Dat moest wel anders pasten wij, lange mensen, er niet in. Alles ging mee in De Mug. Tent, tafel, stoelen, slaapzakken, kleding, alles om te koken en te eten, de hele ratteplan. Nou heeft liefgenoot grote logistieke gaven dus dat hielp een stuk. Het was gewoon een kwestie van gebruik maken van iedere centimeter en dan kon alles er mooi in. Na een aantal dagen op de camping wilden we weer een stukje verder en was het dus weer inpakken geblazen. Dat andere campinggasten van dat inpakken foto’s maakten vonden we best leuk. Op de snelweg ging het nogal snel bergafwaarts met een forse zijwind waar grote waarschuwingsborden ons op attent maakten. Geen nood. Twee hele grote vrachtwagens zagen ons scheuren en de één ging voor ons rijden en de ander achter ons. Veilig loodsten ze ons een stuk naar het zuiden.
Op de terugweg bleken er ook nog wel wat kisten perziken en meloenen in te passen om van de kilo’s knoflook maar niet te spreken. Nu zouden we aan zo’n vakantie niet meer moeten denken maar ach, je bent jong en dan lijkt alles zo simpel en ongevaarlijk. We hebben het allemaal overleefd en de herinneringen zijn prachtig. Maar een daagje ouder worden en niet meer ‘hoeven’ is ook erg lekker en geeft rust. Ouder worden heeft ook zo zijn voordelen.

This entry was posted in Het leven. Bookmark the permalink.

10 Responses to De Mug

 1. Indigo says:

  Deze Mug was alles behalve een lastige ‘vlieg’ die je steeds van je af moet slaan. Wat een heerlijke beschrijving van jullie vakanties in Mug. Bestaan er betere vakanties?

 2. Renesmurf says:

  In de herinnering lijkt alles mooier, en zo hoort dat ook.

 3. Om alles wat je opsomt in dat mugje te passen denk ik eerder dat liefgenoot over geniale logistieke gaven beschikt! 🙂

 4. Lucide says:

  Jij je Mug, ik herinneringen aan mijn Renaultje 4.

 5. Radar says:

  Lief verhaaltje over een ongetwijfeld achattig autootje.
  En een voordeel van ouder [persoonlijk spreek ik liever van minder jong] worden is, dat je dit soort fijne herinneringen kunt ophalen. En hier neerzetten.

 6. marian says:

  Handige Mug!

  (menu loopt een beetje naar links uit, over de tekst)

 7. Cornette says:

  Marian. Ik zie niet wat er is met het menu en de tekst. Misschien verschil van Browser?

 8. yvonnep says:

  hahaha, ik zie het helemaal voor me. Je hebt zeker nergens meer een foto van het pakken?

 9. JeeBee says:

  Mooi, die goede herinneringen aan ‘de mug’. Ik heb soortgelijke herinneringen aan ‘mijn vlo’. (fiat 600) Wat ik daar allemaal mee meegemaakt heb….

 10. Mm.. says:

  Klinkt heerlijk avontuurlijk! En ben je gewoon niet vreselijk blij dat je de herinneringen hebt? 😉