De Economie

Volkskrant vandaag:
De Nederlandse economie stevent af op een diepe recessie, blijkt uit berekeningen van de Erasmus Universiteit. De economie is in het tweede kwartaal naar verwachting met 1,5 procent gekrompen. Vooral de al drie jaar dalende koopkracht van consumenten speelt Nederland parten.
Internet drie dagen geleden:
De landen die de euro gebruiken raken de komende decennia in economisch opzicht achterop ten opzichte van de VS en andere industrielanden. Dat stelt de organisatie OESO in een rapport.
En wat stelt de OESO voor dat we hieraan doen? Vooral de sociale wetgeving aanpassen. Het moet moeilijker worden om vervroegd uit te treden of een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid te krijgen. En mensen moeten mobieler worden. Die eerste punten zal dit kabinet met vreugde uitvoeren maar dat laatste gaat niet lukken. Iedereen in dit land die mobiel probeert te zijn staat voor het einde van de straat al in een rij.
Maar eigenlijk hè, eigenlijk is het allemaal jullie schuld want wat is het geval? In Nederland staat er 200 miljard (miljard ja) euro op de spaarrekeningen en die moeten nodig uitgegeven worden. Consumeren moeten wij want alleen op die manier helpen wij de economie razendsnel uit de blubber. Kopen, kopen, kopen en uitgeven dat geld.
Nu heb ik net even op mijn spaarrekening gekeken en daar staat het niet dus moet het bij jullie zitten. Ik doe namelijk mijn brave burgerplicht en al het geld dat binnenkomt geef ik zo snel mogelijk weer uit. Hup de winkel in en ook als ik niks nodig heb grijp ik gewoon wat uit de rekken om het af te rekenen met het goeie gevoel dat ik de economie aan het steunen ben. Vroeger deed ik boodschappen maar tegenwoordig steun ik de economie. Met creditcard in de aanslag speur ik het internet af om vervolgens de overige betaalpassen te legen in de winkels van omliggende steden. Wat kun je anders doen om dit hardwerkende en briljante kabinet te steunen in hun pogingen om onze fouten op te vangen nietwaar? Nou jullie nog met die 200 miljard. Stelletje spelbrekers !

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

4 Responses to De Economie

 1. Indigo says:

  Als voorstander van consuminderen, die ervan houdt geld te laten rollen, bevind ik me na het lezen van dit log helemaal in een onmogelijke positie.

 2. Lucide says:

  Je schrijft er leuk over, maar ik word er zo akelig van. Wat zijn mensen toch lastig voor de leiders die het allemaal zo goed weten. Zo logde ik vandaag over de diepe recessie en de tevredenheid van Balkenende. Het is eigenlijk gewoon te triest voor woorden. Hoe durven ze nog steeds de anderen (de ‘burger’) de schuld van deze situatie te geven!

 3. ron says:

  er schijnen grote ondergrondse stromen via marktplaats te gaan, ik probeerde het ook ;-(
  je vergeet dat ik al mijn best doe voor unilever door die krankzinnige boter op mijn brood te smeren!
  als ik netjes de streepjescode spaar krijg ik aan het eind van het jaar geloof ik 14 euro terug.

 4. Als ik ze had zou ik onmiddellijk aan je oproep gehoor geven, maar helaas… ik heb ze ook niet!