De CreaBeaBeurs

Vriendin en ik vertoefden gisteren op een Creabeurs. Wie zegt dat Crea uit is, is gek. Crea is hartstikke in. Het was dan ook razend druk. Maar eerst moesten we nog op de Creabeurs zien te komen. Met de tram, daarna met de bus en toen nog twee haltes met een andere tram. Hemelsbreed is het een afstand van niks maar het Openbaar Vervoer gaat zelden van A naar B. Het schijnt altijd via C en D te moeten. Bij de laatste tram aangekomen stonden wij bij de verkeerde halte te wachten. Een beetje wezenloos staarden wij naar de groep CreaBea’s (herkenbaar aan grote tassen die nog leeg zijn) aan de overkant en vroegen ons af of zij wellicht bij de verkeerde halte stonden. Dat was niet zo. Voordeel van het Openbaar Vervoer is dan weer wel dat er altijd een volgende tram komt. Veilig en wel kwamen wij tenslotte aan en voegden ons in de lange, lange rij voor de kassa. Daarna kon het grote voordringen, duwen, wurmen en wegsnaaien beginnen. Nu is vriendin nogal klein van stuk en meerdere malen heb ik haar deze dag onder een tafel vandaan geplukt waar zij door dolgedraaide CreaBea’s ondergeschoven werd. Na een uurtje of wat hadden we de slag te pakken. Als vriendin bukte om haar tas te pakken dan zwaaide ik driftig met mijn armen boven haar gebogen rug om te zorgen dat die ruimte vrij bleef zodat zij ook weer rechtop kon gaan staan. Ik ben blij dat ik ook de kans eens kreeg om haar een paar keer te redden want normaal gesproken, als we op straat lopen (en dat doen we veel) is zij degene die mij regelmatig voor aanstormende auto’s, trams, bussen en brommers vandaan plukt of waarschuwt voor stoepjes, trapjes en kuilen. Een normaal gesprek tussen ons gaat op zulke momenten als volgt:
“We treffen het toch maar met die ‘pas op stoepje‘ mooie nazomer. Met een beetje ‘kijk uit fietser‘ geluk blijft het deze week ‘putje !‘ nog mooi.”
Wij vinden dat heel gewoon maar ik ben toch blij dat ik op die CreaBeabeurs ook eens iets terug kon doen. Het is allemaal goed afgelopen en na onze mannen opgepikt te hebben zaten wij tot middernacht op een terrasje aan het water in het prachtige Delft en keken af en toe eens naar de opkomende blauwe plekken.
Het leven is mooi en die blauwe plekken gaan vanzelf weer weg.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

20 Responses to De CreaBeaBeurs

 1. Renesmurf says:

  Aan zulke vrienden heb je echt wat.
  Als je nu nog maar wel alleen op straat durft!

 2. She says:

  Delft is ook mooi! En een creabeurs, weet niet helemal wat ik me daar bij moet voorstellen…..

 3. Cornette says:

  @She. Een gigantische beurshal gevuld met stands die van alles verkopen en demonstreren op het gebied van creatief bezig zijn. In dit geval met papier e.d. En dan daarbij een paar duizend dolgedraaide vrouwen en een enkele zeer ongelukkig man met een boodschappentas.

 4. nanos says:

  Ik hoop dat de beurs zelf ook leuk was voor je.
  Ik ben bang dat ik me er diep ongelukkig zou voelen zoals dat ook al het geval is als ik in een creawinkel ben.

 5. klaproos says:

  als j e die blauwe plekken niet van je vriendin hebt i s er niks aan de hand..
  oorlogswonden 🙂
  daar mag je mee showen.
  ben je kunnen slagen 🙂

  liefs
  klaproos

 6. Jan says:

  Dat wat je hier omschrijft is één van de grootste gruwelen die ik me maar kan voorstellen; met 1000-den overgefocuste mensen, door gretigheid in half verwilderde staat, tussen 4 muren…. brrr… dat je het er uithoud… dat jullie niet meer dan blauwe plekken overhielden…

 7. GdeB says:

  CreaBea’s zijn eigenlijk bitches! Duwen, trekken, spugen.. Brrr. It is a nasty world out there 😉

 8. pascha says:

  je bent lekker creatief in de meest breedste zin van het woord bezig geweest

 9. Radar says:

  Ik heb respect voor de moed van je ega om niet mee te gaan. Ik herinner me nog maar al te goed de strijd die ik moest leveren om onder dit soort gruwelen uit te komen.
  Terwijl ik haar nooit probeerde te dwingen om mee te gaan naar mijn Crea-interesse-beurzen.
  Zal ongetwijfeld iets weggehad hebben van een soort mierenhoop, die zich verdrong rond de pot met “honing”.

 10. *hanneke* says:

  Heerlijk he om het nu eens omgekeerd te zien!
  Hebben jullie ook nog iets gekocht om zelf CreaBea’s te worden??? Of waren jullie het al?

 11. Cornette says:

  @Hanneke. Wij waren al hele fanatieke CreaBea’s.

 12. Rose says:

  Af en toe aan panty dragen 😉

 13. Harry says:

  Eerlijk gezegd heb ik niets met zo’n CreaBea-beurs. Dat komt vooral omdat ik niet echt creatief ben. Maar een goede platen- en cd-beurs vind ik zelf het einde. En dan is het ook vaak dringen voor een mooi plekje bij de stand met die cd’s die je al heel lang wilt hebben.

 14. fialas says:

  Jullie zijn best flink. Ik ben nog nooit naar een Damesbeurs geweest, en ik ga ook niet naar de 50+ Beurs.
  want ik word al moe als ik eraan denk.

 15. Hette says:

  En? Nog wat gekocht op de CreaBeurs? Ik ben helemaal geen CreaBea, alleen met foto´s inplakken (verhaaltjes erbij schrijven enzo) wil ik nog wel eens creatief zijn.

 16. annabee says:

  ’t Is al (te) lang geleden dat ik naar een CreaBeurs geweest ben, ga ik beslist weer eens doen. Hartstikke leuk om rond te kijken wat er allemaal mogelijk is en welke materialen je daarvoor nodig hebt. Winkels hebben toch vaak maar een zeer beperkt assortiment en te weinig voorbeelden (althans, die in mijn omgeving).
  Van overmatige drukte hou ik niet, maar die neem ik dan op de koop toe.

 17. Hannah says:

  Vroeger was ik nog wel creabea, maar geen tijd meer voor of ik neem er geen tijd meer voor. Ben nog wel creabea met de pc en fotografie.

  Maar zo’n beurs is vast heel leuk, vooral als ik daar met mijn dochter naar toe zou gaan.

 18. genevieve says:

  haha… wat grappig alweer… je bent me er ook eentje… hoe je dat beschrijft… super… je zou er zo bij willen zijn… dat gekscherende vertellen van dergelijke hindernissen… gewoon geweldig !!!
  liefs en fijne zondag verder
  Geneviève

 19. yvonnep says:

  lol! Ja, een vriendschap waarin je nooit eens wat terug kunt doen is niets.

 20. ton says:

  Beurs door de CreaBea’s!