Calgon

Je hebt van die sterreclames die zijn zo dom dat ze weer leuk worden. Zo is de reclame van Calgon voor de wasmachine één van onze favorieten. Al hebben we hem 100x gezien, nog altijd rollen wij van pret van de bank als de mevrouw met de dweil in beeld verschijnt. Moet je je voorstellen: de wasmachine van mevrouw heeft het begeven en al zijn water in de keuken laten lopen gelijk een baby zonder luier in hoge nood. Terwijl de mevrouw aan het dweilen is haalt de monteur de wasmachine uit elkaar. Nou weet ik niet hoe dat bij jullie gaat maar ik dweil eerst de boel op om daarna pas de monteur te bellen. Die komt vervolgens pas een week later (als ik geluk heb). Maar nee, bij deze mevrouw ligt de wasmachine al half open terwijl ze nog aan het dweilen is. En wat blijkt? Het is het mokkel haar eigen schuld ! Want wat vraagt de monteur met de blik van een pas afgestudeerde filosoof terwijl hij het totaal verkalkte verwarmingselement als trofee de lucht in steekt? “Welk wasmiddel gebruikt u?” “Het goedkoopste” zegt de dweilster En dan komt het: “Wie heeft u geadviseerd?” En wat antwoord onze dweilster: “Niemand”. Vervolgens komt het moment dat wij onze eigen plas ternauwernood nog op kunnen houden want de filosoof antwoord: “Tja !”.
Lees het even achter elkaar. “Wie heeft u geadviseerd?” – “Niemand” – “Tja !”. Kijk, als ze nou zou zeggen: “De bakker, de slager, de buurman, mijn vriendin, mijn moeder, mijn man, Renesmurf etc.” dan zou dat “Tja !” nog ergens op slaan want deze mensen hebben er geen verstand van maar nu slaat het als een tang op een varken. Het is inmiddels een standaardvraag in ons huishouden geworden.
Wie heeft u geadviseerd? Niemand. Tja !!!!!

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

15 Responses to Calgon

 1. hanneke says:

  fantastisch hoe je dit onder woorden brengt, het zijn exact mijn gedachten over deze onnozele reclame. Ik zou zo het adres van die monteur willen hebben, als hij op mijn stoep staat nog voordat ik de troep heb opgeruimd. En dan mag hij ook nog tja zeggen, ook!!

  (mag ik je linken???)

 2. pascha says:

  whahahaha

 3. Indigo says:

  Van dat ‘tja’ krijg ik altijd wurgneigingen!!!
  Bij mijn zus kwam eens een reparateur die haar steeds mevrouwtje noemde. Toen zij meneertje tegen hem zei, was hij nog verbolgen ook!

 4. Lucide says:

  Van sommige reclames word ik acuut agressief (die gruwel kerels van die geldleen-ellende) en andere reclames vertederen me. Nou hij is er helaas niet meer, maar ik bedoel de baby van Peijnenburg met de stem van Rinus Michels. Prachtig.

 5. Cornette says:

  Hanneke.
  Ik ben zeer vereerd. Dat mag je. Visa Versa !

 6. Mm.. says:

  Ik krijg sowieso wurgneigingen van reclame, maar deze slaat inderdaad alles. Wat een muts is het toch! 🙂

 7. nanos says:

  De toon van dat ‘niemand’is onnavolgbaar.
  Helaas zag ik vanavond een andere calgonreclame.
  En dan nu de hamvraag: Gebruik je het spul ook?

 8. Hylke says:

  Ha! Die monteur… als je het verwarmingselement uit een wasmachine moet halen, moet eerst de trommel eruit en dáárvoor eerst de motor… en dan ben je wel een uurtje of wat bezig. Bovenop het stupide van de dweilende mevrouw nog eens de bijkans onmogelijke technische capriolen…
  Ergo conclusio: Reclamemakers deugen niet.
  Maar dat wisten we toch al??

 9. Renesmurf says:

  Ik zou inderdaad het goedkoopste adviseren

 10. Radar says:

  Door een aangeboren allergie voor reclame schiet mijn hand bij het STER-tunetje automatisch richting zapper. Ben dus nooit aan dat “tja” toegekomen. Maar je levendige beschrijving van dit hoogstaande filmpje zegt me, dat ik daarover niet bedroefd hoef te zijn.

 11. Pixie says:

  Ik rolde ook van m’n stoel, maar niet van het STER-spotje. Gewoon, achter m’n laptop, van de Calgon van Cornette.
  Vroeger riep ik steevast tegen ML: “Wie denken ze wel dat we zijn!!!? ’n Stel randdebielen!!!?” Maar ach, ik stop er geen energie meer in en vind zelfs sommige spotjes zéér vermakelijk; inderdaad, de beste remedie!

 12. Cornette says:

  Nee Nanos. Ik gebruik het niet want wij wonen in een zeer zacht watergebied. Niet nodig dus. En duur ook trouwens. Na 10 jaar Calgon heb je waarschijnlijk al twee keer een nieuwe wasmachine betaald. 😉

 13. nel says:

  Ik vind de meeste reclame ook vrezelijk.
  En gebruik geen kalgon.
  En m’n wasmechiene is al 13jaar.
  En leeft nog steeds.
  Groetjes Nel.

 14. dromer says:

  geweldig verwoord.. die reclame, daar zakt je broek van af… misschien dat ’t wel helpt hoor.. dat calgon.. maar niet met deze reclame.. haha..

 15. JeeBee says:

  Deze onzinnige reclame levert weer een prachtige pennenvrucht op! Dat is de werkelijke bedoeling van dit spotje! 🙂