Blokkertic

Als je tegen een vrouw zegt dat ze op haar moeder lijkt dan valt dat niet bij alle vrouwen in even goeie aarde. Veel vrouwen willen helemaal niet op hun moeder lijken. Mij kan het niet schelen maar gelukkig lijk ik dan ook helemaal niet op mijn moeder. Mijn moeder had namelijk een Blokkertic. Een Blokkertic wil zeggen dat ze uiterst gevoelig was voor aanbiedingen bij winkels als Blokker, Marskramer, Xenos, Kruidvat enzo. Ze kon eenvoudigweg zo’n winkel niet voorbij lopen zonder iets te kopen. Ik heb daar geen last van en blader al die reclameblaadjes door zonder in de verleiding te komen. Er is al genoeg van die troep in huis. Nu wil het geval wel dat ik al die winkels dicht om mij heen heb dus je komt er dagelijks vanzelf langs. De manden met koopjes komen onvermijdelijk op je pad maar gelukkig lijk ik niet op mijn moeder dus ik kan de verleiding makkelijk weerstaan. Gisteren weer zo’n stapel blaadjes op de keukentafel en weer niks waar ik geen weerstand aan kan bieden. Wat is het toch heerlijk om niet op mijn moeder te lijken. Ik doe mijn boodschappen met een boodschappenbriefje en ben niet van mijn pad af te brengen. Rustig kan ik iedere winkel inlopen zonder met prullaria naar buiten te komen. Wat zalig om niet op mijn moeder te lijken. Straks veilig even boodschapjes halen en een extra tas hoef ik niet mee te nemen. Nou ja, die 14-delige rode Sushiset bij Blokker is wel grappig. Niet dat we Sushi eten maar met kerst van die rode schaaltjes op tafel is toch feestelijk. En zo goedkoop ! Als ik wat andere troep in de kringloopwinkeldoos doe dan is er weer plaats in de kast. Toch maar even kijken dan. Oh ja, en die bakblikken bij het Kruidvat zijn ook niet duur. Dat wierooksetje voor 2,99 euro is geen geld. Zeker niet met die bijpassende kaarsjes erbij. Voor alle zekerheid toch maar even een extra tas meenemen dan. Wat fijn toch dat ik niet op mijn moeder lijk. Ik zou een huis vol met troep hebben.

34 gedachten over “Blokkertic

 1. Pixie

  Cornette, wat ’n heerlijk ‘warm’ logje.
  Ik wil ook zeer beslist niet op mijn moeder lijken, weliswaar om andere redenen, maar toch.
  En dat Blokker-Design kan ik ook makkelijk weerstaan maar inderdaad, af en toe….. Geldt overigens ook voor Kruidvat en Lidl: tóch maar even kijken, je weet maar nooit!
  Jouw kerst kan niet meer stuk! :o)

 2. Erik

  Daarom mag ik vaak niet mee boodschappen doen, dan komen we ook thuis met allerlei dingen die we niet nodig hebben maar een “koopje” waren.

 3. pascha

  ik heb geen blokkertic maar wel een H&Mtic…echt en ik lijk daarmee idd op mijn ma

 4. genevieve

  haha… ik heb gelukkig ook geen Blokkertic… ik had wel een kringlooptic… maar nu heb ik een vermoeidheidstic voor alle prularia… en loop ik alleen maar wat rond…
  Super leuk verhaal Cornette… zo prettig om te lezen… met zo’n glimlach om mijn mond… haha, heerlijk.

 5. Lucide

  Pfffff nee Cornette gelukkig lijk je niet op je moeder!

  … jij hebt lekker de kringloop in de buurt … !

  Mooi verhaal 🙂

 6. Radar

  Hehehehehehe, wat een lekker lollig logje, Cornette. Heerlijk om te lezen na een dag als vandaag.

 7. Meisje

  Kringlopen is meer mijn ding, een apart (oud) ietsje vinden voor een paar eurootjes en daar helemaal ‘verliefd’ op worden.. Nee voor mij geen massaproductie-prullaria-achtige taferelen. En ja… dat heb ik van mijn moeder!

 8. klaproos

  hahahaha cornette toch, we hebbenje liggen mied,
  nou ik kan je dit vertellen, als vroeger iemand tegen me zei je lijkt als tweeeeeeeeeee druppels water op je moeder dan had ik zoiets vlieg op, daar wil ik nog niet op lijken 🙂 maar nu zoveel jaar na dato, als ze het weer zeggen….
  “ben ik zó trots als een pauw ” 🙂 niks veranderlijker als een mens hé

  truste
  liefs
  klapper

 9. Cornette

  @ ton. Als ik alle stokjes apart tel zeker wel 20 delen. Geen geld toch? 😉

 10. nanos

  Vanmiddag heb ik nog de halve Blokker doorgesjouwd en helemaal niks gekocht en bij het Kruidvat alleen de geplande tandpasta.
  Lijk ik op mijn moeder? Mijn Blokkergehalte is in elk geval lager.
  Verder ben ik bijna net zo werks als zij. Bijna, zij deed de dingen die ik zelden doe helemaal niet. En ik zie al dat het ook na mij geen geslacht overslaat. Ook mijn kinderen maken pas iets schoon als je daarna kunt zien dat het gedaan is.

 11. rob

  Volgens mij lijk ik op niemand, dus als er een boek te scoren valt, wordt er gescored, of het verder gelezen wordt of niet. Maar het staat zo leuk in de kast, heeft ook wel wat als smoes.

 12. nel

  Ik kijk ook altijd de reclame blaadjes.
  En daarna gaan ze in de doos voor oud papier.
  En kan ook heerlijk winkelen zonder wat te kopen.
  Groetjes Nel

 13. ron

  tja, het is niet anders,we gaan op onze ouders lijken!
  doe die sushi bakjes maar in de kadola…

 14. JeeBee

  Heerlijk om dit te lezen Cornette! Ik merk dat ik steeds meer op mijn moeder ga lijken. Of ik het nou leuk vind of niet. Gelukkig had mijn moeder géén Blokkertic…. wel diverse andere…, ik dus ook! 😉

 15. avier

  toen ik mijn moeder los liet, kon ik haar weer gaan vasthouden. met alle tics van dien, al spaart mijn moeder geen schroevendraaiers en vulpennen…

 16. Jeanine

  Uiterlijk lijk ik zoveel op mijn moeder dat mensen die ik niet eens ken doodleuk bij me informeren hoe het met haar is.
  Of ik dezelfde tics heb? Een paar wel geloof ik.
  En op de schroefdraaiers en vulpennen na zouden de woorden van avier van mij kunnen zijn.

 17. zeppo

  LOL!
  en hoe ik me vroeger verzet heb tegen mijn moeders handdoeken manie!
  (had ik al gezegd dat ik ze nu op kleur heb?)

 18. Fleur Guern

  Deze week in de aanbieding bij intratuin van die leuke polystone kertshuisjes voor maar 7,99. Vanavond heb ik de auto en dan koop ik ze allemaal. Niet omdat ik op je moeder lijk maar omdat het me zo enig lijkt staan op de vensterbank tijdens de donkere dagen.

  Lijkt me erg leuk trouwens als ik jullie binnenkort een keer mag verwelkomen in mijn vakantiehuis. Voor jullie geldt natuurlijk een korting van 50% voor een weekendje of midweekje.

 19. hanneke

  ik lijk in geen enkel opzicht op mijn moeder, zij is veel kooplustiger dan ik (en dan echt), maar zo’n leuke rode sushi-set, daar zouden we beiden wel voor voelen.

 20. Cornette

  @ Fleur. Wat leuk Fleur. Als we ergens een midweek willen prikken dan hoor je dat direct !

 21. genevieve

  hoi Cornette… prààààchtig wat je doorstuurde… ik kan er gewoon niet tussen kiezen… vind ze alle drie mooi…
  héél erg bedankt… vandaag ga ik ermee aan de slag !!!

 22. Anna(bee)

  Mijn Blokkergehalte is praktisch nul. Ik kom er alleen als ik iets nodig heb en ben niet gevoelig voor wat voor aanbiedingen dan ook, ik loop binnen Blokker&Co als het ware met de ogen dicht. Het bespaart immers ook niets, het kost alleen maar geld, omdat je dingen koopt die je niet nodig hebt. Folders wil ik niet, alhoewel ik ze in ons nieuwe huis nog wel krijg, want ik heb nog geen sticker op de deur, dat moet ik even regelen.
  De schoonmaakreactie van Nanos is heel herkenbaar voor mij: je moet het wél kunnen zien, anders heeft het geen zin. 😀

Reacties zijn gesloten.