Bezwaar tegen bekeuring

Centrale Verwerking Openbaar Ministerie
Unit Mulder
Postbus 50000
3500 MJ Utrecht

15 februari 2009

L.s.

Betreft: Bewaarschrift inzake beschikking nr. blablablabla

Middels dit schrijven teken ik bezwaar aan tegen bovengenoemde beschikking en wel om de volgende reden:

Op donderdag 8 januari j.l. mocht ik mijn nieuwe (lees tweedehands) auto ophalen bij de Renault dealer Auto Haag te Delfgauw. Hij reed als een zonnetje en ik parkeerde hem in de garage van Q-park tegenover mijn woning alwaar ik een bewonersabonnement heb.

Op zaterdag 10 januari (datum van het delict) zou ik weleens even een fijne rit gaan maken met mijn nieuwe (lees tweedehands) auto. Aangekomen op de derde etage van de parkeergarage merkte ik dat de auto niet wilde starten. Aangezien ik zo slim ben geweest om zes maanden garantie bij te kopen, belde ik de dealer die per omgaande iemand stuurde van Renault Route Service.

Die constateerde dat er problemen waren met de startmotor. (Rapport bijgesloten) Hij stelde voor om de auto aan te duwen. De auto werd aangeduwd en tot mijn grote verrassing startte de motor. Hoera!

Eenmaal buiten de garage reed ik de straat (plaats van het delict) op en daar sloeg de motor af. Deze was nu echt niet meer aan de praat te krijgen want de startmotor was definitief overleden.
Met hulp van een voorbijganger heb ik de auto op een parkeerplaats geduwd. Terug de garage in was geen optie aangezien het bergingsbedrijf daar niet in kan rijden en bovendien is er een hoge stijle hol aan de ingang van de garage waar je echt geen auto tegenop kunt duwen.

Afijn, om een lang verhaal kort te maken. De auto stond op een verboden plek maar het bergingsbedrijf was inmiddels onderweg.
Om 13.26 uur heeft het bergingsbedrijf de auto weggehaald en terug naar de Renaultdealer gebracht. (Bergingsrapport gaat ook hierbij).

Natuurlijk zou ik nooit de auto op een verboden plek hebben neergezet als ik 100 meter verderop een dure plek heb in een garage. Maar de auto kon eenvoudigweg niet meer rijden.

Overigens doet zich nog wel het feit voor dat de overtreding, volgens de bon (ook bijgesloten) is begaan om 14.19 uur terwijl de auto al om 13.26 uur is weggehaald door het bergingsbedrijf.

Dat alleen zou al voldoende moeten zijn om de beschikking door de papiervernietiger op te laten eten maar het gaat hier om een kleine vergissing van de bekeurder en daar ga ik dan ook niet flauw over doen.

Gezien al het bovenstaande verzoek ik u om de beschikking nietig te verklaren.

Met vriendelijke groeten,

Cornette

Alle bewijsstukken bijgesloten. Wat denken jullie? Gaat dit lukken?

Update: De bekeuring werd kwijtgescholden. Geen enkel probleem. Mooi zo!

This entry was posted in Het leven, Thuis and tagged . Bookmark the permalink.

19 Responses to Bezwaar tegen bekeuring

 1. GdeB says:

  Lijkt me een klinkare overwinning voor u!

 2. Marijke says:

  Ik ga heel hard voor je duimen, ik denkd dat je best een kans maakt!

 3. Rietje says:

  Ben zeer benieuwd! Dat tijdsverschil 🙂

 4. st@@rtje says:

  Tuuk gaat dat lukken Whahahahahaha die cartoon!!

 5. Ina says:

  Had je een parkeermeter kunnen voeden? Dan geef ik je geen garantie. (Niet dat ik dat billijk zou vinden!)

 6. radar says:

  Aangezien ik de leiding heb over de Unit Mulder lijkt me de kans van slagen bijzonder groot. 🙂

 7. elsje says:

  de gemeente acts in mysterious ways, dus het kan nog alle kanten op…

 8. rob hamilton says:

  Ik kan er wel een heel dik juridisch verhaal aan wijden. Doe ik niet. Want dit is een eitje voor jullie. Reken maar van yes.

 9. Pasula says:

  Tuurlijk gaat dit lukken! Bizar verhaal dat je dan ook nog eens een bekeuring krijgt. Sommigen zijn echte dienstkloppers.

 10. yvonnep says:

  Nou ja, wat een verhaal zeg. En wat een pech. Gelukkig heb je garantie?!

 11. ton says:

  U niet Mulder!

 12. hanneke says:

  zelden zo’n waterdicht verhaal gehoord, maar toch vrees ik het ergste voor je. Maar als ik hier over moest oordelen, dan sprak ik je vrij van alle straf en kreeg je er nog een dikke bos bloemen bij voor alle ellende!

 13. klaproos says:

  ik denk dat je een heel goede kans maakt cornette,
  als ze hier niet voor zwichten zijn het wel de grootste hufters denkbaar hé,

  ik zal voor je duimen
  toi toi toi

 14. Balsemien says:

  Wat een vervelende pech, en je was zo blij met je auto! Heb geen idee hoe het afloopt, maar het lijkt dat je wel troeven in handen hebt… Maar ik weet het niet, het zou me helaas niet verbazen als je toch ‘gewoon’ moet betalen!

 15. Harry says:

  Heel plausibel, maar justitie denkt daar vast anders over. En die verkeerde tijd? Administratief foutje en niet van invloed op de begane overtreding. Tijdstip wordt ambtshalve aangepast. Dus betalen. Sterkte….

 16. Indigo says:

  Als dit niet lukt weet ik het niet meer. Al is het verhaal wel een tikkie meer ingewikkeld dan voorrang geven aan een overstekende kat.
  Is de auto inmiddels gerepareerd?

 17. CiNNeR says:

  Heb je al wat vernomen inmiddels?

  Het hangt er denk ik vanaf of er een parkeermeterstond lijkt me. hoewel de fout in tijdstip voldoende zou moeten zijn om de bon te versnipperen.

 18. zeppo says:

  LOL!

 19. leonie says:

  wat een pech allemaal ik duim voor je en ik hoop dat alles goed komt.

  groetjes leonie