Begrip

Het leven is vol moeilijke keuzes. Wat doe je na het lezen van de krant van vandaag? Een paracetamolletje tegen de opkomende hoofdpijn of een kalmeringstabletje. Flesje wijn openrukken kan ook maar daar is het een beetje vroeg voor. Voorlopig kom ik niet verder dan meditatief voor me uit staren. Mijn hersens willen het gewoon niet opnemen. Geen grap, geen grol, geen leuke woordspeling schiet me te binnen. Hier valt gewoon niks leuks van te maken. Dit is bloedserieus en diep triest. Een regering met als specialiteit het systematisch afbreken van eerder opgebouwde rechten en zorg. Een regering met geen enkele kennis van zaken omtrent of interesse in de minder bedeelden in onze samenleving. Een minister Hoogervorst die alleen een binding heeft met grote bedrijven en multinationals en ons weet te vertellen dat wij meer begrip moeten hebben voor wat deze regering allemaal uitvreet. Vanaf vandaag gaat er een dure campagne van start om het domme volk uit te leggen wat het nieuwe zorgstelsel nu eigenlijk allemaal niet meer voor ons doet. En natuurlijk gaan wij, domme leden van de bevolking, daar weer onnodig over klagen. We moeten eens ophouden met dat klagen zegt HaHo. Meer begrip hebben voor wat deze regering allemaal met ons voor heeft. Ik kan er niet om lachen maar voel een lichte wanhoop bij zoveel onwetendheid. De kloof tussen regering en bevolking wordt met de dag groter en groter en dat komt allemaal omdat wij ons niet willen aanpassen aan al die afbraakmaatregelen. Dat komt omdat wij niet begrijpen dat de familie van Arm-tot-nog-minder moet inleveren terwijl de familie van Rijk-tot-nog-meer er iedere dag een beetje op vooruit gaat.
Het regent buiten met bakken tegelijk. Zelfs de hemel huilt vandaag en weet haar tranen niet te stoppen.

16 gedachten over “Begrip

 1. nel

  Ik heet ook hogervorst met 1o maar geen fam van mij.
  Het is diep triest wat ze allemaal willen.
  Verdiep me er maar niet te veel in.
  Groetjes Nel Hogervorst grapje

 2. Pixie

  Ik heb de man gister horen oreren en voelde het kippenvel langs mijn rug omhoog kruipen…

 3. Hans

  Wat heb je dat mooi verwoord! Ik ben niet zo’n klager, maar begin nu toch wel neigingen te vertonen.

 4. Lucide

  Ha jij ook dit tt-bericht! Je snapt het gewoon niet dat het mogelijk is dat een regering zó onwaarschijnlijk idioot bezig is. Het is net een nachtmerrie. Als normaal mens is dit niet te vatten. Zoveel onnozelheid en zoveel letterlijk asociale maatregelen. En dan nog 16 miljoen uitgeven aan reclame voor zijn nieuwe wet. Alleen aan propaganda voor zijn nieuwe wet: 16 miljoen!!

 5. JeeBee

  Ik krijg moordneigingen als ik deze man hoor…. (en de rest van deze regering)…Maar ik klaag niet…

 6. Radar

  Hansje H. wordt nog een populair breedbekkikkertje. Op legio logs [lucide, rob etc] kwam ik al een item over onze dunlippige hervormer tegen. Eigenlijk teveel eer voor deze malloot, ware het niet, dat hij dermate gekke dingen zegt, dat een reactie niet kan uitblijven.
  En een reactie in de vorm van dit logje van je is een genot om te lezen.

 7. pascha

  Hij moet echt opgenomen worden… hij is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving

 8. helffer

  Heb eigenlijk een zomerstop maar nu is het weer deze man die mijn zijn best doet mijn zomer te vergallen.:8

 9. nanos

  We moeten beter ons best doen.
  We moeten dit LEREN slikken, zoals je wijn LEERT drinken en spruitjes en olijven LEERT eten.
  Als we beter ons best doen gaan we het nog LEUK vinden.
  Het is net als met geloven, dat hoef je niet te begrijpen, want dan is het geen geloof meer.
  Zal hij dat bedoelen???

  Ik had dit TT-bericht ook al opgeslagen voor een logje, maar vond het teveel eer.
  De veranderingen in de zorg zijn me en doorn in het oog.
  De komende verzekeringsopzet krijgt nog het voordeel van de twijfel, maar dat is dan ook omdat ik de VERPLICHTE ziekenfondsverzekering ook al altijd een ramp gevonden heb.

Reacties zijn gesloten.