Bas en de computer

SGP-Tweede Kamerlid Bas van der Vlies wil niet dat de papieren acceptgiro zal verdwijnen en vervangen zal worden door een digitale nota zoals een aantal banken voorgesteld hebben. Van der Vlies wijst erop dat ouderen en visueel gehandicapten vaak geen gebruik (kunnen) maken van internet en dat ze derhalve onnodig op kosten gejaagd gaan worden. Leuk verzonnen van deze mannenbroeder maar niet helemaal zuiver op de graat. Er zijn veel, heel veel, ouderen die geen enkel probleem hebben met internetbankieren. En ook onder visueel gehandicapten zijn veel slimme tiepjes die vast veel beter met de computer overweg kunnen dan de achterban van de heer Bas van der V. Want dat is de doelgroep die Bas wellicht voor ogen heeft. Zijn eigen achterban. De zwarte gristengordel die radio, TV en computer in de hoek van de duivelse zaken hebben gezet. Weliswaar heeft de SGP tegenwoordig een website (maar niet op zondag) en verschijnt Bas zo af en toe op TV (alleen als het niet anders kan) maar veel verder dan dat willen ze niet gaan. Deze Amish van de Nederlandse samenleving zou graag ergens in de jaren vijfig blijven hangen en derhalve gooit Bas de ouderen en de visueel gehandicapten even in de hoek van onnozelen die niet mee kunnen met hun tijd. En dat onder het mom van kosten. Waar ik Bas niet over hoor is over de brief die ik afgelopen week kreeg van De Postbank. Die brief gaf mij een keuze uit twee mogelijkheden.
1. Ik mag mijn betaalpas houden maar moet daar 10,95 euro per jaar voor gaan betalen.
2. Ik neem geen betaalpas en kan vervolgens mijn eigen geld niet meer opnemen.
Lollige keuze nietwaar? Geen mannenbroeder die hier over gevallen is. En toch moeten nu rekeninghouders van De Postbank, waaronder ook ouderen en visueel gehandicapten, 10,95 per jaar gaan ophoesten voor een pas waar ze geen nee tegen kunnen zeggen.
Heb je een en/of rekening dan kun je wel beslissen om in het vervolg nog maar één pas te houden en je partner van geldopnemen uit te sluiten. En misschien vond Bas dat nu juist wel een goed idee. Ik hoor het hem zeggen:
“Vrouw. Wij gaan 10,95 per jaar besparen door nog maar één betaalpas te nemen. Als je geld nodig hebt dan zeg je dat tegen mij en als je mij voldoende hebt uitgelegd waar je dat geld voor nodig hebt dan zal ik het wel even voor je halen.”
Nee Bas. Er zullen voldoende argumenten te vinden zijn om de acceptgiro te laten blijven.
Maar svp niet een etiketje plakken op bepaalde groepen van deze samenleving. Want zolang als jij dat wel doet blijf ik dat ook doen.
Een zwart etiketje. Ook op zondag.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

16 Responses to Bas en de computer

 1. Harry says:

  Jij bent dus duidelijk niet in de Heere. Maar je hebt gelijk. Als die fundamentalisten van de SGP voor de belangen van een bevolkingsgroep opkomt, dan zit er vaak een flinke adder onder het gras. En is daar niet alle trammelant met Maria en de appel uit voortgekomen?

  Over de Heere gesproken: hoe gaat het met De Man? Wil de genezing vlotten?
  Fijne zondag.

 2. Renesmurf says:

  Mensen dwingen een pc aan te schaffen vind ik ook weer te ver gaan.
  Maar we zijn net zo goed al gedwongen om ons bij een bank aan te sluiten, de rabobank laat je ook betalen voor je eigen geld.

  De sgp is er voor mensen die geen vooruitgang willen, dus dit soort taal kan je verwachten.
  Misschien helaas, misschien wel hoopvol voor de achterblijvers.

 3. Cornette says:

  @ Harry. Met De Man gaat alles de goeie kant op. Dank !

  Over De Heere gesproken. Tussen Hem en mij is alles kits. Wij begrijpen elkaar volledig. Alleen zijn grondpersoneel deugt voor geen meter. En daar voeren we nog weleens heftige discussies over.

 4. GdeB says:

  Mijn schoonouders zijn al dik in de 80 en moeten nu met een Digid overweg. En dan ook nog de acceptgiro’s weg? We leven in het land van hufters en hofdames die blijkbaar de dienst uitmaken en voor andere beslissen wat goed en effectief is. Het aanmaken van digitale acceptgiro’s zal echt geen financieel voordeel voor ons gebruikers op gaan leveren. Integendeel, reden te meer om nog meer kosten in rekening te brengen..
  Maar goed, daar hebben we met zijn allen voor gekozen toch?

 5. Johan says:

  @Cornette: hé, die van het grondpersoneel las ik laatst in de VI. Daarvoor nog nooit van gehoord. Toeval of?
  In ieder geval ben ik het met je eens over het stickertjes plakken. En die zwarte sticker, plak ik graag met je mee.

 6. Marijke says:

  Op deze zondag rest een ‘amen’ …..

 7. nanos says:

  Het is maar de vraag of de heer Van der Vlies logjes leest die op zondag geplaatst zijn.

 8. Jan says:

  Van der Vlies is een dinosaurus, net als zijn geloof. Straks zijn er gereformeerde reservaten waar we ‘Ter leering ende vermaeck’ rondleidingen in kunnen krijgen. Maar niet op zondag natuurlijk.

 9. Erik says:

  0,03 eurocent per dag voor het gebruik van een betaalpas, dat valt toch wel mee?

 10. Cornette says:

  @Erik. Betalen om aan je eigen geld te kunnen komen? Principekwestie.

 11. plutone says:

  Maar je bespaart natuurlijk nog veel meer als die vrouw geen betaalpas meer heeft :twisted:!

 12. blue says:

  helemaal goed Cornette! afschuwelijk die zwarte kousen kerkers, brrr….

 13. klaproos says:

  misschien maar overwegen om je geld ergens anders onder te brengen dan cornette,
  ik vind het ook geld zat voor zo’n pasje…..

  groetjes
  klaproos

 14. Pasula says:

  Al die ontwikkelingen, slechte zaak!

 15. nel says:

  Dat heb je weer mooi gezegd.
  Maar heb helemaal gelijk.
  Groetjes Nel

 16. yvonnep says:

  Verdorie, Cornette, ik ben nog niet over mijn boosheid van de postzegelprijsverhoging heen (meer dan 10% gotbetert – die t is voor de gristelijken) en je komt al weer met het volgende waar ik me pis- en pisnijdig over kan maken.