Als jij niet doet wat ik wil ……

Oud-diplomaat Paul Bremer III voorspelt dat Amerika Nederland zal straffen als het niet de elfhonderd militairen levert die het de NAVO heeft toegezegd voor de stabilisatiemacht in Afghanistan.

Oh gottogot. Ik zit hier te klappertanden van angst. PB the 3rd himself dreigt ons met economische sancties. De Amerikanen, die het ene gat met het andere vullen en van dolligheid niet weten hoe ze hun schulden moeten verbergen en die nog generaties lang zullen bloeden voor hun onbezonnen en ondoordachte oorlogszucht DREIGEN ons. Even snel een lijstje maken van wat we toch in grote hoeveelheden in huis moeten halen. WC-papier lijkt me handig. Pasta, rijst, water, vis in blik en doe ook maar een grote hoeveelheid blikgroenten. Oh ja, en kattenvoer want doperwten gaan er slecht in bij de met bont gevoerde poepfabriekjes. We beven door de supermarkt heen op weg naar grote voorraden. Beelden van barre tijden die ons staan te wachten schieten door de hersens. Gelukkig zijn er nog genoeg oude mensen in Nederland die ons kunnen vertellen hoe zij die hongerwinter zijn doorgekomen. Tulpenbollen ! Dat is het. Tulpenbollen ! Schijn je goed te kunnen eten in tijden van nood. Hadden we nu die ouwe kerstbomen maar niet alvast in brand gestoken dan hadden we straks nog een vuurtje gehad om op te koken en ons bij te warmen. Wat een angst, wat een vooruitzicht. Zelfs voor een moedige D66 Minister zou dit weleens teveel kunnen zijn.
Oh, oh, oh,oh, wat moet er toch van ons worden?

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

22 Responses to Als jij niet doet wat ik wil ……

 1. rob says:

  PB III blijkt dus na zijn Iraaks avontuur, zijn experiment met de democratie daar, de weg echt kwijt. Hoewel…als je al niet veel van democratie begrijpt en je ziet dan dat stel schoothondjes hier in Nederland aan de macht zijn, dan kan het niet anders dan dat je denkt dat je met wat hard blaffen die keffertjes wel schrik aanjaagt.

 2. nel says:

  Heb vanmorgen boodschappen gehaald voor een hele week.
  Voor een ander doel.
  Wij hebben soms thuiswerk.
  En dan hoef ik de deur niet meer uit.
  De rest ach we zien wel.
  Zal wel meevallen toch.
  Groetjes Nel.

 3. nanos says:

  Ik heb nu pas echt de bibbers.

  @Rob
  Zei die PB dat op eigen titel? Ik denk dat hij op grond van zijn voorgeschiedenis waardig is bevonden om deze uitspraken te doen.

 4. Indigo says:

  M’n fiets staat al buiten,om staks boodschappen te halen.
  Goed dat ik eerst dit log nog lees, kan ik extra meel en olie meenemen. O ja, en een blikopener!
  De katten moeten zich maar behelpen met het aquarium en de muizen in de schuur.
  Nog even opschrijven; langs de fietsenwinkel voor een paar houten reservebanden.
  Pfffff, als ik nu maar geen nachtmerries krijg!

 5. Job says:

  WEEST BLIJDE!!!! Ze beginnen met een exportverbod van Amerikaanse TV-produkties!!!!! (of is dit nu wishful thinking…..??)

 6. Pasula says:

  Ben zo blij dat er een aantal vrienden van me een restaurant hebben, ik zit nooit zonder 😉

 7. Renesmurf says:

  Stel je voor, straks gooien ze nog alle mcdonalds dicht, en mogen we niet meer avond aan avond naar Amerikaanse serie`s kijken.

 8. GdeB says:

  PB III is geen diplomaat is een ordinaire rijke fl&#(er die met zijn centjes de kont van Bush schoon houdt. Hij vindt het lekker, maar mensen die met geld baantjes (en dan bedoel ik politieke belangrijke baantjes) be”machtigen” vindt ik maar sneu.
  Weg met PB III

 9. Radar says:

  Maar zijn stem [PB v3.0] heeft wel gezag in Bush-kringen. Zou me niet verbazen als George Dubbeljoe op advies van een van zijn sluwe adviseurs [GW komt daar natuurlijk zelf nooooooooit op]PB v3.0 heeft gevraagd om even te zeggen wat-ie gezegd heeft. Al was het alleen maar om die Jan-What’s his name in Holland het dun door de broek te laten lopen.
  Zelf mijmer ik een beetje over de gedachte, dat een ban uit Washington misschien wel net is, wat we hier nodig hebben om eens goed wakker te schudden en weer op zoek te gaan naar een andere, de juiste, weg.

 10. Harry says:

  Die uitspraak van PB III komt wel heel erg ongelegen. De tulpenbollen zitten al een tijdje in de grond. Geen idee waar ik ze geplant heb, dus dat wordt weer de hele tuin omspitten, net nu de vorst in de grond zit. En die kerstboom bij ons is een kunstkerstboom. Niet doorheen te komen. Maar gelukkig heb ik buiten nog een paar vetbollen hangen en wat vogelvoer liggen. Ik zal dus niet verhongeren, de eerste 2 dagen. Maar die PB III is wel een hele piet met zo’n gedurfde uitspraak. ‘k Ben benieuwd of onze JPB die druk wel aankan. En anders sturen we Bot wel even om verhaal te halen. Dat zal ze leren, daar in Amerika…..

 11. klaproos says:

  whahahahahahaah Cornette,

  ik ken een liedje en dat gaat…
  “en bij klaproos in de kelder is nog zat, en bij klaproos in de kelder is nog zat, en bij klaproos in de kelder, bij klaproos in de kelder, bij klaproos in de kelder is nog zat ”
  hollikidee als zouden we een hongerwinter krijgen hahaha
  niks kan ons deren, kom maar je kan er nog wel bij 🙂

  liefs, en laat je niet gek maken C
  XX klapper

 12. JeeBee says:

  Ben ik even blij met mijn ingemaakte en geweckte groenten e.d. 🙂 Als het te bar wordt Cornette, dan kom maar bij ons op het platteland!

 13. ton says:

  ’n Moedige D66 minister???

 14. Lucide says:

  Nóóit ingaan op chantage. Is die man nou helemaal van de pot gerukt!

 15. Pixie says:

  Als het niet zo treurig was zou ik (weer) heerlijk kunnen lachen!

 16. Erik says:

  Blufpoker, meer is het niet.

 17. hanneke says:

  ik heb me ook zo verbaasd over de uitspraken van PBIII en heb, uiteraard, mijn hele voorraadkast volgepropt. ik heb wel goed op de uiterste houdbaarheid gelet, je weet tenslotte nooit hoe lang deze situatie kan voortduren!

 18. meizoen says:

  een: ga naar culinette en sla in, eet desnoods van te voren.

  maar eerlijk is eerlijk, een dood kind is een dood kind.
  amerikaan of niet (juist veel amerikaans in deze tijden denk ik)
  er zijn in dit Natoverband afspraken gemaakt, waar ook voor nederland dode kinderen reeeler worden. wat nu?

 19. Jip says:

  Ik ben toch een beetje bang dat de man, ook al spreekt hij op persoonlijke titel, de gevoelens van heeeeeeeeeeeel veel
  Amerikanen vertolkt.En reken maar dat die koekebakkers in Den Haag al lang toezeggingen hebben gedaan.
  Jammie,jammie……misschien mogen we wel weer een keertje referendummen. 😉

 20. Jip says:

  Neen zeggen , bedoel ik dus !!!!!!!!!!!

 21. genevieve says:

  gevaarlijke geesten die aan de macht zijn… diepe zucht…
  er is maar één oplossing om al dat geweld en die dreigingen ooit te laten stoppen… en dat is ophouden met die dreigingen, dat geweld en dus ook vooral niet toegeven aan eender welke dreiging omdat meewerken aan geweld degene die toegeeft aan de dreiging ook niet zal sparen van geweld… al komt die dan vanuit een andere hoek dan van de dreiger…
  We kunnen het draaien zoals we willen… geweld roept geweld op en wanneer diezelfde man nu ook gaat dreigen die enkele jaren geleden zowat het advies van de hele wereld aan zijn laars lapte… dan dreigt hij maar… veiligheid zal hij hoe dan ook niet creëren INTEGENDEEL

 22. cissie says:

  we bieden hem te koop aan op marktplaats?