7 maart

De kiezerspassen zijn binnen en deze keer kunnen we (als experiment) zelfs bij de supermarkt onze stem gaan uitbrengen. In plaats van één stemlokaal is er keus uit een aantal plaatsen waar je kunt stemmen en dus ook de supermarkt. Geen reden meer om te zeggen dat het te slecht weer was of net even iets te ver voor je vermoeide voeten. Geen smoezen deze keer en gewoon gaan stemmen. Probleem is alleen dat er weinig te kiezen valt in ons dorp. Partijen die meedoen zijn het CDA, de VVD, Leefbaar hutsefluts, PvdA/Groenlinks (lijstverband) en CU/SGP. Verder niks. Grote onzin dus om uit de uitslagen van deze verkiezingen de conclusie te trekken dat het landelijk wel hetzelfde geweest zou zijn. Ik een SP-stemmer en die keus is er dus niet. Het lijkt logisch om in dat geval zo links mogelijk te stemmen en het knopje PvdA/GL in te drukken. Nou, dat weet ik nog zo net niet. Ik overweeg toch sterk om CU/SGP in te tikken op dat stembord. Hun verkiezingsprogramma spreekt mij zeer aan. Want wat willen zij? Voorrang voor fietsers op de rontondes ! Kom daar maar eens even om bij de andere partijen. Die sluiten daar toch mooi de ogen voor. Bij Leefbaar hutsefluts kon ik geen reden vinden om op ze te stemmen. Partij van de Arbeid staat o.a. voor een schone leefomgeving. Lijkt me een sterk punt. Je moet er niet aan denken dat er een Politieke Partij is met de slogan: “weet je niet waar je het laat, gooi het dan maar op straat”. Bij de VVD alleen gebral en zo lang mogelijke zinnen in het verkiezingsprogram en CDA heeft een wedstrijd uitgeschreven: een diner voor uw idee. Die kunnen met geen mogelijkheid meer zelf verzinnen wat er allemaal moet gebeuren en laten het de dorpsbewoners doen. Nee, het lijkt me wel wat om voorrang te hebben als ik met mijn fietsje over de rontonde ga. Dat CU/SGP waarschijnlijk zo weinig stemmen krijgen dat ze waarschijnlijk helemaal niet in de gemeenteraad komen is bijzaak. Of zal ik toch VVD stemmen? Want die Zalm was natuurlijk wel heel erg grappig de afgelopen dagen. En lachen is heel gezond voor een mens.

19 gedachten over “7 maart

 1. ton

  Ik ken het probleem. Wij hebben hier CDA, VVD, Gemeentebelangen, PvdA, GL en CU. Het enige dat zij tot nu toe van zich hebben laten zien is een affiche. Ik woon hier nog te kort om iets van politieke activiteit te hebben kunnen waarnemen. Kortom, ’t is nog niet zo simpel, er kan nog twee weken gepiekerd worden.

 2. Mm..

  Ik weet het nog steeds niet. Ik ben zelfs braaf partijprogramma’s aan het lezen, wat een ellende al die leugens… :S

 3. Harry

  Gelukkig deze keer in Deventer geen gemeenteraadsverkiezingen. Die hebben wij vorig jaar al gehad ivm herindeling. Maar ik zou het nu ook zo een twee drie niet weten op wie ik zou moeten stemmen. Het begint de laatste tijd (ondanks al het geschreeuw) toch wel erg veel op eenheidsworst te lijken.

 4. zeppo

  ik stem meestal pvda en heb de stemwijzer in gevuld voor de gemeente waar ik werk en de gemeente waar ik woon:
  respectievelijk VVD en SP.

  voel me nu een beetje identiteitsloos;-)

 5. Indigo

  Bij ons hebben de fietsers al voorrang op de rotonde.
  Levensgevaarlijk.
  Ik moet dus op zoek naar de partij die dat wil veranderen.
  Verder hecht ik weinig waarde aan de partijprogramma’s in een (schijn) heilige stad als de onze.

 6. nanos

  Ik heb hier nog helemaal niets van lijsten gezien. Laat staan dat ik weet wat die lui willen.

 7. rob

  Je bent toch hoop ik niet helemaal gek geworden om te overwegen om op de VVD te gaan stemmen vanwege een oen als die Zalm? Bij gebrek aan beter zou ik toch maar de PvdA/ Groen Links je gunsten geven. Ligt het meest in de buurt van de SP. Heel rationele keuze dus…..

 8. GdeB

  ook ik heb kaartjes gehad. Wit met een 3 dimensionaal tekentje erop. Zouden ze soms valse kiezerskaarten hebben gevonden ?

 9. hanneke

  ik heb nog nooit hoeven denken op wie ik wilde stemmen, dat was voor mij altijd wel vrij snel duidelijk, maar dit keer weet ik het niet zo goed. De partij waar ik altijd (meestal) op stem heeft zich in ons dorp de laatste jaren nauwelijks laten zien of horen en dan vaak ook nog negatief, dus HELLUPP, ik weet het ook niet!

 10. Cornette

  @ rob. Sorry ! 😉
  Het was niet zo bedoeld. Ik had de verkeerde informatie gekregen en zal zeker geen Voortdurend Vervelende Dingen stemmen.

 11. Radar

  Bij ons hebben we geen rotondes….zal dus wel een actiegroep komen.
  Maar ik merk dat het toch wel een voordeel is te wonen in een middelgrote gemeente mét een dorps karakter. Wel een stemwijzer, alle belangrijke partijen doen mee dus daar valt weinig over te klagen.
  Eén probleem is er echter wel: ze zijn hier zo CDA- en VVD-geil; daar valt als SP-stemmer in hart en nieren weinig winst bij te behalen.
  Hoewel…ik zag net dat de groenteboer verderop [een echte linkse rakker] gratis tomaten uitdeelt als je intekent op de SP. En de de slager [een extreem-linkshandige man] heeft al het rode vlees in de aanbieding. Dus wie weet wordt het toch nog wat.

 12. Rose

  Zalm was ongelooflijk grappig. Lachwekkend. In ieder geval om te lachen… 😉 Kiezen is en blijft moeilijk. Moet je kiezen om te kiezen? Want ergens echt helemaal achter staan doe ik eigenlijk niet…

 13. Blue

  gewoon GroenLinks stemmen mensen! (scusi Cornette, zit middenin de campagne en kan ut niet laten, zucht)

 14. yvonnep

  Zalm was erg om te lachen en ik hoop dat de gemeenten dit verhaaltje nog een staart van tien meter geven…:-)

 15. da humm

  Wat je ook stemt stem in ieder geval en always follow your heart
  en of dat nu links,rechts of grauwe middelmaat is maakt niks uit

Reacties zijn gesloten.