Daihatsu, Dom Dom en PdeB

Zaterdagmiddag om twee uur weet ik of ik een Daihatsu Materia gewonnen heb. Er zijn 15 kandidaten en één daarvan krijgt dit blik mee naar huis. Doe mij maar de troostprijs want De Man wil nog niet dood gevonden worden in zo’n auto. Nou wil hij dat in geen enkele auto dus dat heeft met die Daihatsu niks te maken. Om twee uur gewonnen is om kwart over twee verkocht. Dat is dan ook wel weer lekker. En ik mag toch niet thuisblijven zaterdag dus dat komt mooi uit. Want wat wil het geval? Aanstaande zaterdag komt Tommy Hezbolla nog een keertje een rondje matten. We gaan het gewoon nog een keer proberen. Hij is inmiddels acht maanden oud en zijn naam is gewijzigd van Tommy naar Tom-Tom en daarna naar Dom-Dom. Vreselijk lief maar niet echt een Einstein onder de katers. Deze keer treffen we voorzorgsmaatregelen. Eén van die maatregelen is het feit dat ik de deur uit moet. Schijnbaar breng ik mijn zenuwen over op die katten. Zal wel dus ik ga naar de trekking van de Daihatsu Materia.
Verder moest ik deze week ontzettend lachen om een mailtje van Vriend PdeB. Dat ging als volgt:

Momenteel ben ik niet op het werk, en ook morgen niet: dan ga ik een oude vriend helpen met alle door mijn favoriete firma ‘Kázema’ om zeep geholpen zenderindelingen te herstellen! Dat betreft er 4 bij hem, en bij mezelf ben ik nu bezig om de TV, 1 video en 2 DVD-apparaten recht te zetten, en wel in MIJN volgorde en niet die commerciële van ‘The Firm’. Immers: we hebben zo onze vaste lijstjes van oudsher en ik ben niet van plan omwille van broeder Mol en trawanten mijn geheugen op tilt te laten jagen!
Een compleet raadsel waarom dat nu (weer) helemaal op z’n kop moest: de smoezen van je-weet-wel-wie zijn te vaag voor woorden. En dan de gotspe dat je a raison van E. 22,50 – en E. 15,- voor elk volgend toestel – een monteur dit kan laten doen! ZIJ hebben toch de boel overhoop gegooid? Dan moeten zij dit ook maar ‘gratis’ doen bij de hulpbehoevenden: ze verdienen toch al genoeg aan ons allen. En dan te bedenken dat je daarvoor vroeger gewoon een ‘krediethark’ op je dak kon zetten!
Ook de aankondiging was weer reuze op tijd: 1,5 week vantevoren: leuk voor lui die een paar weken op vakantie waren…
Je zou er toch een weblog van gaan schrijven, grrrrrrr.

Maar wie het laatst lacht, lacht het best want ook bij ons zat geen zender meer op zijn plaats.
Vriend PdeB heb ik een gastschrijverschap aangeboden voor deze weblog. Want dit is een heel gewoon en normale email. Het kan echter veel erger en veel leuker. Weet ik zeker! En aangezien hij geen zin/tijd heeft in een eigen weblog en ik van mening ben dat zijn stukjes absoluut de wereld ingesmeten moeten worden zullen jullie hem in de toekomst tegenkomen bij Cornette.
Hoop ik.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

21 Responses to Daihatsu, Dom Dom en PdeB

 1. Anoniem says:

  Ik hou wel van auto’s, maar wil in geen enkele auto dood gevonden worden en ook in geen enkele auto de dood vinden.
  Een Materia winnen? Erg onwaarschijnlijk. En liever iets anders, maar ik laat hem wel komen. Daarna zien we wel. 🙂

 2. Nanos says:

  O, anoniem was dus niet de bedoeling.
  Al die verhuizingen ook…

 3. annabee says:

  Ik zou die auto niet afslaan, beter zo een dan geen.

 4. Cornette says:

  @Annabee. Bij ons is het precies andersom. Beter geen dan wat voor auto dan ook. Kopen?

 5. Anoniem says:

  De Man heeft groot gelijk: geen hond wil er gezien worden in de Daihatsu Materia. Ik ga nog leiver alle zenders opnieuw indelen dan dat ik gespot zou worden in zo’n lelijke auto.
  Fijne feestdagen.
  Harry.

 6. Harry says:

  Als je in zo’n Daihatsu Materia wordt gezien dan wil je eigenlijk best wel anoniem blijven, maar dat deed ik niet expres.

 7. klaproos says:

  PdeB is welkom cornette:-)
  en die auto…. ik sta achter manlief…
  wat een gek geval….. maar ja voor niks… da’s we héél goedkoop ook hé:-)
  ik denk er nog een nachtje over na:-))

  fijne paasdagen
  liefs
  klaproos

 8. JeeBee says:

  De auto (mooi of niet) zou me zeer welkom wezen. ‘k Zou niet weten wat ik zonder auto moest. Nou ja, ik woon dan ook op het platteland natuurlijk…;-)
  PdeB schrijft leuk. Als hij niet wil komen schrijven hier, dan bied je hem toch gewoon de auto aan? Misschien gaat hij dan wel overstag…;-)

 9. Erik says:

  Ik ging ook liever met de bus dan met zo’n afgrijselijk lelijke auto.

 10. Plaus says:

  Mijn mening…een auto is een auto. En als je hem wint is het toch maar weer leuk meegenomen…Tenminste, als je er eentje nodig hebt. Wat is de troostprijs trouwens?…Spannend wordt het dus in ieder geval. Jij bent zo even mooi de deur uit en thuis kan gebeuren wat er gebeuren moet. En over de log-maat-ontmoeting, kan ik alleen maar zeggen dat dat erg leuk is. En ik ben het met je eens…de op de log ontmoetingen kunnen ook erg leuk zijn!
  Ik wens je vast een genoeglijk, zonnig, gezellig en gemoedelijk paasweekend! Groeten Plaus

 11. She says:

  Die zenderwijzingen, begreep ook niet waar het voor nodig was. Gelukkig bewaar ik alle gebruiksaanwijzingen op één plek. Ben benieuwd naar het eerste echte logje van je vriend.

 12. renesmurf says:

  de auto kan je verkopen.
  Je weblog ook, maar een weblog is toch van de logger zelf.
  Gastloggers zijn ook leuk, een frisse wind, en met goedkeurig van de logger in kwestie.

  En de zenders op tv kom je zappend wel tegen.

 13. Hahaha, Tommy Hezbolla, fantastische alias voor Dom Dom ;-D

 14. Radar says:

  Dat je maar vele rondjes door de buurt mag rijden in dit stuk blik.
  Vergeet tussendoor niet er fijne paasdagen van te maken. Want die wens ik jullie van harte.
  [Jammer dat het geen slecht weer is: had ik mooi alle kanalen weer op hun plek kunnen zetten. Afijn, dan maar geen TV aan met de Pasen.]

 15. marcella says:

  precies om tien voor twee zag ik er een rijden, zelfde kleur. een lelijk ding, maar honderden malen beter dan het OV hier. Als je er geen raad mee weet, geef hem dan aan mijn kind, dan kan hij eindelijk eens binnen een redelijke tijd bij z’n mams en paps op bezoek. met de auto is het 20 minuten, met het ov als je geluk hebt een uur. In de meeste gevallen pikken we twee ( hij heeft een vriendinnetje) verkleumde reizigers halverwege op; aansluiting gemist volgende bus over een uur. drie hoeraatjes voor OV

 16. Plutone says:

  Geweldig, zo lelijk! Dat is nu eens een auto waar je mee voor de dag kunt komen!

 17. Marian says:

  Heul benieuwd nu… naar kar en naar kat 😉

 18. Hannah says:

  Ik heb net een nieuwe auto gekocht….dus heb geen interesse. Als ik er een zou winnen, zou ik er in rijden, maar kopen zou ik hem nooit.

 19. Pasula says:

  Ik hoop het ook , die mail is gewoon te leuk!

 20. fialas says:

  auto’s mooi of lelijk is geen onderwerp, auto’s is meestal een noodzakelijk kwaad; ze zijn allemaal lelijk en ze stinken.

 21. yvonnep says:

  En? Gewonnen en verkocht? Hoe ging het met Tommy?